به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، از میان رسانه های عمومی، تلویزیون بیشترین تاثیر را بر روی کودکان می گذارد. تلویزیون نقش پرستار بچه را ایفا می کند اما واقعا باید فرزند را به دست چنین پرستاری سپرد؟ هیچ کس نمی گوید باید به کلی دو شاخه را از برق کشید، اگر چه ترک اعتیاد گاهی بد نیست، اما محدود کردن یک عادت می تواند نظم بیشتری ایجاد نماید
بهتر است زمانبندی مناسبی برای تماشای تلویزیون اعضای خانواده حتی خودتان داشته باشید. تماشای تلویزیون برای کودکان زیر دو سال ممنوع، از دو سالگی تا شروع مدرسه روزی نیم ساعت و برای کودکان در سن دبستان حداکثر روزی دو ساعات مناسب می باشد. برنامه تلویزیونی که قرار است در ساعت و مدت مجاز نمایش داده شود را از قبل شناسایی نمایید.
محدود کردن تلویزیون برای کودکان
۱ – از همسر خود بخواهید تا شما را در برنامه محدود کردن تماشان کردن تلوزیون در کودکان حمایت کند . مسلما هم زبانی پدر و مادر در این زمینه بسیار موثر است .
۲ – مدت یک هفته برنامه هایی را که هریک از افراد خانواده تماشا می کنند ، یادداشت کنید . ببینید هرکس چه مدتی تلوزیون تماشا می کند .
۳ – در یک گرد همایی خانوادگی نتایج تحقیقات خود را با سایر افراد خانواده در میان بگذارید . احتمالا فرزندان شما از اینکه این همه ساعت این همه ساعت در برابر تلوزیون نشسته اند تعجب خواهند کرد .
۴ – حالا می توانید پیشنهادی ارایه دهید : « تماشای تلوزیون در خانواده ما دو هفته ممنوع است . اگر دو هفته به نظر زیاد می رسد ، می توانید یک هفته را پیشنهاد بدهید . با این حال به نظر من دو هفته مدت بهتری است زیرا ایجاد انگاره های جدید به زمان بیشتری نیاز دارد .
می توانید بگویید بسیاری از خانواده های سراسر کشور ، سیم برق تلوزیون خود را دو هفته قطع کرده اند و ظاهرا هیچ اتفاقی نیفتاده است .
به جای تماشای تلوزیون
۵ – به جای تماشای تلوزیون ، سرگرمی های دیگری تدارک ببینید . فکر کنید به جای تماشای تلوزیون ، بچه ها و سایر افراد خانواده چه می نوانند بکنند . بدون برنامه های جایگزین ، احتمالا اشکالاتی بروز می کند .
ممکن است بعضی ها بی قرار و عصبی شوند . برنامه های پیشنهادی خود را روی صفحه کاغذی بنویسید و آن را روی دیوار نصب کنید تا بچه ها در صورت تمایل آن را بخوانند و برنامه ای برای سرگرمی انتخاب کنند . ( جدول نمونه )
۶ – در پایان دو هفته ، در جلسه ای با حضور همه افراد خانواده ، نتایج بدست آمده را بررسی کنید ؛ ببینید افراد خانواده وقت خود را چگونه گذرانده اند ، از همه بپرسید که بدون تلوزیون چه احساسی داشته اند . شاید شما هم در زمره خانواده هایی شوید که به اتکای تجربه جدید ، عادت تلوزیون نگاه کردن را برای همیشه از میان بردارید .
اما اغلب خانواده ها حاضر نیستند که تلوزیون را یک باره از زندگی خود کنار بگذارند . بنابراین تنها راهی که برای این عده باقی می ماند این است که تماشای برنامه های تلوزیونی را به حداقل برسانند . آنچه هم اکنون می خوانید تدابیری است که خانواده های مختلف اتخاذ کرده اند .
تدابیری که خانواده های مختلف برای تماشا کردن تلوزیون در کودکان اتخاذ کرده اند
- تماشای تلوزیون صبح ها و پیش از رفتن به مدرسه ممنوع است . هنگام صرف شام هم تماشای تلوزیون مجاز نیست . ( به استناد یک پژوهش ، ۵۰در صد بچه ها در حال تماشای تلوزیون غذا می خورند . )
- حداکثر زمان مجاز تماشای تلوزیون برای دانش آموزان کلاس اول و دوم دبستان نیم ساعت ، و برای بچه های کلاس سوم به بالا یک ساعت است . ( بعضی از مدارس با فرستادن نامه به خانه دانش آموزان برنامه های مشابهی را پیشنهاد کرده اند . با توجه به مطالعاتی که صورت گرفته ، دانش آموزانی که از برنامه های پیشنهادی پیروی کرده اند ، سر کلاس ، گوش بزنگ تر بوده ، کمتر خسته و خواب آلود می شوند . )
- تماشای تلوزیون بیش از هفته ای ۱۵ ساعت برای همه اعضای خانواده ممنوع است .