پر شدن حافظه داخلی گوشی موبایل یکی از مواردی است که اگر حواستان به کنترل کردن آن نباشد، بعد از مدتی با پیغام های متفاوت کلافه تان خواهد کرد. گاهی اوقات با حذف برخی از فایل های شخصی مانند تصاویر و موزیک ها می توان از مشاهده مداوم این پیغام جلوگیری کرد اما در مواقعی بدون اینکه فایل های سنگین و حجیم روی گوشی داشته باشید، این پیغام را دریافت خواهید کرد که حافظه گوشی شما پر است! برخی از کاربران برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین مشکلاتی همان ابتدا که لوازم جانبی موبایل مانند قاب گوشی و گلس صفحه نمایش را تهیه می کنند، برای خرید یک میکرو کارت اس دی نیز هزینه می کنند. این ترفند یکی از بهترین کارهاییست که می توان برای مواجه نشدن با مشکل کمبود فضا به کار برد. البته در مواقعی ممکن است در صورتی که یک کارت حافظه باکیفیت هم داشته باشید اما همچنان مشکلاتی مانند هنگ کردن گوشی موبایل به دلیل پر بودن حافظه گوشی برایتان پیش بیاید. در چنین شرایطی به وضوح می توان فهمید که یک جای کار می لنگد و عملکرد گوشی موبایل در قسمت ذخیره فایل ها یا موارد دیگر تغییر پیدا کرده است. در این مقاله قصد داریم چندین نکته در مورد این مشکل و نحوه حل کردن آن را بررسی کنیم.
اگر از دسته افرادی هستید که با وجود کارت حافظه خالی، همچنان پیغام کمبود حافظه در گوشی را دریافت می کنید، باید محل ذخیره اطلاعات گوشی را تغییر دهید. اگر حافظه داخلی گوشی پر شود و محل ذخیره اطلاعات روی حافظه داخلی تنظیم شده باشد، کارت حافظه بلا استفاده می ماند! حتی اگر ظرفیت بالایی هم داشته باشد باز هم به کار شما نمی آید زیرا محل ذخیره اطلاعات، روی حافظه داخلی تنظیم شده است. در اولین قدم برای رفع این مشکل باید محل ذخیره اطلاعات گوشی مانند دوربین، موسیقی ها و دیگر فایل ها را روی کارت حافظه تنظیم کنید. حتی پیشنهاد می شود برای خالی کردن حافظه گوشی، برنامه های نصب شده روی موبایل را به کارت حافظه انتقال دهید. برای انجام این کار می توانید از اپلیکیشن های مرتبط استفاده کنید. یکی از فایلهایی که حجم زیادی را در حافظه گوشیها اشغال میکند، عکسها است.
حذف اطلاعات شخصی معمولا اولین اقدامی است که کاربران برای آزاد کردن فضای اشغال شده گوشی انجام می دهند اما شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از حذف کردن فایل های شخصی، متوجه می شوید که هنوز هم فضای زیادی از گوشی اشغال شده باقی مانده است. در چنین شرایطی باید به سراغ برنامه ها بروید! برنامه هایی مانند گوگل مپ و تلگرام دیتاها را در حافظه پنهان یا همان کش نگهداری می کنند و به این شکل، قسمت زیادی از حافظه گوشی شما اشغال می شود. برای خالی کردن حافظه پنهان انواع برنامه های نصب شده باید به قسمت تنظیمات گوشی > اپلیکیشن ها بروید و گزینه پاک کردن حافظه پنهان را بزنید. برای اینکه مجبور نشوید این کار را به دفعات برای هر برنامه انجام دهید، می توانید از انواع برنامه های مدیریت حافظه گوشی استفاده کنید. این برنامه های معمولا رایگان هستند.
معمولا این مسئله برای اکثر کاربران شبکه های اجتماعی پیش می آید. گاهی اوقات ذخیره کردن یک فایل به دفعات باعث اشغال فضای داخلی گوشی می شود. هر چند که پیشنهاد می کنیم فضای پیشفرض ذخیره اطلاعات برنامه های سوشال مانند تلگرام و اینستاگرام را به کارت حافظه تغییر دهید، اما در صورتی که این کار را انجام ندادید، فایل های دانلودی خود را بررسی کنید. معمولا برخی از فایل ها به صورت اشتباهی دو یا حتی چندین بار ذخیره می شوند. فایل های اضافی را حذف کنید تا فضای خالی گوشی بیشتر شود.
شاید تا حدودی این توصیه کلیشه ای به نظر برسد اما گاهی اوقات سهل انگاری باعث می شود تا چندین برنامه ای که از آن استفاده نمی کنید روی گوشی باقی بماند. ابتدا یکبار با دقت تمام برنامه های نصب شده روی موبایل را بررسی کنید و موارد غیر ضروری را حذف کنید.
در صورتی که وجود برخی از برنامه ها برایتان ضروری است و نمی خواهید آن ها را حذف کنید، بهتر است نسخه لایت برنامه ها را دانلود و نصب کنید. اکثر برنامه های سنگین و کاربردی مانند فیسبوک، یک نسخه لایت دارند که حجم کمتری دارد. البته این برنامه ها عملکرد کاملا مشابه به برنامه اصلی را ندارند اما می توانند به عنوان یک جایگزین کار راه انداز، برایتان مفید واقع شوند. استفاده از نسخه لایت برنامه ها برای کسانی مناسب است که امکان استفاده از کارت حافظه موبایل برایشان فراهم نیست و نمی توانند برنامه های نصب شده را به کارت حافظه انتقال دهند.
در مرحله دوم پیشنهاد می شود از نصب برنامه های مخرب که معمولا حجم سنگینی دارند نیز خودداری کنید. هر چند که با خرید یک کارت حافظه می توان انواع برنامه های نصب شده روی گوشی را به کارت حافظه انتقال داد، اما اشغال شدن فضا تنها یکی از عوارض نصب برنامه های خیلی سنگین یا مخرب است. در کل پیشنهاد می شود نسخه اصلی برنامه ها و نسخه لایت را از مراجع معتبر دانلود و نصب کنید.
بنابراین در این مقاله، به مشکلات مربوط به پر شدن حافظه گوشی های اندروید پرداختیم. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.