بهترين زمان ترمیم سینه چه موقع است؟

  دوشنبه، 26 آبان 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
بهترين زمان ترمیم سینه چه موقع است؟
زمان ترمیم سینه به گسترش بيماري سرطان سینه و نوع عمل انجام شده براي بيمار و همچنين نياز يا عدم نياز بيمار به انجام درمان‌هاي اضافي مانند راديوتراپي بستگي دارد.

زمان ترمیم سینه به گسترش بيماري سرطان سینه و نوع عمل انجام شده براي بيمار و همچنين نياز يا عدم نياز بيمار به انجام درمان هاي اضافي مانند راديوتراپي بستگي دارد. مثلا در بيماري که تمام سينه برداشته شده و غدد لنفاوي زير بغل نيز درگير بوده اند، پس از عمل نياز به راديوتراپي يا به اصطلاح برق گذاشتن است
براي ترمیم سینه در اين بيماران براي اينکه پوست جاي لازم براي جايگيري پروتز را پيدا کند، ابتدا وسيله اي به نام "متسع کننده" را زير پوست و عضله سينه اي قرار مي دهيم. اين وسيله مثل بادکنکي است که در ابتدا کاملاً خالي است و هر چند روز مقداري سرم نمکي داخل آن تزريق مي شود که باعث افزايش حجم آن و در نتيجه اتساع پوست مي شود و پوست جاي کافي براي قرارگيري يک پروتز سینه مناسب را پيدا خواهد کرد. سپس متسع کننده در طي يک عمل جراحي کوچک خارج شده و پروتز سینه به جاي آن قرار مي گيرد.در بيماراني که پس از عمل جراحي برداشتن سينه، نياز به راديوتراپي ندارند، مي توان هم زمان با برداشتن سينه مقداري از پوست را نگه داشت و پروتز سینه را در محل مناسب جاي داد. به اين روش، روش "باز سازی هم زمان" يا "بلافاصله" مي گويند.
يکي از روش هاي خيلي خوبي که براي بازسازی سينه وجود دارد، استفاده از نسج خود بيمار است؛ مثلا استفاده از پوست و چربي شکم (در قسمت پايين ناف)، يا پوست و چربي ناحيه پهلو. در اين روش ها، نسج لازم را به ميزان کافي از شکم يا پهلو برداشته و به محل خالي سينه منتقل مي کنيم و عروق آن را نيز پيوند مي زنيم.
پس از اينکه نسج سينه توسط پروتز يا نسوج خود بيمار جايگزين شد، يک مرحله سرپايي ديگر براي بازسازی سر سينه لازم است که معمولا پس از گذشت چند هفته انجام مي شود و براي ايجاد قسمت رنگي (هاله) سينه از پيوند پوست يا از تاتو (خالکوبي) استفاده مي کنيم.

دوره نقاهت بعد از بازسازی سینه بعد از سرطان

دوره بازسازی سینه بعد از عمل برداشتن پستان به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما به طور کلی، فرد باید بعد از انجام جراحی چند روزی را در بیمارستان سپری کند. افرادی که جراحی ترمیمی را از طریق روش برداشت بافت انجام داده اند، دوره نقاهت طولانی تری را باید سپری کنند.

فرد تا ۲ ماه بعد از انجام جراحی قادر به انجام فعالیت های روزانه و معمولی نخواهد بود. بعد از این مدت نیز فرد موارد زیر را تجربه خواهد کرد:

  • خستگی
  • درد، کبودی، تورم یا درد در سینه ها و محلی که از آن جراح در طی عمل جراحی فلپ پوستی مانند شکم، کمر یا باسن بافت مورد نیاز را برداشته است.
  • محدودیت در حرکت، مانند بالا بردن بازوها
  • فرد به دنبال عمل جراحی بعد از عمل برداشتن پستان به احتمال زیاد به بخیه و لوله تخلیه نیاز دارد.
  • در دوره بهبودی اولیه، پزشک احتمالاً تعدادی داروی تسکین دهنده درد تجویز می کند که باید به صورت منظم استفاده شود. علاوه بر این، برای فرم دهی به سینه ها فرد باید تا مدت زمان مشخصی از یک سینه بند مخصوص استفاده کند.

چه مدت پس از جراحی سرطان سینه می توان بازسازی سینه را انجام داد؟

مدت زمان بازسازی سینه پس سرطان بسته عوامل مختلفی دارد، در برخی از اشخاص می توان همزمان با جراحی درمان سرطان سینه ، پروتز را انجام داد،که نیازمند شرایط خاصی می باشد، اما در برخی از بیماران نیاز است که دوسال از عمل جراحی ماستکتومی سپری شده باشد تا بتوان پروتز سینه را انجام داد، علت این امر احتمال عود کمتر سرطان در این اشخاص می باشد.

چگونه بازسازی سینه پس از سرطان پستان انجام می شود؟

دکتر احمد رضا نصیری به شکل کلی بازسازی سینه را یا توسط پروتز انجام می دهند یا با کمک نسوج بخش های مختلف بدن و یا ترکیب این دو روش با یکدیگر انجام می دهند.

برای اشخاصی که رادیوتراپی انجام نداده اند می توان با در یک مرحله پروتز گذاری را انجام داد، البته این امر نیازمند پوست کافی می باشد،سپس در یک مرحله دیگر نیاز است که بازسازی نوک سینه انجام شود،بازسازی نوک سینه معمولا ۶ ماه بعد انجام می شود.

در صورتی که پوست کافی نباشدبه کمک وسیله ی گشاد کننده پوست که به آن Tissue expander می گویند می توان سایز مناسبی را ایجاد کرد و سپس پروتزگذاری را انجام داد .


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر