به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، تاکنون این تجربه را داشته اید که اتومبیلتان با کاهش شتاب مواجه شده باشد و کارایی آن با اخلال مواجه گردد؟ چنانچه با این مشکل مواجه شده اید و خود دلیل آن را نمی دانید تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا پاسخ سؤال ” چرا ماشین شتاب ندارد ” را بدانید و در صورت بروز این مشکل بتوانید مشکل اتومبیل خود را رفع کنید.
اگر خودروی شما به یک موتور درون ساز مجهز باشد برای حرکت به چهار عامل سوخت، هوا، فشرده سازی و جرقه زنی نیاز دارد. در نتیجه، هر یک از این موارد که دچار نقص و اختلال شود بر عملکرد موثر پیشرانه خودرو و در ادامه بر راندمان موتور و شتاب خودرو شما تاثیر منفی می گذارد. از این رو، دلایل افت توان موتور خودرو را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:
کثیفی فیلتر هوا
فیلتر هوا شاید جزو ساده ترین قطعات خودرو باشد که از گذشته تاکنون ساختار آن تغییر چندانی به خود ندیده است. این قطعه قرار است که با تصفیه هوای ورودی به موتور، احتراق یکنواختی را ایجاد کند اما به مرور زمان ذرات گرد و غبار منافذ آن را پر می کنند و موتور برای تنفس هوای مورد نیاز خود تلاش بیشتری می کند. بنابراین، اگر فیلتر هوا تمیز نباشد خودرو شما شتاب خوبی نخواهد داشت.
شل شدن سیم گاز
سیم گاز خودرو به طور مستقیم به دریچه ورود هوا موتور متصل است. در نتیجه هر بیشتر گاز دهید طبیعتا هوای بیشتری هم وارد سیلندرها خواهد شد. اما شل شدن سیم گاز موجب می شود تا دریچه هوا به اندازه مناسب باز نشود و هوای کافی نیز به داخل سیلندرها راه نیابد. پس در نبود هوای کافی طبیعی است که احتراق موتور نیز قدرت قبل را نداشته باشد.
خرابی انژکتور خودرو
بر هم خودرو ترکیب مناسب سوخت و هوا در درون سیلندر یکی از عوامل کاهش شتاب خودرو است. به دلیل آلودگی های موجود در سوخت خودرو، دهانه انژکتور به مرور زمان دچار کثیفی یا گرفتگی می شود و سوخت کافی به داخل سیلندرها تزریق نمی شود. در نتیجه مخلوطی نامتوازن به داخل موتور پاشیده می شود که احتراق آن قدرت سابق را نخواهد داشت.
خرابی یا کاهش قدرت پمپ بنزین خودرو
یکی دیگر از عوامل دخیل در تغییر ترکیب سوخت و هوا، پمپ بنزین خودرو است. این قطعه اگرچه عمری طولانی دارد اما به مرور فرسوده می شود و نمی تواند با قدرت کافی، سوخت مورد نیاز موتور خودرو را تامین کند. خرابی پمپ بنزین خودرو معمولا در هنگامی که موتور دور بالایی دارد بیشتر خود را نشان می دهد. بنابراین، اگر در سربالایی ها شتاب خودرو شما به میزان قابل ملاحظه ای کم می شود یکی از دلایل آن می تواند پمپ بنزین باشد.
خوردگی رینگ پیستون ها
برای یک احتراق مناسب نیاز به حفظ تراکم در بالای پیستون ها داریم که این وظیفه بر عهده رینگ پیستون هاست. اگر این رینگ ها دچار فرسایش یا خوردگی شوند ترکیب سوخت و هوا پیش از تراکم از راه منافذی که به پایین سیلندر راه دارند خارج می شوند. در نتیجه از میزان سوخت و هوای بالای پیستون کم شده و انفجار ناشی از آن قدرت کمتری خواهد داشت. واضح است که این فرآیند منجر به کاهش شتاب خودرو می شود.
متاسفانه خرابی رینگ پیستون هزینه زیادی به دارندگان خودرو تحمیل می کند چراکه برای تعمیر آن باید موتور به طور کامل باز شود. بنابراین به منظور جلوگیری از خرابی این قطعه توصیه می کنیم از یک روغن موتور مناسب استفاده کرده و به موقع آن را تعویض نمایید.
خرابی سوپاپ های موتور
وجود آثار آلودگی و ذرات اضافه یا خوردگی بر روی سوپاپ ها نیز می تواند در مرحله تراکم مخلوظ سوخت و هوا موجب از دست رفتن بخشی از آن شود. در این حالت سوپاپ ها به خوبی سر جای خود (خروجی و ورودی سیلندرها) قرار نمی گیرند و با بالا آمدن پیستون ها به منظور ایجاد تراکم قسمتی از ترکیب سوخت و هوا به یکی از مجراهای مکش یا تخلیه رانده می شود. در نتیجه قدرت انفجار نیز کاهش می یابد که موجب افت توان موتور و کاهش شتاب خودرو می شود.
خرابی شمع خودرو
شمع خودرو نیز به مرور زمان در اثر آلودگی های سوخت و حرارت بالای ناشی از احتراق کارایی خود را از دست می دهد و نیازمند تعویض یا بازبینی خواهد بود. خرابی شمع موتور خودرو موجب می شود تا جرقه کافی برای احتراق کامل مخلوط سوخت و هوا ایجاد نشود و احتراق خفیف تری تولید شود.