پاسخ به این سوال رایج به اینگونه می باشد ، در ابتدا افراد باید به این نکته توجه داشته باشند که کاشت مو ، عملی تضمینی بوده و ریزش مجدد مو ها را با خود به همراه ندارد و استفاده از روش sut در کاشت مو این احتمال را به صفر رسانده است .
اما با این حال ، برای تقویت بیشتر موها و مراقبت از سلامتی مو ها ، مصرف برخی از قرص ها برای افراد توصیه میگردد و هدف از مصرف این قرص ها ماندگار نگه داشتن موهای اصلی فرد می باشد تا ریزش نکرده و فرد با کم حجمی موهای خود رو به رو نشود زیرا در جریان کاشت مو ، فولیکول مو ها کمی حساس شده و نیاز به توجه و رسیدگی دارند که در ادامه مطلب به نام بردن این قرص ها می پردازیم .
جراحی کاشت مو احتیاج به هیچ دارویی ندارد. اما به دلیل اینکه جراحی انجام شده است، به مدت حداکثر دو هفته داروهایی که پزشک متخصص تجویز می کند باید مصرف شوند.داروهای بعد از کاشت مو که به دلیل انجام عمل جراحی تجویز می شوند شامل : آنتی بیوتیک ها ، مسکن ، ویتامین C می باشند. که این داروها موجب تسکین و بهبود سریع تر زخم ها می باشد. عموما این داروها بعد از هر جراحی تجویز می شوند.موهای کاشته شده احتیاج به هیچ دارویی ندارند. داروهای تقویتی و هورمونی هیچ تاثیری بر موهای کاشته شده ندارند.اما چون موهای خود شخص و نه موهای کاشته شده جدید، ممکن است هنوز در فاز ریزش مو باشند، ممکن است برخی داروهای ضد هورمونی تجویز گردد.پس داروها ی مورد استفاده در کاشت مو را می توان به دو دسته تقسیم نمود :
- داروهایی که پس از هر جراحی و جهت تسریع بهبود زخم ها و جلوگیری از عفونت تجویز می شوند.
- داروهایی که جهت جلوگیری از ریزش موهای غیر پیوندی تجویز می گردند.
داروهای بعد از کاشت مو ( دسته اول )
١.مسکن ها : این دارو ها عموما جهت کاهش درد بیمار تجویز می گردند.
٢.آنتی بیوتیک : تجویز این داروها عموما بعد از هر جراحی صورت می گیرد. این داروها جهت پیشگیری از عفونت احتمالی زخم هاست.
٣. مکمل ویتامینی : مکمل های ویتامینی که عموما ویتامین C تجویز می شود؛ جهت تسریع در ترمیم زخم و بهبود رویش گرفت ها می باشد.
۴.تجویز سرم جهت شستشوی روزانه زحم.
داروهای بعد از کاشت مو ( دسته دوم )
۱- فیناستراید :
این قرص که دارای تاییدیه FDA می باشد ، عمدتا جهت پیشگیری از ریزش موی بخش میانی و جلوی سراثر بخش است . این قرص با نام تجاری پروپشیا Propecia و فین پشیا شناخته می شود.
قرص Finasteride جهت هیپروتروفی پروستات نیز مصرف می شود. دوز متعارف آن 1 میلی گرم است، که بیمار روزانه یک بار جهت پیشگیری از ریزش مو استفاده می نماید. این قرص در بخش فولیکول مو از تبدیل هورمون تستوسترون به دی هیدروتستون ( که عامل ریزش موی ارثی است ) جلوگیری می کند .
مصرف فیناستراید تا میزان ۸۰% سبب توقف ریزش مو و یا کاهش آن می شود. هم چنان موهایی که اخیرا دچار ریزش شده اند با مصرف این دارو مجدد رشد می کنند .یکی از اصلی ترین دلایل تجویز داروهای بعد از کاشت مو، به حداقل رساندن عوارض جراحی است. برای افزایش احتمال موفقیت درمان و پیشگیری از عوارض جانبی، لازم است برای مدتی دارو مصرف کنید. برای مثال بعد از جراحی ممکن است موها دچار شوک شوند و برای مدتی ریزش موها را تجربه کنید. در چنین مواقعی تجویز داروها به کاهش ریزش مو و تقویت موها کمک شایانی می کند.نوع دارو و نحوه مصرف داروها را پزشک معالج تعیین می کند. هدف نهایی از تجویز داروها بعد از جراحی، بهبودی سریع بیمار و پیشگیری از بروز مشکلات جدی در بیماران است.
داروهای بعد از کاشت مو:
بعد از کاشت مو داروهای مختلفی برای بیماران تجویز می شود که باعث بهبودی آن ها می شود. رایج ترین داروهای بعد از کاشت مو، داروهای تقویتی و هستند. بسیاری از افراد درباره زمان مصرف ماینوکسیدیل و فیناستراید بعد از کاشت مو سوالاتی دارند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. اما ابتدا لازم است انواع داروهایی که بعد از کاشت مو تجویز می شوند را بررسی کنیم. رایج ترین داروهای بعد از کاشت مو عبارتند از
داروهای مسکن یا ضد درد :
بعد از کاشت مو درد شایع است. بعد از جراحی کاشت مو، هم در محل پیوند مو، و هم در قسمت دهنده مو، ممکن است درد را تجربه کنید. در چنین شرایطی پزشک شما برای تسکین درد داروی مسکن تجویز خواهد کرد. حتی درصورت عدم تجویز پزشک، با افزایش درد، شما می توانید از مسکن های بدون نسخه برای کاهش درد استفاده کنید.
استامینوفن کدئین از بهترین مسکن ها برای تسکین درد بعد از کاشت مو هستند. بعد از کاشت مو به هیچ عنوان ژلوفن، آسپیرین و ایبوپروفن مصرف نکنید. این داروها خون را رقیق می کنند و منجر به افزایش خونریزی می شوند. افرایش خونریزی روند بهبودی زخم ها را با مشکل مواجه می کند.
آنتی بیوتیک ها
بروز عفونت بعد از هر عمل جراحی امری طبیعی است و کاشت مو نیز از بروز عفونت مستثنی نیست. به همین دلیل پزشک برای کاهش عفونت بعد از کاشت مو، آنتی بیوتیک برای شما تجویز می کند. آنتی بیوتیک ها هم به شکل موضعی و هم به شکل قرص مورد استفاده قرار می گیرند. نوع موضعی شامل پماد است که باید روی ناحیه کاشت مو استفاده شود تا عفونت را کاهش دهد. نحوه مصرف داروها و زمان مصرف توسط پزشک تعیین می شود.
داروهای ضد التهاب
بعد از انجام کاشت مو ممکن است پوست سر دچار تورم شود. در این حالت پزشک داروهای ضدالتهاب را تجویز می کند تا تورم کاهش پیدا کند. داروهایی که برای کاهش تورم تجویز می شوند معمولا دارای ساختار کورتیکواستروئیدی هستند. یکی از این داروها هیدروکورتیزون است که در درمان تورم موثر است، اما افراد دیابتی نباید این دارو را مصرف کنند. داروهای تجویزی برای اثربخشی حتما باید طبق دستور پزشک استفاده شوند.
داروهای خواب آور
برخی از بیماران بعد از کاشت مو در به خواب رفتن مشکل دارند. در حالیکه داشتن خواب کافی برای بهبودی شما بعد از کاشت مو ضروری است. بنابراین پزشک در چنین مواقعی برای بیمار داروی خواب آور تجویز می کند. البته این بی خوابی موقتی است و مصرف داروهم فقط برای چند روز اول توصیه می شود. رایج ترین داروهایی که برای درمان بیخوابی بعد از کاشت مو تجویز می شوند والیوم (نوعی دیازپام) و Xanax هستند.