کراس اوور چیست؟

  چهارشنبه، 19 آذر 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
کراس اوور چیست؟
از دلایل تولید کراس اوورها رانندگی آرام تر در کنار فرمان پذیری بهتر نسبت به شاسی بلندها است که در نهایت آن ها را به اتومبیل هایی مناسب برای مسافرت های شهری تبدیل می‌کند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگر اطلاعات چندانی در مورد کراس اوورها (Crossover) ندارید و یا حتی در مورد آن ها چیزی نشنیده اید، ناراحت نباشید، چرا که یک اصطلاح جدید در خودرو محسوب می شود. کراس اوور خودرویی است که فضا و بدنه یک شاسی بلند (SUV) را در اختیار دارد، در حالی که از پلت فرم یک خودروی سواری بهره می برد. در حال حاضر کراس اوورها بر بخشی از بازار خودرو که در اختیار شاسی بلندها بوده، چیره شده و به خودروی همه کاره بسیاری از خانواده های آمریکایی تبدیل شده است.
اما یک کراس اوور و یا CUV دقیقاً چیست؟ شاید این سؤالی احمقانه به نظر برسد اما افراد زیادی می خواهند پاسخ آن را بدانند.
کراس اوورها تکامل یافته ی خودروهای کاربردی اسپورت سنتی یا همان SUV ها (شاسی بلندها) هستند. همه چیز درباره ی پلتفرم است. شاسی بلندها اساساً از پلتفرم بدنه روی فریم استفاده می کنند و این ساختار اکثراً با پیکاپ تراک ها یکسان است. درحالی که کراس اوورها از پلتفرم تک بدنه ای سود می برند که عموماً با خودروهای سدان یا هاچبک به اشتراک گذاشته می شود.
به عنوان نتیجه کراس اوورها از نظر طراحی خودرویی کاربردی تر هستند زیرا مزیت های اکثر سدان ها یا هاچبک ها را با اندازه ی بزرگ و همان قابلیت های پایه ی شاسی بلندها ترکیب کرده اند.
برای مدتی شاسی بلندها به علت ابعاد بزرگ و موقعیت رانندگی بسیار محبوب بودند. مردم در این خودروها احساس امنیت می کردند و می توانستند خانواده و اسباب و وسایل خود را حمل کنند. شاسی بلندهایی چون جیپ رانگلر و تویوتا لندکروزر قابلیت های خارج جاده (آفرود) فوق العاده ای نیز دارند.

با وجود اینکه کراس اوورها بازار را در اختیار گرفته اند، شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چرا کمپانی های خودروسازی تصمیم به تولید محصولاتی با بدنه بزرگ شاسی بلندها بر روی پلت فرم خودروهای سواری گرفته اند؟

اینطور که به نظر می رسد، فواید بسیاری در طراحی یک کراس اوور وجود دارد. در این نوع از اتومبیل شما دارای ارتفا بیشتر صندلی هستید که در نهایت بر دید شما می افزاید. از دیگر فواید این اتومبیل می توان اشاره ای به فضای داخلی زیاد در کنار ایمنی بیشتر در تصادفات داشت. البته خودروهای شاسی بلند نیز، از تمامی موارد مذکور در بالا بهره می برند اما دارای چندین نقطه ضعف نیز می باشند. از آنجایی که اتومبیل های شاسی بلند سوار بر پلت فرم کامیون هستند، دارای وزن بسیار زیادی می باشند که خود منجر به عدم کارایی مناسب ترمزها برای توقف و افزایش مصرف سوخت می شود. همچنین این خودروها برای رانندگی در مسیرهای آف رود به سیستم تعلیق محکم تری مجهز می باشند، در حالی که در مسیرهای هموار بسیار خشک و ناخوشایند هستند و در آخر به دلیل داشتن جثه بسیار بزرگ، رانندگی با آن ها کمی دشوار می باشد.

خودروسازان با استفاده از شاسی ای که عموماً دارای قوای محرکه بود ساختار بدنه روی فریم را بکار می گرفتند و سپس بدنه را روی شاسی قرار می دادند؛ اما خودروهای استفاده کننده از این ساختار سنگین بودند و هرکسی که یک تراک را می راند سریعاً به محدودیت های هندلینگی آن پی می برد.
علاوه بر این، اضافه وزن خودروها به این معنی بود که شاسی بلندها مصرف سوخت بالایی داشتند. به عنوان نتیجه خودروسازان ساخت خودروهای شاسی بلند مانند دارای پلتفرم ها و پیشرانه های خودروهای سدان یا هاچبک را آغاز کردند. این امر به کراس اوورها اجازه ی کم مصرف بودن و استفاده ی آسان را داد.

خودروهایی چون هوندا CR-V و فورد اسکیپ بر پایه ی پلتفرم خودروهای سیویک و فوکوس ساخته شده اند.
البته استراتژی های هماهنگ سازی جدید خودروسازان باعث شده تا تعریف کراس اوورها با توجه به پلتفرم های استفاده شده همیشه صحیح نباشد. خودروسازان ساختارهای سبک وزن و مدولاری را توسعه داده اند که برای طیف وسیعی از محصولات، از هاچبک کامپکت گرفته تا سدان ها و کراس اوورها بکار می رود. برای مثال فولکس واگن از ساختار مدولار خود در هاچبک گلف و همچنین در مدل های جدید تیگوان و اطلس استفاده کرده است. ما می توانیم به خاطر ابعاد، تیگوان را به عنوان یک کراس اوور و اطلس را یک شاسی بلند بنامیم.
حتی به علت زیرساخت های خودروها، نام های استفاده شده برای شاسی بلندها را نیز می توانیم کراس اوور بخوانیم. برای مثال فورد اکسپلورر از پلتفرم فورد تاروس قدیمی استفاده می کند اما همان گونه که می دانید اکسپلورر استایل بدنه و ظرفیت حمل افراد کاملا متفاوتی دارد.

به منظور پیچیده تر کردن مطلب باید بگوییم واژه ی شاسی بلند (SUV) در محاوره به تمامی خودروهای بزرگ و بلندقد از جمله کراس اوورها اطلاق می شود، تنها به این دلیل ساده که بسیاری از شاسی بلندهای بدنه روی فریم واقعی دیگر وجود ندارند. امروزه تمامی کراس اوورها را می توان به عنوان شاسی بلند در نظر گرفت اما باید گفت همه ی شاسی بلندها کراس اوور نیستند (تصور کنید مالک یک جیپ رانگلر در صورت اطلاق نام کراس اوور به آن چقدر عصبانی خواهد شد!). قرارداد نام گذاری خودروها اساساً به مسائل بازاریابی مربوط بوده و تعریف های فنی دیگر جایگاه خیلی چشمگیری در نظر خریداران ندارند.
در کل شما می توانید از یک کراس اوور انتظار رانندگی مشابه خودروهای مرسوم و کاربرد خودروهای شاسی بلند یا تراک را داشته باشید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها