ندای دل همیشه وجود دارد، اما مهم این است که به صدایش گوش میکنید یا نه. وقتی در هجوم افکارتان غرق شدهاید و با افکار و احساسات منفی دستوپنجه نرم میکنید، صداهای توی سرتان آنقدر بلندند که اجازه نمیدهد زمزمه آرامشبخش ندای درونتان را بشنوید. بسیاری از انسانها ندای دلشان را نادیده میگیرند و آن را انکار میکنند، اما حتی آنها هم زمانی که در خلوت نشستهاند، زمزمه آرام درونشان را میشنوند.
ندای دل صدای خود برتر شماست، بخش از ذهن شما که لحظهها و احساسات را فراتر از ذهن خودآگاه درک میکند و دیدگاهی وسیعتر دارد. این صدای درونی با توجه به تجربه زیسته و درک آگاهانهای که دارد، شما را آماده میکند تا در لحظه حال بهترین خودتان باشید و در آیندهای ناشناخته و غیرمنتظره هم در مسیر درست گام بردارید. این صدا حقیقی است و از هوش ذاتی شما برمیآید. وقتی به ندای دل گوش میکنید، متوجه میشوید بدن و روح شما چه نشانههایی برایتان دارند.با توجهکردن به ندای درونی، میتوانید مسیر درست زندگی را در دنیای بیرون پیدا کنید.
منبعی دیگر از اطلاعات در اختیارتان می گذارد که منحصر به خود شما و نیازهای شماست.
نسبت به نفوذ و تاثیر دیگران حساسیت و آسیب پذیری تان را کمتر می کند و به شما اجازه می دهد درمورد چیزی که برای تان مناسب است فکر کنید.
شما را از منطقه ی امن و آرام تان بیرون کشیده و به جایی می برد که واقعا باید آن جا باشید.
شما را به سمتی هدایت می کند که احساس می کنید ” باید ” بروید و از چیزی که درست نمی دانید دورتان می کند.
شما را در طی مسیری که پیش رو دارید مرحله به مرحله پیش می برد.
و در نهایت، و از همه مهمتر به شما کمک می کند تصمیماتی بگیرید که بعدها جای تاسف و افسوس نداشته باشد.
اگر ندای قلب خود را نمی شنوید و در طول روز بسیار درگیر مسائل بیرونی می باشید پیدا کردن این صدا از بین هیاهوی همیشگی ذهنی اندکی دشوار است. در ادامه با راهکارهایی برای تقویت گوش دادن به ندای دل آشنا می شوید.
خاطره نویسی روانه یا روزمره نویسی در تقویت شنیدن ندای درونی بسیار موثر است. برای این کار کافی است هر صبح چند صفحه ای بنویسید. فرقی ندارد که موضوع چه باشد. هر آنچه به ذهن تراوید را روی کاغذ پیاده نمایید. بعد از این کار متوجه می شوید که ندای دل در حال صحبت با شما است. به شما راهنمایی های واضح و روشن می دهد. شاید این راهنمایی ها حتی در این صفحات نقش بسته باشد.
روزهای شلوغ کاری که برای تمام دقیقه هایش برنامه ریزی کرده اید تایم خوبی برای شنیدن ندای درون نیست. سعی کنید تایم آزادی پیدا کرده تا زندگی را با سرعت کمتری پیش ببرید. در این وقفه های زمانی فکر خود را رها کرده و اجازه داده زمزمه آرام درونی تان با شما حرف بزند.
در فرصتی که بین روز برای شما پیش می آید که کمتر حواس شما پرت می شود در جایی آرام و به دور از وسایل ارتباطی قرار گرفته و سکوت کنید. در صورت تمایل تکنیک های مدیتیشن را تست کنید. خلوت و تنهایی بهترین موقعیت برای گوش دادن به ندای قلب می باشد.
گوش دادن به دیگران یعنی این که بدون قضاوت حرف های آن را گوش دهید. بسیاری اوقات ما تنها به این خاطر به دیگران گوش کرده که بتوانیم پاسخ بدهیم. این گوش دادن واقعی نیست. گوش دادن به دیگران یعنی تنها به خاطر آن ها و درکشان به حرف آن ها گوش بدهید. نه به دلیل قضاوت و جواب دادن. هنگامی که مهارت گوش دادن به دیگران را در خود تقویت نمودید گوش دادن به ندای درون هم ساده تر می شود.
خود مراقبتی به این معنا است که از سلامت ذهن، جسم و روان خود مراقبت نمایید. شیوه های مختلفی برای این کار هست. از تغذیه سالم تا مدیتیشن روزمره و کنترل ورودی های ذهن. هنگامی که از خود مراقبت می کنید و توجه کردن به خود را مهم می دانید گوش دادن به ندای قلب هم ساده تر می شود.
یکی از اصول مهم خود مراقبتی مهربان بودن است. با خود مهربان بوده و به توانایی های خود تردید نداشته باشید و اگر اشتباهی صورت گرفت خود را سرزنش نکنید. بعضی با کوچکترین اشتباه سریعا خود را به بدترین شیوه ممکن تنبیه می نمایند.
قوه شهود یکی از قدرت های درونی انسان ها می باشد که از نسل های قبل وجود داشته و در نسل های بعد نیز ادامه دارد. شهود همان چیزی بوده که به عنوان ندای دل ، حس ششم یا الهام شناخته می شود. مطالعه در مورد شهود روش درک قدرت شهود و استفاده از آن را تقویت نموده و شنیدن ندای درون را ساده تر می کند.
ندای درون تنها یک زمزمه است. قرار نیست یکباره همه چیز دگرگون شود تا به شما ثابت شود کاری که انجام می دهید اشتباه است یا درست. ندای دل اجباری ندارد که مسیر درست را انتخاب کنید. این ندا تنها به آرامی شما را راهنمایی کرده و در نهایت این خودتان هستید که تصمیم گرفته به آن اهمیت بدهید یا نه.یک تصویر ذهنی، یک خواب یا نشانه ای در زندگی روزانه می تواند راهنمایی ندای درونی باشد. عبور از این نشانه ها ساده بوده ولی یاد بگیرید که به آن ها اهمیت داده تا تشخیص و درک ندای درونی ساده تر شود.
نشخوار ذهنی گاه چنان شدت می یابد که گوی چند نفر در ذهن مان در حال زندگی هستند و همه بر سر هر موضوعی با یکدیگر مخالفت داشته و بحث می کنند. افکار منفی که در ذهن هستند واقعی نبوده و همچون اشباحی سبب تیره شدن ذهن شما می شوند.به خاطر داشته باشید شما افکارتان نبوده و شک هایی که در مورد خودتان دارید درست نیستند. هر گاه با افکار منفی روبرو شدید به توانمندی و موفقیت های خود بیندیشید. بدون این که با آن ها مقابله کنید. روی کاغذ این افکار را نوشته تا از ذهن شما خارج شوند بعد توجه خود را به نکات مثبت سوق دهید.
گفتنی است هیچ چیزی به اندازه اولویت دادن به سایرین بیشتر از خودتان سبب خاموش شدن ندای دل شما نمی شود. اگر دائما به حرف و نظر دیگران توجه کرده و اجازه دهید شما را در کنترل بگیرند، سر رشته زندگی خود را از دست می دهید. به خودتان اعتماد داشته و برای زندگی تان حد و مرز تعیین کنید.دقت کنید اگر برآورده کردن خواسته دیگران به شما آسیب می رساند، می توانید خیلی راحت نه بگویید و خودتان را از چالش های بعدی رها کنید.
گوشکردن به ندای دل ساده است، پس بیهوده آن را پیچیده نکنید. صدای درون شما همیشه وجود داشته است، وجود دارد و وجود خواهد داشت. شنیدن این صدا سادهتر از آن است که تصور میکنید. فقط کافی است به آن گوش بدهید و شرایط مناسب برای شنیدن این زمزمه آرام درونی را فراهم کنید. تمرینهای این مقاله را هر روز انجام دهید، تا بعد از مدتی نتیجه آن را ببینید.