به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، لکه بینی یا خون ریزی کم در در دوران بارداری می تواند باعث نگرانی و وحشت شود، اما همیشه جدی و خطرناک نیست. بسیاری از زنانی که در دوران بارداری لکه بینی دارند، نوزاد خود را سالم به دنیا می آورند. لکه بینی، مقدار کمی از خون صورتی، قرمز یا قهوه ای تیره است. امکان دارد زن در هنگام استفاده از سرویس بهداشتی متوجه لکه بینی شود یا چند قطره خون روی لباس زیر خود مشاهده کند.
لکه بینی در دوران بارداری، می تواند توسط تعدادی از عوامل مختلف ایجاد شود.
لکه بینی با خون ریزی شدید که زن نیاز به استفاده از نوار بهداشتی دارد، فرق دارد. زنان باردار در صورتی که در سه ماهه دوم یا سوم بارداری خود، خون ریزی دارند و یا خون ریزی آن ها شدید باشد، باید سریعا به پزشک مراجعه کنند. پزشک تشخیص می دهد که آیا زن نیاز به درمان دارد یا ندارد. پزشک در مورد علائم دیگر همراه با لکه بینی مانند گرفتگی یا تب از بیمار سؤالاتی می پرسد.
در اینجا ما درباره ی چند نوع معمول و نادر خونریزی که ممکن است در دوران بارداری رخ دهد ، صحبت می کنیم. برای اطلاعات بیشتر درباره ی آنها بیشتر بخوانید :
شایع ترین نوع خونریزی معمولا در سه ماهه اول رخ می دهد. هنگامی که تخم لقاح به رحم وارد میشود ، خونریزی ایجاد می شود. معمولا با لکه های قهوه ای تیره یا صورتی مشخص می شود. اگر پریود (خونریزی عادت ماهیانه ) نمی شوید ، و نتیجه ی تست بارداری شما مثبت بوده و هنوز چندین لکه وجود دارد ، شانس باردار بودنِ شما زیاد است. با این حال ، در این موارد نادر ، اگر خونریزی شدید باشد ، مراجعه به پزشک ضروری است.
۲٫زایمان پیش از موعد
یکی از علائم زایمان زود رس خونریزی واژن است ، انقباضاتی که هر ۱۰ دقیقه اتفاق می افتد ، انقباض عضلات مانند انقباض در دوران قاعدگی ، افزایش تخلیه واژن و غیره می باشد. با این حال خبر خوب این است که می توان از زایمان زودرس با مداخله پزشکی مناسب جلوگیری کرد.
۳٫ پولیپ گردنه ی رحم یا عفونت
پولیپ یا عفونت های گردنه ی رحم یا واژن ناشی از STD ها می باشد که می توانند باعث بعضی خونریزی های واژن در دوران بارداری شوند. اگر بعد از ۲ ماه لکه های خونی تیره یا خونریزی دیدید، بهتر است با پزشک خود مشورت داشته باشید. پولیپ ها را میتوان با عمل جراحی ساده ای از بین برد و این پولیپ ها به ندرت باعث سقط جنین می شوند.
۴٫سقط خود به خودی جنین
۵٫ جفت سرراهی( قرارگرفتن جفت در دهانه رحم)
این شایع ترین علت خونریزی در سه ماهه سوم است. جفت سر راهی ، شرایطی است که جفت خودش را به رحم متصل می کند و به طور جزئی یا کامل گردنه ی رحم را می پوشاند. به همین علت ممکن است زن قبل از زایمان ، خونریزی شدیدی داشته باشد. سزارین بطور کلی در چنین مواردی برای کاهش خطرات هنگام زایمان انجام می شود.
۶٫افتادن ناگهانی جفت
۷٫ پارگی رحم
اگر عضلات رحم با توجه به شرایط قبلی، همانند یک سزارین بد ، ضعیف است رحم ممکن است به خاطر وزن رو به رشد کودک پاره شود. سزارینِ اضطراری در چنین مواردی برای نجات مادر و نوزاد انجام می شود. برای جلوگیری از چنین شرایطی ، به طور کلی توصیه می شود که ۳ تا ۴ سال قبل ازبرنامه ریزی برای یک نوزاد دیگر صبر کنید و سزارین انجام دهید. بهترین پیشنهاد قبل از تصمیم برای گسترش دادنِ خانواده تان تجزیه و تحلیلِ کامل شما توسط پزشکِ تان می باشد.
اکنون که شما دلایل مختلف خونریزی در دوران بارداری را می شناسید ، امیدواریم که فشارهای ذهنی شما از بین برود. اگر هنوز شک و تردید دارید، به پزشک خود مراجعه کنید تا هرچه زودتر آنها را مطلع کنید. بارداری سالم و شادی داشته باشید.