یکی از محبوب ترین ترندهای چند سال اخیر برنزه کردن پوست است. این کار با قرار دادن پوست بدن در معرض نور خورشید انجام می شود؛ اما روش های دیگری نیز برای برنزه شدن وجود دارد. اگر از آن دسته افرادی هستید که شرایط برنزه کردن زیر نور خورشید را ندارید، سولاریوم یا سولار بدن می تواند به شما کمک کند. اما قبل از اینکه بروید و نوبت سولار بدن بگیرید لازم است با نحوه انجام، خطرات و مراقبت های بعد از آن آشنا شوید.
سولاریوم دستگاهی است که با استفاده از یک لامپ، تابشی شبیه به نور خورشید را به پوست تابانده و باعث خارش پوست می شود. فرد در فاصله کمی از لامپ ها UV قرار دارد و لامپ ها با تابش اشعه ماوراء بنفش پوست را برنزه می کند. فرآیند برنزه شدن پوست با استفاده از دستگاه سولاریوم بین 5 تا 20 دقیقه طول می کشد. البته توصیه می شود در جلسات اول فقط بین 3 تا 5 دقیقه در دستگاه سولار قرار بگیرید و در جلسات بعدی این زمان رو تا 20 دقیقه افزایش دهید تا پوست شما به تدریج مستعد تغییر رنگ شود.
اشعه ماوراء بنفش در دستگاه سولاریوم تا سه برابر بیشتر از UVA در نور خورشید طبیعی است و همین میزان اشعه ماوراء بنفش می تواند مضرات پوستی بسیار جدی به همراه داشته باشد. البته در سال های اخیر، میزان این اشعه را تا حدودی تعدیل کرده اند تا بتوانند احتمال آسیب به پوست را تا حدی کاهش دهند.نکته ای که در خصوص استفاده از سولاریوم وجود دارد این است که فرد باید به هنگام استفاده پوشش مخصوصی داشته باشد به طوری که از چشم ها حفاظت کاملی صورت گیرد. معمولا رسیدن به نتیجه دلخواه مستلزم این است که چند جلسه از دستگاه استفاده شود. برنزه کردن با سولاریوم هم می تواند مزایا و هم معایبی داشته باشد.
اگر چه انتقادهای زیادی به سولاریوم وارد است اما با این وجود نمی توان مزایای برنزه کردن با سولاریوم را نادیده گرفت، مزایایی که استفاده از دستگاه سولاریوم دارد شامل موارد زیر می شود:
- قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش موجب تولید ویتامین D در پوست می شود.
- سولاریوم از طریق خشک کردن پوست با جوش و آکنه، مبارزه می کند.
- در برنزه شدن طبیعی احتمال سوختگی وجود دارد اما سولاریوم موجب سوختگی نمی شود و همچنین گردش خون را افزایش می دهد.
- برای برنزه شدن با استفاده از نور طبیعی خورشید مدت زمان زیادی نیاز دارید اما سولاریوم شما را در یک زمان بسیار کوتاهی برنزه می کند.
حال که مزایای استفاده از دستگاه سولاریوم را بیان کردیم، بد نیست نگاهی هم به عوارض ناشی از آن، بیاندازیم:
- متاسفانه در استفاده از دستگاه سولاریوم، خطر ابتلا به سرطان پوست وجود دارد.
- ممکن است باعث آسیب دیدگی دراز مدت شود.
- احتمال تخریب کلاژن پوست و به دنبال آن خطر ابتلا به پیری زودرس پوست وجود دارد.
- پس از انجام سولاریوم ممکن است پوست تحریک شده و دچار مشکل شود.
- معمولا برای برنزه شدن با سولاریوم، نیاز به جلسات متعددی می باشد و برنزه شدن با این روش ماندگاری بالایی ندارد.
درمان برخی از مشکلات پوستی
بیماریهای پوست مانند خیلی از بیماریهای دیگر می تواند از خفیف ناخوشایند تا شدید ناتوان کننده باشد ،با این حال ، حتی مشکلات پوستی ملایم تری مانند آکنه ، ویتیلیگو و خارش نیز ممکن استنه تنها از نظر جسمی بر شما تأثیر بگذارد بلکه در نهایت می تواند زندگی اجتماعیو اعتماد به نفس شما را تحت تأثیر قرار دهد – که این امر باعث می شودکه آنها بسیار بدتر از تأثیرات بالینی باشند.نشان داده شده است که قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش همراه با درمان پزشکی می تواند به مدیریت و حتی بهبود چندین بیماری پوستی مانندآکنه ، پسوریازیس ، درماتیت آتوپیک ، خارش ، ویتیلیگو ، اسکلرودرمی وچندین درماتوز حساس به اشعه ماورا UV بنفش کمک کند.این روش درمانی تحت عنوان فتوتراپی در اصل در مطب های متخصصان پوست ارائه می شد.با این حال ، تعداد فزاینده ای از مردم به دلیل دسترسی و مقرون به صرفه بودناستفاده از دستگاه سولاریوم ترجیح می دهند به سولاریوم به عنوان یک گزینه مناسب توجه داشته باشند .