به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، تمام افراد به مقداری چربی در رژیم خود نیاز دارند. غذاهای چرب، علاوه بر اینکه منبع انرژی اند، حاوی ویتامین های محلول در چربی نیز هستند، مانند ویتامینK,E,D,A . این ویتامین ها برای رشد و نمو ضروری اند. از طرف دیگر نتایج مطالعات قبلی نشان داده اند که مصرف اسیدهای چرب ترانس برای سلامتی مضر می باشند. این سوال وجود داشته است که آیا مصرف اسیدهای چرب ترانس می تواند اثرات سوئی بر جنین و مادر داشته باشد یا نه؟
در مطالعه ای که اخیرا در مجله تغذیه بالینی آمریکا چاپ شده است، ارتباط دریافت اسید چرب ترانس مادر در طول دوران بارداری با رشد نوزاد بررسی شده است. در این بررسی 1369 مادر و کودک مورد مطالعه قرار گرفتند. با استفاده از پرسشنامه های غذایی معتبر که به مادران باردار در سه ماههی اول و دوم بارداری داده شد میزان مصرف اسید چرب ترانس آنها بررسی شد. در نهایت میزان رشد نوزاد تحت عنوان وزن هنگام تولد برای سن بارداری در نوزادان کامل برآورد شد.
نتایج این مطالعه نشان داد که هیچ گونه ارتباطی بین مصرف اسیدهای چرب ترانس در سه ماهه اول بارداری با رشد نوزاد دیده نشد. اما در سه ماهه دوم بارداری، میزان دریافت اسید چرب ترانس 35/2 گرم در روز بوده است. نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف اسید چرب ترانس در طول سه ماههی دوم بارداری، در هر یک درصد افزایش در انرژی از اسیدهای چرب ترانس به عنوان جایگزین کربوهیدرات ها، با شاخص رشد جنین ارتباط مستقیم داشت. این ارتباط به اسیدهای چرب ترانس 16و 18محدود می شد، به طوری که دریافت اسید چرب اشباع به ویژه 16 و 18 کربنه درطول سه ماههی دوم بارداری توسط مادر با رشد بیشتر جنین ارتباط دارد.
نکته عملی : همانطورکه مشخص شد دریافت اسیدهای چرب ترانس با تولد نوزاد با وزن بیشتر در ارتباط است؛ لذا به مادران باردار توصیه می شود تا حد امکان مصرف اسید چرب ترانس خود را به ویژه در سه ماهه دوم و سوم بارداری کاهش دهند زیرا منجر به تولد نوزاد چاق خواهد شد علاوه بر آن که تاثیر منفی بر سلامت خود مادر خواهد داشت. چربی های ترانس در روغن های شیرینی پزی، روغن نباتی جامد، مارگارین ها ، شیرینی جات، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیب زمینی سرخ کرده ، و سایر غذاهایی که با روغن های هیدروژنه ، پخته یا سرخ شده اند، یافت می شوند.