عواملی که روند پیری پوست شما را تسریع می‌کنند!

  سه شنبه، 28 بهمن 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
عواملی که روند پیری پوست شما را تسریع می‌کنند!
حتماً تا به حال دو فرد هم سن و سال را دیده‌اید که پوست‌شان از نظر جوانی و شادابی با هم خیلی متفاوت است. شاید از خود پرسیدید چرا پوست یکی چروک و خط‌های ریز دارد و پوست دیگری صاف و یکدست است. مقالۀ زیر را بخوانید تا بدانید چه چیزهایی، جز وراثت، در پیری زودرس پوست ما نقش دارند

حتماً تا به حال دو فرد هم سن و سال را دیده اید که پوست شان از نظر جوانی و شادابی با هم خیلی متفاوت است. شاید از خود پرسیدید چرا پوست یکی چروک و خط های ریز دارد و پوست دیگری صاف و یکدست است. مقالۀ زیر را بخوانید تا بدانید چه چیزهایی، جز وراثت، در پیری زودرس پوست ما نقش دارند

کافی است اشتباهی مرتکب شوید و کاری کنید که به پوست تان آسیب برسد. آنگاه ناخواسته پیری پوست خود را سرعت داده اید. اگر حوصله ی مراقبت از پوست خود را ندارید، دست کم، با خواندن این مقاله بدانید چه کاری نباید انجام دهید تا پوست تان زود پیر نشود.

احتمالاً فکر می کنید هر چه سن بیشتر باشد، پوست پیرتر به نظر می رسد. اما این جمله زمانی حقیقت دارد که سن تنها عامل پیری پوست باشد. که البته این طور نیست.

نشانه های پیری پوست، در بعضی از افراد زودتر نمایان می شود. برای مثال، صورت یک شخص بیست و چند ساله ممکن است چین و چروک داشته باشد. به این گونه پیر شدن غیر طبیعی پوست، پیری زودرس می گویند.

هرچه سن بالاتر می رود، فرآیندهای داخلی بدن (از رشد دوباره ی سلول های پوستی گرفته تا فرآیند بهبود بدن بعد از ورزش) کند می شوند. به همین دلیل، بدن برای انجام دادن این فرایندها به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت. علائم پیری (مانند چین و چروک یا احساس خستگی) به همین دلیل ایجاد می شوند. اگر این تغییرات زودتر از آنچه که انتظار می رود، بروز یابند، طبیعی نیستند. به همین دلیل به آن پیری زودرس می گویند.

علت پیری زودرس چیست؟

چند عامل بر زمان بروز علائم پیروی زودرس پوست تأثیر مستقیمی دارند. برخی از این عوامل کنترل پذیرند و برخی نه. در ادامه این عوامل را نام می بریم:

سیگار کشیدن

بر اثر سموم موجود در دود سیگار پوست شما در معرض استرس اکسیداتیو (از بین رفتن تعادل آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد در بدن) قرار می گیرد. به همین دلیل، پوست خشک می شود و چین و چروک و سایر علائم پیری زودرس آشکار می شوند.

قرار گرفتن در معرض آفتاب و برنزه کردن پوست

اگر زمان زیادی در زیر نور آفتاب باشید، یا از تخت های برنزه استفاده کنید، اشعه ی فرابنفش به پوستتان نفوذ می کند. این پرتوها به دی ان ای سلول های پوست شما آسیب می زنند. به دنبال آن پوستتان چروک می شود.

ژنتیک

طی شرایط ژنتیکی بسیار نادری علائم پیری در کودکی و ابتدای بلوغ بروز می یابند. این حالت را پیری زودرس یا پروگریا (Progeria) می نامند.از هر یک میلیون نفر، یک نفر به سندرم ورنر (Werner) مبتلا می شوند. این سندرم در سنین ۱۳ تا ۳۰ سال بروز می یابد. مبتلایان سندرم ورنر به چین و چروک، سفید شدن مو و طاسی دچار می شوند.سندرم هاچینسون-گیلفورد (Hutchinson-Gilford) نوعی بیماری بسیار نادر است. از هر ۸ میلیون نوزاد، ۱ نفر به این عارضه مبتلا می شود. کودکان مبتلا به سندرم هاچینسون-گیلفورد به سرعت همسالان خود رشد نمی کنند. این کودکان معمولاً اندام های نحیفی دارند و طاس می شوند. میانگین امید به زندگی کودکان مبتلا به این سندرم، ۱۳ سال است.

لوازم آرایشی:

لوازم آرایشی به خودی خود باعث پیری زودرس و چروک پوست نمی شوند اما می توانند باعث خشکی پوست شوند. خشکی نیز می تواند حالت چروک کاذب ایجاد کند.

راه حل:
هنگام خرید لوازم آرایشی حتما به برچسب شبنم توجه کنید و از اصل بودن و تاریخ مصرف محصول اطلاع پیدا کنید.

استرس:

در زمان استرس معمولا اخم می کنید و پیشانی تان را چین می اندازید. این چین و چروک ها پیری زودرس را به ارمغان می آورد.

تغذیه و رژیم های لاغری:

رژیم های غیراستاندارد و مداوم باعث پیری زودرس پوست می شوند. مصرف بیش از حد نمک، سیب زمینی سرخ کرده، قهوه و شیرینی جات نیز در طولانی مدت به پوست آسیب می رساند و باعث پیری زودرس پوست می گردد.
راه حل:
برای سلامت پوست تان باید روزانه از پروتئین های کم چرب، غلات کامل، میوه و سبزیجات استفاده کنید. هم چنین آنتی اکسیدان ها پیری زودرس پوست را به تعویق می اندازند.

کم آبی:

نوشیدن آب کافی باعث می شود سلول های پوست مرطوب و سرحال باقی بمانند.

راه حل:
روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. البته اگر مشکل قلبی دارید یا دیالیز می شوید حتما با پزشک خود در این مورد مشورت کنید.برخی عادت های نادرست سرعت بروز علائم پیری را افزایش می دهند، حتی اگر این موارد، دلیل اصلی بروز علائم پیری نباشند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها