تشخیص اینکه دندان نیاز به درمان اندودنتیتی دارد یا خیر همیشه یک کار ساده یا آسان نیست و نیاز به بررسی نشانه ها، علائم و آزمایش عصب دندان دارد . اگر دندان درد دارید که مشکوک به نیاز به درمان اندودنتیکی است، در اینجا انواع علائم باید مورد ارزیابی قرار گیرند برخی از این علائم توسط بیمار تشخیص داده میشود و عوامل دیگر، فقط توسط دندانپزشک تعیین می شود. علائمی که متوجه میشوید. - اغلب با درد و یا نشانه های عفونت و یا تورم است که اولین سیگنال به فردی است که دندانش دچار مشکل است.
دندانمان نیاز به عصب کشی دارد؟
1) دندان درد
یکی از علائم اصلی اینکه شما نیاز به عصب کشی دندان دارید، احساس درد در دندان تان است.درد یکی از شاخص هایی است که نشان می دهد چیزی درون ریشه دندان تان غلط است.اگر شما به هنگام خوردن یا نوشیدن چیزهای گرم و سرد احساس درد دارید، شما باید هر چه سریع تر به دندانپزشک مراجعه کنید.
دندانپزشک، دندان درد شما را بررسی خواهد کرد تا ببیند رگ های خونی یا عصب شما به علت عفونت ملهتب شده است یا نه! بسته به شرایط شما، دندانپزشک ممکن است کانال ریشه را برای تسکین درد به شما پیشنهاد کند.
2) دندان شکسته یا ترک خورده
دندان شما می تواند در اثر خوردن غذاهای سخت یا به هنگام انجام فعالیت های ورزشی ترک خورده یا شکسته شود. هنگامی که دندان شما شکسته شده یا ترک برمی دارد، آن می تواند تا ریشه دندان پیش رود و منجر به عفونت شود. عفونت در ریشه دندان می تواند به جریان خون وارد شود و پخش شود. این مشکل نیاز به درمان کانال ریشه دارد تا از عفونت و درد بیشتر در آینده جلوگیری شود.
3) حساسیت به گرما و سرما
حساسیت دندان یکی دیگر از علائم رایجی است که نشان می دهد شما نیاز به درمان عصب کشی دندان دارید. اگر شما به هنگام نوشیدن قهوه، چای یا هر چیز گرمی دردی را احساس می کنید، این می تواند نشانه ای از وجود مشکل در دندان تان باشد. معمولا در چنین شرایطی گفته می شود دندان تیر می کشد، ولی مطمئن باشید که این مشکل مبهم در آینده می تواند به دردی شدید و تیزی تبدیل شود.
غذاها و نوشیدنی های سرد نیز ممکن است باعث ایجاد درد در افرادی با دندان عفونی شوند. احتمالا دندانپزشک با این علائم درمان کانال ریشه را برای شما تجویز خواهد کرد.
4) ورم اطراف لثه
لثه های متورم نشانه ای از مشکلات زیرسطحی هستند. اگر لثه ی دندان آسیب دیده تان دچار التهاب شده است، آن می تواند نشانه ای از نیاز به عصب کشی دندان باشد.
5) تغییر رنگ دندان
معمولا تغییر رنگ دندان ناشی از بهداشت ضعیف دهان و دندان می باشد. برخی غذاها و نوشیدنی ها می توانند باعث ایجاد لکه هایی روی سطح دندان شوند و رنگ طبیعی دندان را تغییر دهند. اما در برخی موارد نیز این تغییر رنگ دندان می تواند ناشی از آسیب به سطح زیر دندان یعنی عصب دندان باشد. هنگامی که عصب و رگ های خونی آسیب می بینند، بهترین راه عصب کشی است.
6) حساسیت طولانی مدت
اگر حساسیت دندان های شما برای هفته ها و ماه ها طول کشیده و هیچ بهبودی حاصل نشده است، احتمالا عصب کشی دندان در آینده منتظرتان می باشد. حساسیت طولانی مدت عموما نتیجه آسیب به کانال ریشه است و قرار نیست به خودی خود بهبود یابد. اگر شما می خواهید تا از این درد برای همیشه خلاص شوید و از گسترش آن به دندان های دیگرتان جلوگیری کنید، حتما باید هر چه زودتر به دندانپزشک مراجعه کنید.
علت دندان درد
درمان دندان درد به میزان قابل توجهی به شدت درد دندان و علت ایجاد آن بستگی دارد.
تحلیل رفتن لثه
یکی از علت های دندان درد تحلیل رفتن لثه است. تحلیل رفتن لثه را می توان با عمل جراحی پیوند لثه درمان کرد که این روش باعث ترمیم لثه و سالم ماندن آن می شود. سه روش برای پیوند لثه وجود دارد:
- روش اول شامل برداشتن بافت کام دهان و پیوند زدن آن به قسمت ریشه است.
- روش دوم شامل بافت مصنوعی لثه (آلوگرافت) است که بالای ریشه قرار می گیرد.
- روش سوم بافت از مناطق مجاور برداشته شده و روی ریشه منتقل می شود.
حساسیت دندان
در کلینیک دندانپزشکی برای درمان دندان درد ناشی از حساسیت دندان توسط پزشک ضد حساسیت های حرفه ای اعمال می شود و هر چند وقت یکبار می توانید دوباره درخواست کنید.ضد حساسیت دندان می تواند در خانه نیز مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین مواد ضد حساسیتی که در خمیر دندان ها وجود دارند می توانند درد دندان را از بین ببرند.
از دست دادن مینای دندان
رژیم غذایی حاوی اسید زیاد، محکم مسواک زدن یا فرسایش دندان به طور طبیعی می تواند منجر به از دست دادن مینای دندان شود. زمانی که مینای دندان از بین می رود عاج دندان (سطح داخلی دندان) بدون محافظ می شود و باعث حساسیت یا دندان درد خواهد شد. در این شرایط مواد ضد حساسیت می توانند کمک کنند.
استهلاک دندان
از دست دادن مینای دندان، ناهمواری و ترک های کوچک دندان می توانند باعث درد دندان یا حساسیت شوند و معمولاً نشانه ی از بین رفتن دندان است. سطوح ناهموار دندان را با مواد کامپوزیتی پر می کنند. بیشتر این مشکلات نیاز به ترمیم دندان یا روکش دارند.