صرف نظر از اهداف زیبایی یا عملکردی، اکثر افرادی که از درمان زیبایی چاق شدن ساق پا استفاده می کنند، به دنبال اصلاح عدم تناسب بین ران و ساق پای خود هستند. در حقیقت خانم ها اغلب به دنبال بهبود ظاهر خود در لباس از طریق ایجاد انحنای زیبا در ناحیه داخل یا خارج پا با بزرگ کردن ساق پا هستند. در طرف مقابل مردان، ورزشکاران، و بدن سازان معمولاً تمایل دارند حجم ساق پای خود را اضافه کنند. به هر حال صرف نظر از دلیل استفاده از این درمان، درمان زیبایی چاق شدن ساق پا از طریق جراحی پروتز و تزریق چربی بیش از پیش به عنوان یک روش قابل قبول برای بهبود و یا بازیابی حجم و ظاهر متناسب پا توسط افراد مورد استفاده قرار می گیرد.
بیماری یا آسیب دیدگی می تواند باعث بدشکلی یا آتروفی عضلات ساق پا شود. گاهی اوقات عضلات ساق پا به آن اندازه ای که خود فرد دوست دارد، رشد نمی کند. برای مثال ممکن است یک شخص تا مدت های طولانی به طور منظم بر روی عضلات ساق پای خود کار کند، اما نتواند آنها را به آن شکل و حجمی که دوست دارد برساند. چاق شدن ساق پا تأثیری در افزایش قدرت عضلات پا و یا بهبود عملکرد آنها نخواهد داشت.در بعضی از بیماران، عضلات ساق پا از زمان تولد کوچک تر از معمول است و با وجود ورزش ها و تمرینات سختی که با هدف چاق شدن پاها انجام می دهند، این عضلات به حجم و شکل مطلوب نمی رسند.
عضلات ساق پا که با عنوان عضلات گاستروکنمیوس نیز شناخته می شود، در زیر پوست و فاسیای (نیام) ساق پا قرار گرفته است. عضلات اصلی ساق پا، دو سر جدا از هم دارند که یکی از آنها سر میانی است که بزرگ تر بوده و به سمت داخل (میان) پا قرار می گیرد و دیگری سر جانبی است که اندازه آن کوچک تر بوده و به سمت خارج (کنار) پا قرار می گیرد. تاندون این دو سر عضله ساق پا همراه با تاندون عضله سولئوس به همدیگر متصل شده و تاندون آشیل را تشکیل می دهند. تاندون آشیل به پاشنه پا متصل می شود و حرکت چرخشی قوزک پا را میسر می سازد.
عضلات ساق پا در مردان معمولاً بزرگ تر و بلندتر از زنان است. به طور کلی مردان دوست دارند که عضلات ساق پای آنها حجیم باشد، در حالی که زنان بیشتر دوست دارند که عضلات پای خود را از طریق چاق شدن ساق پا، خوش فرم تر و زیباتر کنند. عمل بزرگ سازی ساق پا ( چاق شدن پاها ) نه تنها حجم توده عضلانی در ناحیه ساق پا را بیشتر می کند، بلکه در بهبود شکل و حالت قسمت داخلی (میانی) و خارجی (جانبی) پا نیز تأثیر زیادی دارد.
چاق شدن ساق پا با پروتز
پروتز ساق پا یا چاق شدن آن با تزریق چربی تحت بی هوشی عمومی و به صورت سرپایی بر روی بیمار انجام می شود. این شرایط به معنی این است که بیمار می تواند در همان روز درمان به خانه باز گردد. این درمان معمولاً با توجه به تکنیک خاص مورد استفاده توسط پزشک برای جراحی، به حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت زمان نیاز دارد.
پروتز ساق پا برای افرادی به طور خاص مناسب است که به دنبال اضافه کردن حجم ماهیچه یا بهبود ظاهر این ناحیه از بدن و به طور خاص ناحیه بالا و داخل ساق پای خود باشند. در طول این درمان، یک شکاف کوچک در محل شکاف طبیعی پوست در ناحیه پشت زانو ایجاد می شود. از طریق این شکاف یک پروتز سیلیکونی سخت با ظاهر آناتومیک دقیقاً به ناحیه بالای عضله ساق پا و زیر فاسیا (بافت ضخیم فیبری اطراف عضله) وارد می شود. اندازه این پروتز می تواند با توجه به شرایط درمان بیمار متفاوت باشد و تصمیم گیری درباره اندازه پروتز قبل از عمل جراحی پس از مشاوره با پزشک معالج تعیین می گردد.
مزایای استفاده از پروتز
- جراحی پروتز ساق پا ایمن، موثر و بسیار متداول است.
- جراحی پروتز ساق پا عدم توازن عضلات و مشکلات ظاهری ساق پا را اصلاح می کند.
- پروتز ساق پا برای اصلاح ظاهر نامناسب پا و پای پرانتزی مناسب است.
- پروتز ساق پا برای اصلاح پای چنبری و رشد نامتناسب ساق پا مناسب است.
- پروتز ساق پا برای اصلاح آسیب های ناشی از فلج اطفال و بیماری اسپینا بیفیدا مناسب می باشد.
توجه داشته باشید این عمل جراحی می تواند تاثیر مشخص بر اعتماد به نفس فرد داشته و به طور مشابه توسط مردان و زنان برای دستیابی به نتایج دلخواه انتخاب شود.
چاق شدن ساق پا با تزریق چربی
چاق شدن ساق پا با تزریق چربی یک روش ایده آل برای افرادی است که نیاز به حجیم کردن ساق پای خود به صورت بسیار دقیق و متناسب دارند. این روش به طور خاص برای ناحیه پایین پا یا قوزک استفاده می شود، زیرا در این نقاط امکان استفاده از روش پروتز برای درمان بیمار وجود ندارد. این افراد اغلب با مشکلات مادرزادی همچون پای چنبری، فلج مغزی، اسپینا بیفیدا، فلج اطفال، یا آسیب دیدگی های ناشی از شکستگی یا سوختگی استخوان رنج می برند. در این فرآیند، چربی مورد نیاز برای تزریق از طریق لیپوساکشن از سایر نواحی بدن همچون شکم، پهلوها، یا ران ها گرفته شده و پس از تصفیه در نواحی لازم برای ایجاد حجم مورد نظر تزریق می شود. به این ترتیب حدود ۷۵ تا ۲۰۰ سی سی چربی تصفیه شده به لایه های مختلف ناحیه پایین پا (برای مثال داخل عضله، بالای عضله، و نیز بافت چربی موجود در محل) تزریق می گردد تا در نهایت ظاهر دلخواه برای ناحیه تحت درمان ایجاد شود. با توجه به اینکه همیشه بخشی از چربی تزریق شده توسط بدن جذب می شود، معمولاً لازم است این تزریق ها برای دو تا چهار بار در فواصل سه ماهه تکرار گردند.
مزایای تزریق چربی به ساق پا
- پس از این درمان جراحت مشهود بر روی پوست ایجاد نمی شود.
- احتمال مشاهده واکنش آلرژیک در هنگام استفاده از این درمان وجود ندارد.
- این درمان راحت و ایمن است.
- طول دوره ریکاوری این درمان سریع است.
- این روش می تواند برای اصلاح ظاهر گونه ها و یا چانه استفاده شود.
- نتایج این درمان طبیعی بوده و می تواند تا ۳ سال دوام و ماندگاری داشته باشد.