روشن نشدن چراغ چک نیز یکی از مشکلات خودرو می باشد که رانندگان بسیاری درصدد پیدا کردن دلیل و رفع آن هستند. دلایلی که سبب روشن نشدن چراغ چک خودرو می شوند گاهی اساسی بوده و گاه جزئی هستند که سریعا رفع می شوند. اما نبایستی این مشکل را نادیده گرفته و نیاز است در اسرع وقت خودرو برای بررسی به یک مکانیک سپرده شود.
در حالت عادی هنگامی که سوار ماشین شده و سوئیچ را می چرخانید پیش از استارت زدن، جریان برق پشت آمپر روشن شده و از وضعیت بخش های مختلف ماشین مانند میزان سوخت، باز بودن درب ها و … مطلع می شویم. ولی در برخی مواقع پس از چرخاندن سوییچ، برق پشت آمپر وصل نشده و خودرو هم روشن نمی شود. در ادامه دلایل روشن نشدن چراغ چک خودرو را بررسی می کنیم.
شاید شما هم جزو آن دسته افرادی باشید که چراغ چک خودرویتان هنگام رانندگی روشن شده باشد و در آن لحظه نمیدانستید که باید چه کار کنید. البته بد نیست بدانید که بهمحض روشن شدن چراغ چک نیاز نیست حتما خودرو را متوقف کنید، زیرا در بعضی از موارد مشکل چندان جدی نیست. ما به شما پیشنهاد میکنیم اگر حین رانندگی متوجه شدید که چراغ چک خودرو روشن شده است مسافتی نهچندان طولانی را طی کنید، اگر چراغ خاموش شد و در روزهای آتی دوباره روشن نشد مشکلی وجود ندارد اما اگر روشن شدن چراغ چک باز هم اتفاق افتاد حتما مشکلی وجود دارد.در ادامه مطلب به دلایل روشن نشدن چراغ چک خودرو اشاره می شود.
کار شمعها ایجاد جرقه، انفجار بنزین و درنهایت حرکت موتور است. زمانی که این اتصال برقرار نشود جرقهای نیز توسط شمعها تولید نخواهد. یکی از دلایلی شایعی که منجر به روشن شدن چراغ چک خودرو میشود مشکل در شمعها و وایرهاست. از آنجائیکه شمعها جزو لوازم مصرفی خودرو هستند بعد از مدتی خراب شده و نیاز به تعویض دارند. وایرهای معیوب نیز علاوهبر اینکه منجر به تولید نشدن جریان برق مورد نیاز شمعها میشود میتواند باتری و کوئل را نیز خراب کرده و روی سایر بخشهای خودرو اثر بگذارد. پس اگر شمع یا وایرهای خودروی شما مشکل داشت در اولین فرصت آن را برطرف کنید.
خرابی باتری یا قطع کردن باتری می تواند یک دلیل روشن نشدن لامپ عیب یاب باشد. تشخیص خرابی باتری نشانه هایی دارد که با بررسی آن ها می توان پی برد باتری سالم است یا تنها به شارژ نیاز دارد یا کاملا خراب شده و باید تعویض گردد.
فیوز خودرو نقش مهمی در عمر سیستم های مختلف ماشین بر عهده دارد و به عنوان محافظی برای سیستم های الکتریکی خودرو محسوب می شود. جریان برقی که از سوی باتری به طرف بخش های مختلف مانند لامپ ها ارسال می شود ابتدا از فیوز عبور کرده و اگر ولتاژ برق با نوسان همراه باشد یا شدت جریان آن بیشتر از حد نرمال باشد به محض وارد شدن به فیوز از عبورش ممانعت می شود.
جلوگیری از جریان ولتاژ نامناسب به معنای تنظیم آن می باشد. در صورتی که نوسان جریان برق بیش از حد مخرب و غیر قابل کنترل باشد، فیوز می سوزد. تعداد فیوز ماشین های سبک بین 10-30 عدد و تعداد فیوزهای خودروهای سنگین 10-100 عدد متغیر است. از این رو ممکن است مشکل عدم روشن شدن چراغ چک به سوختن و سولفاته کردن فیوزها مرتبط باشد.
بنابراین بررسی جعبه فیوز و سالم بودن فیوزها نخستین راهی است که بعد از خرابی هر یک از بخش های الکتریکی خودرو به ذهن می رسد. البته ممکن است ایراد ایجاد شده به خرابی خود قطعه یا مدار آن مربوط باشد. ولی بررسی جعبه فیوز تقریبا آسان ترین کاری است که هر راننده ای می تواند آن را انجام دهد حتی اگر تجربه زیادی هم نداشته باشد.در مواردی ممکن است سیستم برق خودرو سالم بوده و عملکرد فیوزها دچار مشکل شده باشد. از این رو باید فیوز خراب شده تعویض گردد.
در صورتی که متوجه شدید بخش های برقی خودرو به طور ناگهانی از کار می افتند مانند لامپ عیب یاب، چراغ سقفی و .. به این معنا است که برق به این بخش ها نمی رسد. حتی پس از خاموش و دوباره روشن شدن خودرو پس از جرقه زنی موتور مجددا برقی دریافت نمی شود.
در مواقعی که رله اصلی دوبل روی می دهد چراغ چک پشت آمپر را نخواهیم داشت. رله دوبل مسئولیت تامین برق مثبت 12 ولت قطعات سیستم انرژکتوری را بر عهده دارد. این قطعه مثل جعبه تقسیم برق عمل نموده و برق مثبت قطعه های سیستم انرژکتوری را تامین می نماید. این قطعه به علت ساختار و شرایط کاری اش معمولا در معرض خرابی واقع می شود.
شایان ذکر است رله دوبل برق مثبت قطعاتی مانند سنسور اکسیژن، پمپ بنزین، سنسور کیلومتر، کویل دویل، سوزن های انژکتور، آیسیو و … را تامین می کند. از نخستین نشانه های خرابی آن روشن نشدن خودرو است. اگر خودرو بعد از استارت زدن روشن نشد ممکن است رله دوبل ایراد پیدا کرده باشد. چنانچه پس از باز کردن سوییچ، چراغ چک روشن نشود، یکی دیگر از نشانه های خرابی رله دوبل می باشد.
رفع مشکلات سیستم چرخش گاز اگزوز معمولا هزینهبر است، بهویژه اگر علاوهبر تعویض شیر ERG بخواهید تمام پورتهای آن را نیز تمیز کنید. پیشنهاد میکنیم اگرچه که تعمیر ERG هزینهبر است در صورت مشکل در اولین فرصت آن را تعمیر کنید، زیرا اگر این خرابی به انژکتور خودرو نیز آسیب وارد کند، به مراتب باید هزینه بیشتری برای تعمیر خودروی خود بپردازید.
این قطعه، یکی از قطعات پرکار در خودرو است و بر دمای محیط نظارت کرده و با فرستادن جریانی سرد به سمت موتور، دمای موتور را تنظیم میکند. برای اینکه ترموستات بدون نقص کار کند باید مایع خنککننده داخل ترموستات به موقع تعویض شود زیرا این مایع در طول زمان گرد و غبار را به خود جذب میکند و کارایی خود را از دست میدهد.
مشکل انژکتور نیز میتواند چراغ چک خودروی شما را روشن کند. مشکل در انژکتور خودرو مشکل رایجی نیست ولی اگر انژکتور خودروی شما با مشکل مواجه شد باید برای تعمیر آن هزینه نسبتا زیادی پرداخت کنید. برای جلوگیری از خرابی انژکتور باید عادات بد رانندگی خود نظیر رانندگی طولانی با سوخت کم، تعویض دیر به دیر صافی بنزین و مواردی از این دست را ترک کنید.
گاهی اوقات اگر دزدگیر بهخوبی نصب نشود و تنظیماتش درست نباشد میتواند چراغ چک خودرو را روشن کند. این مسئله به این دلیل اتفاق میافتد که کامپیوتر خودروی شما سیستم های نصب شده را بهعنوان یک عامل مخرب شناسایی میکند و چراغ چک را روشن و گاهی ثابت نگه میدارد. ازطرفی نصب نادرست دزدگیر یکی از عوامل مهم در برقدزدی خودروست و این امر حتی میتواند منجر به خالی شدن باتری شود.
نشتی خلأ یکی دیگر از مواردی است که میتواند منجر به روشن شدن چراغ چک خودرو شود. هر خودرویی دارای چند سیستم خلأ است که کارهای مختلفی را انجام میدهند. اگر خودروی شما هنگام کارکردن درجا میزند یا دور موتور بالا میماند، احتمالا نشتی خلأ در سیستم خودروی شما وجود دارد.