ساعدنیوز
ساعدنیوز

بهترین فناوری ها در صنعت خودرو

  یکشنبه، 21 دی 1399   زمان مطالعه 9 دقیقه
بهترین فناوری ها در صنعت خودرو
صنعت خودرو همواره از پیشروترین صنایع در استفاده از نوآوری‌های جدید بوده ‌است. برندهای بزرگ خودروساز به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های جدید و پیشرفته، نقش بسیار بزرگی در پیشرفت خودروها ایفا کرده‌اند. فورد، بنز و بی ام و از پیشتازان بزرگ استفاده از فناوری‌های جدید در صنعت خودرو هستند و در حال حاضر نیز هم‌چنان در زمره تاثیرگذارترین خودروسازان دنیا قرار

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در مسیر طولانی صنعت خودرو، از پیشرانه ها و سوخت های جدید گرفته تا تجهیزات، امکانات و طراحی بدنه، تکنولوژی های خودرو هیچ قسمتی را بدون تغییر نگذاشته اند. به کمک سنسورهای پیشرفته الکترونیکی، امروزه هوشمندترین سیستم های ایمنی، هشداردهنده، بازدارنده و… در خودروها به منظور افزایش سطح حفاظتی آن ها به کار رفته است که در ادامه، بیشتر با آن ها آشنا می شویم:

1. سیستم کنترل پایداری: ترمزها ایمن می شوند

در سال 1987، مرسدس بنز، بی ام دبلیو و تویوتا اولین نسخه از سیستم جدید کنترل پایداری را در خودروهای خود طراحی و اجرا کردند. سیستم فوق که با نام ESC شناخته می شود، تاثیر زیادی در حفظ تعادل خودرو در جاده های لغزنده و شرایط نامساعد جوی دارد. کنترل پایداری، لغزش های خودرو در ترمزگیری را هنگام پیچیدن خودرو خصوصا در شرایط بارانی و مرطوب جاده به حداقل می رساند.

اگر سیستم ESC، لغزشی را در هریک از چرخ ها تشخیص دهد، به صورت مجزا ترمز هر چرخ را کنترل می کند تا بتواند خودرو را به وضعیت تعادل برساند؛ هم چنین در بعضی از سیستم های کنترل پایداری، دریچه گاز کنترل می شود تا نیروی منتقل شده به چرخ ها مدیریت شود.

مرسدس بنز برای ارتقا این سیستم، تا 5 سال به همکاری با شرکت Bosch آلمان ادامه داد؛ پس از کمپانی بنز، BMW نیز 5 سال بعد، سیستم کنترل پایداری را در تمامی خودروهای تولیدی خود به عنوان یک استاندارد مهم به کار گرفت. در سال 1997 نیز در چند خودروی کادیلاک از سیستم StabiliTrack به عنوان اولین خودروهای آمریکایی مجهز به سیستم کنترل پایداری استفاده شد.

2. پیشرانه های هیبریدی: مصرف حداقلی سوخت

یکی از بزرگ ترین اهداف در صنعت خودروسازی از دیرباز تاکنون، بهینه سازی مصرف سوخت بوده است. امروزه به لطف پیشرانه های هیبریدی، مصرف سوخت خودروها به شدت کاهش یافته است. ژاپنی ها همواره در بهینه سازی قسمت های مختلف از جمله پیشرانه، در میان برندهای بزرگ جهانی شهرت خاصی داشته اند. تویوتا یکی از شرکت هایی بود که تحقیق خود را در این زمینه از سال 1993 میلادی آغاز کرد و برای اولین بار در سال 1998 با رونمایی از تویوتا پریوس نسل اول، پیشرانه های هیبریدی کم مصرف خود را به جهان معرفی کرد. این فناوری در ابتدای راه خود، با استقبال خاصی مواجه نشد؛ اما یک ایده انقلابی در فناوری های خودرو بود که بعدها تغییرات چشم گیری در صنعت خودروسازی ایجاد کرد.

در حال حاضر، تویوتا پریوس نسل چهارم آخرین نمونه این خودرو در بازار کشور محسوب می شود؛ خودرویی که تا سرعت 45 کیلومتر در ساعت، تنها از پیشرانه برقی خود استفاده می کند و به همین دلیل، مصرف سوخت و آلایندگی بسیار کمی دارد.

3. کروزکنترل هوشمند یا تطبیق پذیر؛ خودروی حواس جمع!

بدون شک کروزکنترل یکی از بزرگ ترین فناوری های صنعت خودرو از گذشته تاکنون است. نسخه های اولیه این سیستم، تنها قادر بودند سرعت خودرو را در سطح موردنظر راننده حفظ کنند؛ اما امروزه «کروزکنترل تطبیق پذیر» که با نام «کروزکنترل هوشمند» نیز شناخته می شود، توانایی حفظ اتوماتیک فاصله ایمن با خودروی جلویی و تنظیم سرعت خودرو بر اساس جریان ترافیک مسیر را نیز دارد. علاوه براین، کروزکنترل هوشمند در صورت لزوم، خودرو را کاملا متوقف می کند و پس از آن، با حرکت مجدد اتومبیل جلویی، خودرو را به حرکت در می آورد.

این تکنولوژی برای اولین بار در اوایل سال 2000 میلادی و توسط مرسدس بنز با راه اندازی سیستم Distronic در خودروی بنز S کلاس W220 مورداستفاده قرار گرفت. کروزکنترل هوشمند را می توان منشا ایده های انقلابی «رانندگی خودکار خودرو» برای شرکت هایی مانند تسلا دانست. هم اکنون در بازار کشور ما، خودروهایی هم چون لکسوس NX300، بی ام و 528، هیوندای سانتافه نیوفیس، کیا اپتیما JF و هیوندای آزرا IG از سیستم کروزکنترل هوشمند برخوردار هستند.

4. سیستم ره یاب ماهواره ای یا GPS: خداحافظی با نقشه کاغذی

با حضور سیستم های جدید موقعیت یاب، هیچ کس نیازی به پرسش از بقیه یا نقشه کاغذی ندارد؛ درواقع، هیچ کس در هیچ مکانی گم نخواهد شد! استفاده های غیرنظامی از سیستم ره یاب ماهواره ای، در دهه 90 میلادی شروع شد. در ابتدای این دهه، شرکت مزدا برای پرچم دار خودروهای خود در آن زمان، یعنی Eunos Cosmo، برای اولین بار سیستم ره یاب ماهواره ای یا همان نویگیشن نصب کرد. به این ترتیب، GPS به عنوان یکی از پیشرفته ترین تکنولوژی های خودرو وارد این صنعت شد.

نصب فراگیر این سیستم ابتدا در خودروهای لوکس و گران قیمت مانند سری 7 بی ام دبلیو انجام می شد؛ اما با گذشت زمان، این تکنولوژی به بسیاری از خودروهای میان رده نیز وارد شد.

5. سوئیچ هوشمند و کی لس استارتر: چرخش سوئیچ هم لازم نیست!

طی سه دهه گذشته، کمپانی های خودروسازی برای بازوبسته کردن درهای خودرو یا استارت سریع آن، دست به نوآوری های متعددی زده اند. امروزه در خودروهایی که به سیستم کی لس استارتر مجهز هستند، با قراردادن یک ریموت هوشمند در جیب تان، می توانید به راحتی درهای اتوبیل خود را باز کرده و پس از آن، بدون چرخاندن سوئیچ و تنها با فشردن کلید استارت برای روشن کردن اتومبیل اقدام کنید. استفاده از سوئیچ های هوشمند (Keyless) امروزه حتی در ارزان ترین و معمولی ترین خودروها نیز یک امر معمول و استاندارد به حساب می آید.

مرسدس بنز در سال 1998 برای اولین بار سوئیچ هوشمند را در محصولات خود مورداستفاده قرار داد. در سیستم استارت بدون کلید، به جای سوئیچ فلزی قدیمی، از یک دکمه به عنوان استارت موتور استفاده می شود. البته در برخی از خودروهای برندهای مشهور مانند رنو تلیسمان، سیستم کی لس استارتر در قالب یک مستطیل پلاستیکی (FOB KEY) هوشمند تعریف شده است.

6. TPMS کنترل فشار باد لاستیک ها: فشار داخلی لاستیک چقدر است؟

حضور سنسورها به عنوان سیستم های هشداردهنده، انقلاب بزرگی در فناوری های صنعت خودرو به دلیل هشدار و پیشگیری در قسمت های مختلف ایجاد کرده است. TPMS یا سیستم کنترل فشار باد لاستیک ها، یکی از سنسورهای بسیار کاربردی و حیاتی در اتومبیل های پیشرفته امروزی است که با پایش لحظه ای فشار باد لاستیک، می تواند نقش چشم گیری در کاهش مصرف سوخت، پیشگیری از ساییدگی لاستیک و هم چنین حوادث جاده ای ایفا کند.

سیستم کنترل فشار باد لاستیک در دو نوع dTPMS و iTPMS تقسیم بندی شده است که اصطلاحا به آن ها سیستم کنترل فشار باد لاستیک مستقیم و سیستم کنترل فشار باد لاستیک غیرمستقیم گفته می شود. این سیستم، برای اولین بار در اواخر دهه 80 میلادی در پورشه 959 به کار رفت؛ اما پس از مدتی در خودروهای آمریکایی و سایر کمپانی های خودروسازی نیز به کار گرفته شد.

7. ترمز ضدقفل ABS: از نجات بخش ترین تکنولوژی های خودرو

فناوری ترمز ضدقفل با عمری بیش از 40 سال، بدون شک تاکنون جان میلیون ها انسان را حفظ کرده است. اولین شکل از ترمزهای ضدقفل امروزی، در سال 1978 و در مرسدس بنز W116 اجرایی شد. طراحی این سیستم توسط Bosch آلمان، آغازی بر پیشرفت و گسترش ترمز ABS در تمامی خودروها بود.

قفل شدن چرخ ها، یکی از بزرگ ترین مشکلاتی است که خصوصا در جاده های مرطوب به شدت می تواند خطرآفرین باشد. این قفل شدن، امکان تغییر مسیر را خصوصا در ترمزهای شدید از راننده می گیرد؛ اما با به کارگیری سیستم ترمز ضدقفل در تمامی خودروها، دغدغه قفل شدن چرخ ها برای همیشه برطرف شد.

8. فناوری های موبایلی در خودرو: ادغام موبایل در خودرو

فناوری هایی مانند Google Android Auto و Apple CarPlay راننده را قادر می کنند تا حین رانندگی، بدون دردست گرفتن موبایل، از تمام قابلیت های آن استفاده کند. درواقع با استفاده از چنین فناوری هایی، رابط کاربری بزرگ تری برای استفاده از موبایل خواهید داشت. از سوی دیگر، نیازی به مشاهده صفحه موبایل ندارید و می توانید تمرکز خود را معطوف رانندگی کنید.

همان طور که از نام اندرویداتو و اپل کارپلی می توان حدس زد، چنین سیستم های پیشرفته ای توسط شرکت های گوگل و اپل توسعه داده شده است و در صورت اتصال به گوشی هوشمند شما، کاملا می تواند جای سیستم اینفوتیمنت در داشبورد خودرو را به خود اختصاص داده و امکانات ویژه گوشی های هوشمند را در اختیارتان قرار دهد.

9. دوربین 360 درجه: چشم بیرونی خودرو برای تماشای خود!

سیستم های کمکی راننده مانند دوربین 360 درجه، ابزارهای ارزش مندی هستند که در فضاهای تنگ و برای پارک خودرو کمک زیادی می کنند. با استفاده از این فناوری، می توانید به صورت مجازی از بالا خودروی خود را به صورت کامل مشاهده کنید. به طور معمول، در قسمت جلو، عقب و زیر آینه های جانبی خودروهایی که از دوربین 360 برخوردار هستند، دوربین هایی قرار دارد که مجموع تصاویر آن ها درون کابین برای راننده به صورت یک تصویر ۳۶۰درجه نمایش داده می شود. این تصاویر در کنار هشدارهای سنسورهای پارک جلو و عقب، باعث می شوند تا راننده هنگام پارک کردن در فضاهای تنگ و محدود، با مشکل چندانی مواجه نباشد.

نام این مورد از تکنولوژی های خودرو در برندهای مختلف با یکدیگر فرق دارد. دوربین 360 درجه در بنز با نام پارکترونیک، در بی ام دبلیو Surround View و در آئودی با Top View شناخته می شود.

10. کنترل شیب در سربالایی و سرپایینی HAC و DAC

سیستم های فوق نیز ایده هایی موثر و نوآورانه در دنیای امروز خودروها هستند. سیستم HAC و DAC به راننده کمک می کند تا هنگام رانندگی در سرازیری ها یا ایستادن در سراشیبی ها، بتواند به بهترین شکل ممکن خودرو را کنترل کند.

لغزش ناشی از رانندگی در شیب، ممکن است به انحراف وسیله نقلیه و تلفات مالی و جانی منجر شود؛ هم چنین در سربالایی ها خصوصا زمان استارت یا توقف خودرو، ممکن است خودرو مقداری به عقب برود و باعث ایجاد برخورد شود. سیستم های یادشده، وظیفه دارند تا در سربالایی از عقب رفتن خودرو جلوگیری کنند و در سرپایینی، سرعت و شتاب خودرو را کنترل کنند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / مار، قورباغه، رتیل سیاه، هزار پا (10 نظر) فریبا نادری: کسایی که پول دارند همه چیز دارند / پولدارها رو آدما بیشتر قبول دارند+فیلم (8 نظر) مازیار لرستانی: هورمون تراپی نکردم چون اجاره نشینم/بازیگران زن مثل خواهرم هستند، حرمت و حریمشون مشخصه+ویدئو (7 نظر) ساعد سهیلی: دعوای من و گلوریا اینطوری نیست، مثلا یه حرفی من میزنم متوجه نمیشه یه جواب دیگه میده، خندمون میگیره دعوا تموم میشه+ویدئو (4 نظر) همسر رهبر معظم انقلاب با دیدن ظروف چینی خارجی در منزلشان: غذاهایی که ما می‌خوریم، با این ظرف‌ها جور درنمی‌آید، این‌ها را رد کنید (3 نظر) (ویدئو) مهران مدیری: شب یلدا برای پدری که دست خالی میره خونه، بلندترین شب ساله، برای مادری که شبکه‌های تلوزیون رو عوض میکنه تا بچه‌هاش اون چیزایی رو که ندارن، نببینن، بلندترین شب ساله (2 نظر) علی دایی تغییر چهره داد ؛ قیافه آقای اسطوره بانمک شد (2 نظر) ایده‌های یلدایی/ 15 چیدمان متفاوت و خاص میوه‌ در شب یلدا / میوه اسلایسی یا درسته؟ یلدای امسال شیک و با کلاس میزتو بچین👌 (2 نظر) قاب تاریخ امروز/ عکس یلدایی ملکه ژست‌های عکاسی حرمسرای قاجار با انار/ زیباترین دختر ناصرالدین شاه قاجار در شب یلدا+ ترانه شب یلدای حرمسرای قاجار (2 نظر) پرستو بازی ابطحی در لبنان و عکس با مایو در ساحل! / هر چه گشتم در لبنان پرستو پیدا نکردم! (2 نظر) بغض خداداد عزیزی هنگام صحبت درباره علی انصاریان و مهرداد میناوند/خداداد عزیزی: طبیعتا حق داره مادر علی که بیهوش بشه و غش کنه از گریه و ناراحتی (2 نظر) اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (2 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
نظر گلوریا هاردی در مورد بانوان ایرانی: خانم های ایرانی خیلی خانم ها و مادرهای خوبی هستند و بلدند خانواده حفظ کنند
خوشمزه ترین آش رشته لعاب دار با این 10 نکته خیلی مهم/ سنتی که از مادربزرگهامون بجا مونده
2 سامانه بارشی در راه است؛ بارش شدید برف و باران در 8 استان از جمعه/ فردا هم منتظر برف باشیم؟
جزئیات تعطیلی پنجشنبه 6 دی و پیش‌بینی تعطیلی مدارس و ادارات این استانهای کشور شنبه 8 دی1403/ برف سنگین در راه است
اعجوبه آسیا با پرسپولیس به توافق رسید
رشد 48 درصدی خانوار‌های مستاجر درگیر «فقر» طی 6 سال
اژه‌ای درباره رفع فیلتر: باید در مذاکره با سکو‌های خارجی، از موضع قدرت وارد شویم
گره‌گشایی از پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری با 200 همت
پژوپارس یک میلیاردی شد؟
فرار سرمایه در اکوسیستم استارتاپی ایران؛ چرا بنیان‌گذاران استارتاپ‌ها مهاجرت می‌کنند؟
اعداد حیرت‌انگیز قاچاق سوخت؛ هر لیتر سوخت قاچاق در بازار‌های خارجی 50 هزار تومان!
مبلغ یارانه سال آینده مشخص شد؛ روند پرداخت یارانه‌ها چه تغییری می‌کند؟
اوج‌گیری آلت کوین‌ها؛ رالی کریسمس بازار کریپتو نزدیک است؟
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 6 دی ماه 1403/ شهریورماهی ها منتظر تغییرات جذاب هستین؟
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 6 دی 1403/ مژده به اردیبهشت ماهی‌های خوش شانس
منتخب روز   
عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بُهت‌آور ملیکا زارعی و علیرضا جعفری بازیگران سریال «متهم گریخت» بعد از 20 سال در 38 سالگی و 31 سالگی (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / کفتارها و تمساح (ویدئو) نعیمه نظام دوست: همه رژیم‌ها رو واسه لاغر شدن امتحان کردم ، بالن معده گذاشتم و معدمو گشادتر کرد و شدم 150 کیلو/ فک کنم بمیرم لاغر میشم! آدم‌کُشانی با لباس رسمی: نگاهی به 3 تروریست‌ کت شلواریِ اتوکشیده! +عکس 8 تا از برترین فیلم های زنده یاد ژاله علو که همیشه در خاطره ها باقی ماند + عکس (ویدئو) بهزاد فراهانی در مراسم تشییع ژاله علو در تالار وحدت: نیازی به سخنرانی نیست، کسایی که با ایشون کار کردن و کنار میز آموزش ایشون نشستن میدونن چه عزیزی رو از دست دادیم! نگاهی به کریسمس سلبریتی‌های خارجی، از جنیفر لوپز گرفته تا ستاره‌های موسیقی ترکیه، سیبل جان و حادیثه/ از روی استیج تا مسافرت و خونه‌نشینی سیدمحمد خاتمی: همه ما ریشه زرتشتی داریم +ویدیو (ویدئو) صحبت‎‌های جنجالی رامبد جوان: اخراجی‌ها از نظر من بسیار فیلم‌های بدی هستند، ممکنه ساختار بلد نباشه، بسته‌بندی بلد نباشه ولی مردم دیدنش، نمیتونم بگم مردم بدسلیقه هستند! (ویدئو) چشم سینمای ترکیه به جمال، سوپراستار ایرانی، بهرام رادان روشن شد/ وقتی شازدمون از خارجیا خوش‌تیپ‌تر و جذاب‌تره پیشخوان روزنامه‌ها؛ مهم‌ترین عناوین ورزشی چهارشنبه 5 دی 1403 در یک نگاه! /اصرار از علی پروین انکار از کریم باقری (ویدئو) میکسی جذاب از لحظه عقد شهرزاد ترکیه‌ای و ایرانی/کدام عاشقانه اجباری هیجان‌انگیزتر است؟ ایرانی یا ترکیه‌ای؟