ساعدنیوز
ساعدنیوز

بیش فعالی کودک چگونه تشخیص داده می شود؟

  یکشنبه، 05 بهمن 1399   زمان مطالعه 7 دقیقه
بیش فعالی کودک چگونه تشخیص داده می شود؟
هنگامی که به فکر درمان بیش فعالی در کودکان می افتید باید بدانید که اختلال بیش فعالی درمان قطعی ندارد اما کاملا قابل کنترل است. روش های مختلفی برای درمان بیش فعالی وجود دارد که براساس نظرات متفاوتی که کارشناسان می دهند اجرا می شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، مراقب کودک بیش فعال برای مراقبت از این کودکان با توجه به نشانه های این اختلال همیشه با چالش های بزرگی روبه رو است. بیش فعالی یا اختلال نقص توجه در کودکان( Attention Deficit Hyperactivity Disorder) که به اختصار به آن ADHD گفته می شود به حالتی اطلاق می گردد که در آن کودک بیش از حد متعارف فعال و پرجنب و جوش است که این امر باعث بروز مشکلاتی اساسی در کیفیت زندکی کودک و اطرافیانش می گردد. از نشانه های اصلی بیش فعالی در کودکان می توان به عدم توانایی در تمرکز، جنب و جوش غیر طبیعی و داشتن حرکات تکانشی در اعضای بدن اشاره نمود.

اولین قدم برای درمان بیش فعالی در کودکان ، شناسایی علائم است. با شناخت علائم و نشانه های بیش فعالی می توانید متوجه شوید که آیا فرزندتان بیش فعال است یا خیر. علائم بیش فعالی در کودکان ممکن است با توجه به شرایط خانوادگی و ژنتیکی که کودک دارد، متفاوت باشد.

اما به صورت مختصر می توان به موارد زیر به عنوان علائم بیش فعالی در کودکان اشاره کرد:

گوش ندادن به صحبت های دیگران، علاقه به بازی های پر سر و صدا، پرچانگی و صحبت کردن بیش از اندازه، تحریک پذیری بسیار بالا و نیمه تمام رها کردن کارها.

باید توجه داشته باشید که داشتن یک یا حتی چند مورد از نشانه هایی که گفته شد، الزاما به این معنا نیست که فرزندتان بیش فعال است و به این اختلال مبتلاست. بلکه به این معنی است که باید بیش فعالی را جدی بگرید و به دنبال تشخیص و راه های درمان آن بگردید.

بیش فعالی چگونه تشخیص داده می شود؟

قدم بعدی در درمان بیش فعالی در کودکان، تشخیص دادن به موقع و مناسب اختلال بیش فعالی است. برای تشخیص بیش فعالی یک تست مشخص وجود ندارد. بلکه برای شناختن علائم بیش فعالی در کودکان نیاز است که سوالات متفاوتی در مورد موضوعات متفاوت پرسیده شود. روانشناس این اطلاعات را از پدر و مادر کودک، مدرسه او و یا حتی از طریق سوال پرسیدن از خود کودک به دست می آورد.

روان پزشکی که می خواهد روند درمان بیش فعالی در کودکان را شروع کند از شما در مورد علائم مختلفی که فرزندتان دارد سوال می کند. هم چنین سوالات دیگری در مورد این که این علامت ها چه مدت است که شروع شده می پرسد.

هر اختلالی بیش فعالی نیست!

در سال های اخیر، بیش فعالی و صحبت در مورد اثرات آن در جامعه بسیار رواج یافته است. به همین دلیل ممکن است تعدادی از اختلالات و مشکلاتی که کودکان با آن دست و پنجه نرم می کنند با بیش فعالی اشتباه گرفته شود.

از جمله این اختلال ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اختلال دوقطبی، اختلال شیدایی، حسادت، عصبانیت، افسردگی.

تشخیص اختلال های روانی در کودکان زیر 5 سال بسیار مشکل است. به این دلیل که کودکان در سن قبل از مدرسه به شدت تحت تاثیر عوامل محیطی قرار می گیرند و شما ممکن است این شرایطی که تجربه می کنند را به عنوان بیش فعالی در نظر بگیرید.

نکته دیگری که در درمان بیش فعالی در کودکان زیر 5 سال اهمیت دارد این است که خُلق و رفتار بچه ها در این سن به شدت تغییر می کند. در این سن کودک با جهان اطرافش مواجه می شود و دوست دارد موارد متفاوتی را تجربه کند. در چنین شرایطی موضوعات مختلف بسیار بر او تاثیر می گذارند. برنامه های تلویزیونی، والدین و کودکان بزرگتر از جمله عواملی هستند که بر رشد شخصیت کودک تاثیر می گذارند.

درمان بیش فعالی در کودکان چگونه انجام می شود؟

برنامه درمانی که برای درمان بیش فعالی در کودکان در نظر گرفته می شود، شامل موارد مختلفی است که وابسته به عوامل زیادی است. علائم بیش فعالی در کودکان با توجه به سن آن ها ممکن است متفاوت باشد. برنامه درمانی می تواند شامل برنامه های آموزشی، دارو درمانی و ترکیبی از هردو باشد.

روان پزشک تشخیص می دهد که کودک چه دارویی و به چه مقداری مصرف کند. اشتباهی که تعدادی از والدین انجام می دهند این است که از داروهایی که روان پزشک برای کودکان دیگر تجویز کرده برای فرزندشان استفاده می کنند. روان پزشک برای درمان بیش فعالی در کودکان براساس ویژگی های جسمی و پیشرفت اختلال دارو تجویز می کند.

یکی از روش های موثر دیگر در درمان بیش فعالی در کودکان ، رفتار درمانی است. در این روش، با کودک صحبت می شود و سعی می کنند با تشویق کردن و صحبت منطقی او را به سمت رفتار بهتر سوق دهند. هم چنین راه دیگری که می توان با آن رفتار کودکان را بهبود بخشید، دادن آموزش های مناسب به والدین است. این موضوع در بهبود علائم بیش فعالی در کودکان بسیار موثر است.

چه درمانی برای کودک من موثر است؟

هیچ کسی نمی تواند به صورت دقیق تعیین کند که چه درمانی برای همه افراد مناسب است. نکته ای که اهمیت دارد این است که درمان دارویی برای همه پاسخگو نیست و ممکن است در تعدادی از افراد به خوبی جواب ندهد. از طرف دیگر تعدادی از کودکان با روش های روانشناسی و صحبت های والدین کنار نمی آیند.

در چنین شرایطی نقش یک روانشناس بسیار حیاتی به نظر می رسد. یک روانشناس با تجربه و با سواد به شما کمک می کند تا بهترین استراتژی را در درمان بیش فعالی در کودکان تان در پیش بگیرید.

آیا بیش فعالی تاثیرات مثبتی هم در کودکان دارد؟

شاید این موضوع در ابتدا خنده دار به نظر برسد اما باید بگوییم که بله. بیش فعال بودن کودک تان می تواند اثرات مثبتی را هم برای او در پی داشته باشد. از جمله این اثرات مثبت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- خلاقیت

افرادی که علائم بیش فعالی در کودکان را دارند، ذاتا خلاق هستند و می توانند موارد را به خوبی تصور کنند. این تصورات و قدرت ذهنی بالا به آن ها کمک می کند که بتوانند هنرمندان خوبی باشند. این کودکان به دلیل توانایی بالایی که در درگیر شدن با مسائل مختلف دارند، می توانند ایده پردازهای خوبی برای فعالیت های فرهنگی و هنری باشند.

2- شور و نشاط

به ندرت اتفاق می افتد که کودکانی که بیش فعال اند، کسل باشند و انزوا طلبی داشته باشند. به همین دلیل است که کودکانی که بیش فعالی دارند، دوست دارند در فعالیت های مختلف جسمانی شرکت کنند.

البته یکی از مواردی که باعث می شود پدر و مادر ها به فکر درمان بیش فعالی در کودکان بیفتند این است که مدام به دنبال فعالیت های ورزشی و پر انرژی اند و اطرافیان شان را از این موضوع کلافه می کنند.

والدین چگونه می توانند به درمان بیش فعالی در کودکان کمک کنند؟

هر پدر و مادری دوست دارد که فرزندش بهترین شرایط را تجربه کند و در راحتی زندگی کند. در چنین شرایطی اگر برای کودک اتفاقی بیفتد، پدر و مادر تمام تلاش شان را برای بهتر کردن وضعیت فرزندشان انجام می دهند. در ادامه به چند مورد از کمک هایی که والدین بهبود علائم بیش فعالی در کودکان ، می کنند می پردازیم:

1- خواب و فعالیت فرزندتان را کنترل کنید

خواب و فعالیت دو عامل بسیار مهم در روند درمان بیش فعالی در کودکان هستند. خواب کافی باعث می شود که کودک از نظر ذهنی و عصبی مشکلی پیدا نکند. هم چنین فعالیت بدنی مناسب باعث می شود که کودک بتواند هیجان هایش را تخلیه کند و شادی و نشاط بهتری داشته باشد.

2- به کودک تان یاد بدهید که چطور دوست پیدا کند

اگر کودک یاد بگیرد که با دیگران ارتباط برقرار کند و بتواند با دیگران کنار بیاید، می تواند بهتر از قبل بیش فعالی را کنترل کند. شما به عنوان یک پدر یا مادر باید به کودک تان بیاموزید که شنونده خوبی باشد و آستانه تحملش را بالا ببرد تا بتواند با دیگران رابطه دوستانه برقرار کند.

3- غذا خوردن کودک تان را اصلاح کنید

یکی از موارد دیگری که به درمان بیش فعالی در کودکان بسیار کمک می کند، تغدیه مناسب است. تغدیه مناسب به خصوص در کودکان باعث رشد سیستم عصبی می شود و از مشکلات بعدی جلوگیری می کند. کودکان عادات غذایی را از خانواده می آموزند و تلاش می کنند خودشان به صورت مستقل اجرا کنند.

نید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / مار، قورباغه، رتیل سیاه، هزار پا (10 نظر) فریبا نادری: کسایی که پول دارند همه چیز دارند / پولدارها رو آدما بیشتر قبول دارند+فیلم (8 نظر) مازیار لرستانی: هورمون تراپی نکردم چون اجاره نشینم/بازیگران زن مثل خواهرم هستند، حرمت و حریمشون مشخصه+ویدئو (7 نظر) ساعد سهیلی: دعوای من و گلوریا اینطوری نیست، مثلا یه حرفی من میزنم متوجه نمیشه یه جواب دیگه میده، خندمون میگیره دعوا تموم میشه+ویدئو (4 نظر) همسر رهبر معظم انقلاب با دیدن ظروف چینی خارجی در منزلشان: غذاهایی که ما می‌خوریم، با این ظرف‌ها جور درنمی‌آید، این‌ها را رد کنید (3 نظر) (ویدئو) مهران مدیری: شب یلدا برای پدری که دست خالی میره خونه، بلندترین شب ساله، برای مادری که شبکه‌های تلوزیون رو عوض میکنه تا بچه‌هاش اون چیزایی رو که ندارن، نببینن، بلندترین شب ساله (2 نظر) علی دایی تغییر چهره داد ؛ قیافه آقای اسطوره بانمک شد (2 نظر) ایده‌های یلدایی/ 15 چیدمان متفاوت و خاص میوه‌ در شب یلدا / میوه اسلایسی یا درسته؟ یلدای امسال شیک و با کلاس میزتو بچین👌 (2 نظر) قاب تاریخ امروز/ عکس یلدایی ملکه ژست‌های عکاسی حرمسرای قاجار با انار/ زیباترین دختر ناصرالدین شاه قاجار در شب یلدا+ ترانه شب یلدای حرمسرای قاجار (2 نظر) پرستو بازی ابطحی در لبنان و عکس با مایو در ساحل! / هر چه گشتم در لبنان پرستو پیدا نکردم! (2 نظر) بغض خداداد عزیزی هنگام صحبت درباره علی انصاریان و مهرداد میناوند/خداداد عزیزی: طبیعتا حق داره مادر علی که بیهوش بشه و غش کنه از گریه و ناراحتی (2 نظر) اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (2 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال ابجد روزانه جمعه 7 دی 1403 / خرداد ماهی ها خطر در کمین است پشیمان میشوی
فال انبیاء روزانه جمعه 7 دی 1403 / مهر ماهی مراقب باشید ممکن است سختی در پیش داشته باشید
نیروهای سپاه پاسداران در فرودگاه‌ها؛ چرا این تصمیم گرفته شد؟
فال قهوه با نشان روز جمعه 7 دی ماه 1403/ اردیبهشتیا بیشتر مراقب آدمهای دور و بر باشن
فال شمع روزانه جمعه 7 دی ماه 1403/ فروردینی‌ها نگران پول از دست رفته نباشن
فال روزانه امروز جمعه 7 دی ماه 1403/ بهمن ماهی‌های عزیز هرچه زودتر به خودتون بیاین!
فال حافظ با تفسیر روز جمعه 7 دی 1403+فیلم / دی ماهی ها هوشیار باشید و به دیگران تکیه نکنید
اسم زیبای بارانا انتخاب همسر لُری علیرضا بیرانوند برای تک دخترشان/ ستاره تیم ملی هیچ دخالتی نکرد!
پشت پرده افشا شده به بیراهه کشاندن گاریدو / بادامکی شهامت داشته باشد و شفاف‌سازی کند!
گام دوم رفع فیلترینگ رسانه ای شد: این دو شبکه اجتماعی معروف آزاد می شود
داستان های هزار و یک شب / شب سی‌ و یکم؛ مرد گوش بریده و خیال ازدواج با دختر کم سال وزیر
این 10 ترفند علمی می‌تواند عمر تلویزیون و مانیتور شما را چند برابر کند!
رئیس دولت اصلاحات هشدار داد: فقط با این کار می توانیم از این وضعیت ناگوار عبور کنیم!
همسر مدل کریم بنزما: در ماه رمضان قرآن می‌خوانم و گریه می‌کنم این دین بسیار زیباست
مایلی کهن: من عادل را دوست دارم اما اسمش را گذاشتم کی روشی پور/ میخواهید خیابانی هم ما را ببرد زندان؟
منتخب روز   
عکسی که ثابت می کند نیما فلاح و سحر ولدبیگی عاشق ترین زن و شوهر سینمای ایران هستند/ این شکلی به پای هم پیر بشید نوستالژی روز/ تیتراژ جذاب کارتون خاطره‌انگیز بچه‌های دهه60 و 70؛ «کاراگاه گجت»/ آخرشم نفهمیدیم کی پشت اون صندلی نشسته 🤣 داستان های هزار و یک شب / شب سی‌ و یکم؛ مرد گوش بریده و خیال ازدواج با دختر کم سال وزیر (ویدئو) مستند حیات وحش/مادر تو هر شکلی مادره/ فداکاری‌های عاشقانه گورِخر شجاع برای نجات کُره‌اش از چنگال شیر بی‌رحم! قاب ایران قدیم/ از بابانوئل در دبیرستان دخترانه سال 78 تا استایل دانشجویان دانشکده هنر سال 70 این املت خوردن داره/ راز خوشمزگی املت قهوه‌خانه‌ای استقبال ویژه و منحصربفرد از مسعود پزشکیان با رقص محلی و جمله آذری که به مذاق رئیس‌جمهور خوش آمد+ویدیو 7 کتاب موفق و پرفروش که قبل از ازدواج حتما باید بخوانید جنجال برانگیزترین درخت کریسمس در آلمان / 5 میلیون دلار فقط برای درخت؟! + تصاویر 10 غذای سنتی کریسمس در کشورهای مختلف جهان پیشخوان روزنامه‌ها؛ مهم‌ترین عناوین ورزشی پنجشنبه 6 دی 1403 در یک نگاه! /خاطرات علی دایی با آهنگ های عباس قادری پاسخ جالب رهبر معظم انقلاب به سوال چالشی: حکم شرعی شبیه‌سازی صدای مردگان با استفاده از هوش مصنوعی؟