کهیر چیست؟
کهیرها برآمدگی های روی پوست هستند. آنها می توانند در هر جایی از بدن ظاهر شوند و مانند لکه های برآمده کوچک یا بزرگ متصل به هم به نظر می رسند. کهیرهای تک تک در هر جای بدن می توانند از چند ساعت تا یک هفته باقی بمانند(گاهی اوقات طولانی تر) و ممکن است موارد جدید جایگزین موارد قبلی که از بین رفته اند شوند. کهیر هایی که برای 6 هفته یا کمتر باقی می مانند، کهیر فعال نامیده می شوند و آنهایی که بیش از 6 هفته طول می کشند، کهیر حاد مزمن نامیده می شوند. یک واکنش آلرژیک ممکن است باعث ایجاد کهیر شود، همچنین ممکن است باعث افزایش دمای بدن، استرس، عفونت و یا بیماری در کودکان شود. در بعضی موارد، کهیر با آنژیوادما همراه است، وضعیتی که باعث ایجاد تورم در اطراف چشم، لب ها، دست ها، پاها یا گلو می شود. در موارد نادر، کهیر و آنژیوادما با ایجاد یک واکنش آلرژیک در کل بدن یا شوک آنافیلاکسی همراه است.
علت کهیر در کودکان و نوزادان
همانطور که اشاره کردیم کهیر در کودکان و نوزادان به دلیل یک واکنش آلرژیک خارجی است. در بیشتر موارد علائم کهیر در کودکان پس از چند ساعت، از آن ناحیه ناپدید و در قسمت دیگری نمایان می شود. اگر کهیر در کودکان در ناحیه کوچکی از پوست کودک محدود شده باشد احتمالاً ناشی از چیزی است که کودک لمس کرده است (مانند حیوانات خانگی، گیاهان، گل و لای و..)، اما اگر کهیر کودک در بدن او پخش باشد، احتمالاً دلیل آن عفونت یا چیزی است که کودک خورده است (مانند یک غذا یا دارو).
شایع ترین علل کهیر پوستی در کودکان
از مهمترین علل کهیر در کودکان عبارت است از:
- پاسخ به عفونت داخلی بدن مانند وجود ویروس
- مصرف غذاهای حساسیت زا مانند بادام زمینی، آجیل، سفیده تخم مرغ، شیر، صدف و کنجد و ...
- تغییر ناگهانی در آب و هوا مانند آلودگی هوا
- مصرف داروی خاص
- نیش زنبورها یا حشرات دیگر
- لوسیون و صابون ها
- گرده گل و گیاهان
- حیوانات خانگی
چگونه کهیرهای ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان تشخیص داده می شود؟
پزشک متخصص اطفال با بررسی علائم فیزیکی و کسب اطلاعاتی در مورد تاریخچه پزشکی، آلرژی و روند زندگی نوزاد می تواند مشکل کهیر را در بدن او تشخیص کند. همچنین، دکتر می تواند برای تشخیص حضور پاتوژن ها در خون بیمار، آزمایش خون تجویز کند. در این صورت، تشخیص دقیق بیماری پس از تجزیه و تحلیل گزارش صورت می گیرد. در نهایت، روند درمان کهیرهای ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت کودک پس از تشخیص آن ها آغاز می شود.
چگونه می توان کهیرهای ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان را درمان کرد؟
جالب است بدانید که کهیرهای ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان درمان خاصی ندارد؛ با این وجود، پزشک متخصص اطفال ممکن است دارویی را برای کنترل علائم و درمان علت اصلی بیماری تجویز کند. برخی از مهم ترین این روش ها به شرح زیر می باشند:
- آنتی هیستامین ها داروهای استانداردی هستند که برای کاهش خارش و قرمزی کهیرها مورد استفاده قرار می گیرند؛ درمان قطعی کهیرهای ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان نیستند. با این حال، این گروه از داروها مؤثر بوده، برای سلامت اطفال ایمن هستند و باعث خواب آلودگی فرزند شما نمی شوند. اگرچه آنتی هیستامین ها بدون نسخه نیز در دسترس هستند، اما بهتر است شما قبل از استفاده از این دارو برای درمان وضعیت بدن فرزند خود با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
- استروئیدها فقط در موارد شدیدتر، برای درمان کهیرهای ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان تجویز می شوند، زیرا این دسته از داروها عوارض جانبی دارند. بر این اساس، پزشک متخصص اطفال فقط در مورد انسداد مزمن از استروئیدها استفاده می کند. همچنین، هنگامی که بدن کودک هیچ پاسخی به مصرف آنتی هیستامین ها ندهد، می توان از استروئیدها برای کاهش علائم بیماری در بدن او استفاده کرد. اما، یادتان باشد که استروئیدها برای مدت کوتاهی (پنج روز تا دو هفته)، به منظور پیشگیری از عوارض جانبی در بدن نوزادان تجویز می شوند.
استفاده از آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد ویروسی، روش درمانی مؤثری برای از بین بردن کهیرهای ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان نیستند، اما عفونت باکتریایی یا ویروسی زیر پوست نوزادان را که منجر به کند شدن روند درمان می شوند، از بین می برد. درست است که استفاده از روش های درمانی برای از بین بردن کهیرها، همیشه کارآمد هستند، اما مصرف داروهای خانگی نیز برای درمان کهیرهای ایجاد شده بر روی پوست بدن و صورت نوزادان مفید هستند.