صمیمیت با فرزندان به معنای توانایی ایجاد حس نزدیکی و رابطه عمیق با آنهاست. برخی والدین تصور می کنند که فرزندان باید بزرگ شوند تا بتوانند با آن ها ارتباطی نزدیک برقرار کنند، در صورتی که همدلی با فرزندان باید از کودکی آغاز شود تا مهارت های دوست داشتن و صمیمی شدن را از همان کودکی یاد بگیرند . در یک خانواده سالم همه اعضا با یکدیگر احساس نزدیکی کرده و خود را جزئی از یک کل می دانند، پس در زمان سختی به حمایت یکدیگر می شتابند و اجازه نمی دهند عضوی از این خانواده در هر موقعیتی که باشند، به سختی بیافتد. اگر احساس می کنید با وجود تلاش هایتان هنوز هم از نتوانسته اید با فرزندان و دیگر اعضای خانواده رابطه ای صمیمانه برقرار کنید، زمان آن رسیده تا از مشاوره خانواده استفاده نمایید.
کودکان، نعمت هایی هستند که خداوند به پدر و مادر ارزانی داشته است و به نیازمندی های آنان باید در محیط خانواده پاسخ گفته شود. چیزی که کودکان بیشتر بدان احتیاج دارند، داشتن خانواده ای مهرورز و هماهنگ است. دوران کودکی، چنان زود و تند می گذرد که ما چیزی از آن درنمی یابیم. باید آن سال ها را برای بچه هایمان، مهرآمیز و ایمن کنیم. در کنار همدیگر زیستن و ساعت های مفید زندگی را صرف یکدیگر کردن بسیار اهمیت دارد. پدر و مادر که دسترسی به آنها امکان پذیر است، برای آینده خود و بچه هایشان سرمایه گذاری می کنند. در هر حال، لازم است هر عضوی از خانواده، خود را در شمار گروهی حس کند که در جهت صمیمیت و حمایت از خانواده گام برمی دارد. اهمیت و ارزش قائل شدن برای همدیگر نیز جایگاه ویژه ای در خانواده دارد. هر بار که پدر و مادر به روی فرزند خود لبخند می زند، پیام مهمی به این مضمون به وی می رساند که: «تو اهمیت داری.»
با کودکانمان دوست باشیم
یکی از مهم ترین مسائل برای کودکان مورد پذیرش و محبت والدین و دیگران واقع شدن است، به طوری که هرچه درگیری های اجتماعی در زندگی کودک بیشتر باشد نزدیکی و صمیمیت در خانواده اهمیت ویژهای پیدا می کند و دنیای غنی تری برای فرزندان می سازد.
والدین باید آگاه باشند که تربیت فرزندان بدون صرف وقت برای آن ها ممکن نیست، بر اساس گفته روانشناسان کودکانی که در کنار والدین وعده های غذایی خود را میل میکنند، کمتر دچار اختلالاتی مثل: افسردگی، بد رفتاری، رفتار های جنسی و... می شوند؛ همچنین کودکانی که کانون گرم خانواده را دارند از توانایی مغزی بهتری برخوردار هستند.
باید دقت کنیم که این صمیمیت به معنای قبول کردن همه ی خواسته های کودک نیست، بعضی اوقات گفتن با قاطعیت کلمه «نه» به رابطه صمیمی والد- کودک لطمه ای وارد نمی کند، بلکه پیوند میان آن ها را مستحکم تر می کند.
تاثیر صمیمیت بر شخصیت کودک
عزت نفس کودکان
ابراز محبت و صمیمیت به کودکان سبب از بین رفتن ناسازگاری و بد خلقی در آن ها میشود و پایه عزت نفس درونی کودکان را افزایش می دهد.
همینطور هنگامی که مدت زمان با کیفیتی را در کنار کودکان خود می گذرانیم، اعتماد به نفس درونی در آن ها افزایش مییابد زیرا کودک به شدت به حمایت والدین و در کنار آن ها بودن احتیاج دارند و این بخشی از رشد کودکان محسوب می شود.
احساس خوشبختی کودکان
خانه نخستین جایی است که در آن کودکان درس های زندگی را می آموزند و شخصیت شان شکل می گیرد و با قدرت به سوی آینده حرکت می کنند، در خانواده ای که مهر و محبت زیاد باشد تمام نیاز های روحی و جسمی کودک برطرف شده که این امر سبب احساس خوشبختی درون او می شود.
همچنین در خانواده هایی که کانون بسیار گرمی دارند کودک خود را بهتر می شناسد، استعداد و نواقص خود را کشف می کند، که زمینه ای برای رشد و بالندگی کودک، احساس شادکامی و سازگاری بالا با اجتماع برای او فراهم می شود.
هوش کودکان
خانواده هایی که با عطوفت و مهربانی بسیار با کودکان خود برخورد میکنند، کودکانی با بهره هوشی بالاتری پرورش می دهند زیرا مغز کودکان در حال رشد به شدت تجربیات آن ها بر احساساتشان موثر است.
کودکانی که هرگز مورد تنبیه های سخت و بدنی والدین قرار نمیگیرند رشد هوشی بهتری نسبت به سایر کودکان دارند.
صحبت کردن با آرامش و ملایمت و برقراری ارتباط عاطفی و صمیمی با کودک باعث ارتقای مهارت او در گفتار و رفتار میشود و در نهایت می توان گفت که اگر کودکی محیط پیرامون خود را امن بداند و قادر به بیان آزادانه احساسات خود باشد رشد ذهنی و ضریب هوشی بالاتری از سایر کودکان دارد.
پیشرفت تحصیلی کودکان
یکی از روش های موثر برای علاقه مند کردن کودکان به یادگیری همراهی کردن آن ها در هنگام درس خواندن می باشد، کانون گرم خانواده هر سختی و زحمتی را به جان می خرد تا فرزندانشان آموزش های لازم را به درستی فرا گیرند و پیشرفت عالی در این زمینه داشته باشند.
به طور کلی میتوان گفت که بزرگترین علت در کودکانی که استعداد تحصیلی پایینی دارند، عدم توجه والدین و نبود محیط مناسب برای شکوفا شدن استعداد هایشان می باشد.
تربیت دینی کودکان
یکی از مهمترین کار هایی که والدین باید به کودکان خود آموزش دهند تربیت دینی کودکان است؛ والدینی که برای آموزش این امر از راه صمیمیت و مهربانی وارد می شوند نتیجه بهتری دریافت می کنند؛ زیرا می توانند به زبانی ساده و قابل فهم این مسائل را برای کودکان توضیح می دهند و نقش شگفت انگیزی در تعلیم و تربیت دینی کودک دارد.
استرس کودکان
اگر چه اغلب بچه ها در محیط های آشنا و کلیشه ای با امور روزمره ثابتی و حد مرز های امنی رشد می کنند اما میزان تحملشان در مقابل تحریکات و مشکلات زندگی کاملا با هم متفاوت است.
معمولا والدینی که فشار روانی و استرس درون خانواده را خودشان کنترل می کنند و رابطه صمیمی . خوبی با فرزندان خود دارند، باعث حس آرامش بهتری درون کودکانشان می شوند و فشار روانی روی آن ها را به شدت کاهش می دهند.