به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،کنیستر مخزنی است که توسط دانه های کربن فعال پر شده است، این مخزن در زیر گلگیر (سمت شاگرد) قرار دارد و وظیفه آن جلوگیری از ورود بخارهای سمی ناشی از بنزین به هوا است. در واقع زمانی که موتور اتومبیل روشن است این بخارها وارد موتور شده و می سوزد اما در حالتی که موتور خاموش است، این بخارها جذب کنیستر شده و بعداً به چرخه سوخت باز می شود. این قطعه علاوه بر پیشگیری از آلودگی محیط زیست می تواند مصرف سوخت را نیز تا حد زیادی کاهش دهد.
اگر خودرو به مدت طولانی خاموش باشد و یا بخارهایی که از بنزین خارج شده بیشتر از ظرفیت کنیستر باشد، بخارها از لوله هوای آزاد، در محیط تخلیه می شود.
برای اینکه بدانید کنیستر در خودرو درست کار می کند یا نه؟ موقع روشن بودن موتور می توانید قسمت اتصال شیلنگ باک به کنیستر را جدا کرده و مکش هوا را از سر شیلنگ ها بررسی کنید. اگر مکش به اندازه ی کافی وجود داشته باشد، نشان می دهد که این قطعه درست عمل کرده و مکش بخار بنزین به درستی صورت می گیرد.
همین طور باید مکش هوا از مجرای هوای آزاد را هم کنترل کنید.
زمان تعویض کنیستر در خودرو چه موقع است؟
کارخانجات سازنده ی این قطعه زمان تعویض آن را به طور متوسط در حدود استفاده ی ۲۴ ماه و یا طی کردن مسافت سی هزار کیلومتر عنوان کرده اند.
اما باید به طور کلی بدانید قابلیت جذب برای زغال ها یا همان کربن های کنیستر در خودرو زمان محدودی دارد، به طوری که اگر به موقع اقدام به تعویض آنها نکنید، به علت کاهش قابل توجه جذب ذغالها عملکرد این قطعه از بین رفته و مختل خواهد شد.
اما در صورت عملکرد صحیح، این قطعه می تواند باعث کاهش فراوانی در مصرف سوخت شود.
نشانه ها و علائم خرابی کنیستر چیست؟
شنیدن صدای تق تق:
اگر گاهی صدای تق تق شنیده می شود، ممکن است به علت شکستگی مخزن کنیستر و یا پارگی شیلنگ های آن باشد.
استشمام بوی بنزین:
اگر بوی بنزین را دائما احساس کردید، باید به بررسی شیلنگها و یا درب باک بپردازید. اگر درب باک را باز کردید و بخارات بنزین با فشار از آن به سمت خارج بیرون آمد، نشان از خرابی دریچه ی قطع کن این قطعه دارد.
اگر حتی بوی بنزین گه گاهی به مشام می رسد، باز هم نشان از خرابی و ایراد در کنیستر در خودرو دارد.
روشن شدن چراغ چک خودرو:
اگر هم که چراغ چک در اتومبیل روشن شود، در این صورت با دیاگ زدن خودرو این نقص قابل تشخیص و بررسی خواهد بود.
محل قرارگیری کنیستر در مسیر خروجی بخارات از باک تا موتور خودرو است. ولی می تواند در خودروهای مختلف در مدارهای متفاوتی قرار گرفته و نصب شوند.
اما مهم این است که کار اصلی در همه ی اتومبیل ها در این قطعه یکسان و مانند یکدیگر است.
تبخیر شدن بنزین از درون زغال فعال یا همان دانه های کربن باعث خشک شدن این ذغال ها می شود. ولی با همین عمل شرایط جذب مجدد بخارهای حاصله از سوخت بنزین دوباره فراهم می گردد.
پس همین کربن فعال است که قسمت اعظم کنیستر خودرو را شامل می شود و می تواند بخارات خارج شده از باک را در خود ذخیره کرده و وقتی که خودرو روشن شود با پس دادن بخارها و گازهای ذخیره شده آنها را به سمت موتور و جهت سوختن در سیلندر آزاد کند.
اگر این قطعه به هر دلیلی کار نکند بخار بنزین در داخل باک خودرو جمع شده و با باز کردن درب باک، بخار بنزین با فشار زیادی خارج خواهد شد؛ که این مسئله بخصوص در مسیرهای طولانی و در فصول گرم سال بیشتر اتفاق می افتد.
به طور کلی کار کردن کنیستر خودرو را می توان برای برآوردن مواردی خلاصه کرد که عبارتند از:
- بهینه کردن مصرف سوخت
- کاهش آسیب های زیست محیطی
- ارتقای ایمنی خودرو
- کاهش آلودگی هوا