علت پوسته شدن اطراف ناخن چیست؟ آیا زخم شدن اطراف ناخن نشانه یک مشکل جدی در سلامتی است، یا تنها با رعایت نکاتی ساده و یا ایجاد تغییر در رژیم غذایی رفع می شود؟ علت ریش شدن دور ناخن کودکان و پوسته شدن اطراف ناخن در کودکان چطور؟ آیا پاسخ سوال علت پوسته شدن اطراف ناخن چیست صرفا کمبود یک ویتامین در بدن است؟
علل و دلایل پوسته شدن اطراف ناخن
فاکتورهای محیطی و خارجی عواملی هستند که قابل کنترل نیستند.آب و هوا نمونه ای از عوامل محیطی است. اگر چه شما نمیتوانید آب و هوا را تغییر دهید، اما میتوانید کنترل کنید که چقدر در معرض این عوامل قرار گیرید
خشکی پوست از علت های پوسته شدن انگشتان:
بیشتر اوقات خشکی پوست علت پوسته شدن انگشتان است. خشکی پوست اغلب در زمستان شایع است. اگر در حمام یا دوش آب گرم بمانید، حساسیت بیشتری خواهید داشت.گاهی اوقات سختی مواد در صابون و مواد آرایشی میتواند خشکی ایجاد کند.
عوامل دیگری که شامل میشوند، عبارتند از:
- خاریدن
- خراشیدن
- قرمز و خاکستری شدن پوست.
پوستی که سفت و سخت است ممکن است به سادگی با استفاده از صابون ملایم و یا مرطوب کننده و نرم کننده درمان نشود.شما باید از آب داغ برای شستن دستهایتان دوری کنید.
شستن دائم دست از دلایل پوسته شدن اطراف ناخن:
بیش از حد شستن دست ممکن است باعث پوسته شدن انگشتان شود ، شستن دست با صابون اغلب میتواند باعث از بین رفتن چربی روی پوست شود و این عمل میتواند باعث جذب صابون به لایه های حساس پوست و لایه برداری شود.
آب گرم از دلایل پوسته شده اطراف ناخن:
بی توجهی به استفاده از مرطوب کننده برروی دستها پس از شستشو و استفاده از حوله های کاغذی تحریک کننده نیز میتواند برروی پوست تاثیر بگذارد.برای حفظ کردن انگشتان از پوسته شدن اطمینان حاصل کنید که تنها در مواقع نیاز دتهایتان را بشویید و از مواد ملایم استفاده کنید.شما باید فقط قبل از خوردن خوراکی و بعد از حمام دستتان را بشویید. دستگاه ضدعفونی کننده الکلی دست نیز گزینه خوبی برای تمیز کردن میتواند باشد.
سایر علت های پوسته شدن پوست اطراف ناخن
علاوه بر کمبود ویتامین با اوردوز ویتامین، علت های دیگری هستند که منجر به خشکی پوست و پوسته شدن آن می شوند..
عادت های بد: گاهی عادت های اضطرابی مانند جویدن یا کندن ناخن ها و کوتیکول ها موجب این حالت می شود. این عادت ها می توانند به پوست آسیب زده و ایجاد عفونت کنند..
استفاده از محصولات شیمیایی قوی: مواد شیمیایی گوناگونی که به صابون ها، مرطوب کننده ها، شامپو ها و سایر محصولات آرایشی و بهداشتی افزوده می شود، معمولا منجر به پوسته شدن پوست اطراف ناخن می شوند.
آفتاب سوختگی: سپری کردن زمان طولانی زیر آفتاب مستقیم می تواند شما را دچار آفتاب سوختگی کند و در عرض چند روز پوست تان خشک و پوسته شود.
هوای خیلی سرد یا خیلی گرم: ترک خوردگی، خشکی و پوسته شدن پوست اطراف ناخن می تواند نتیجه ی خشکی آب و هوا و سرما یا گرمای هوا باشد.
واکنش های آلرژیک: پوست اطراف ناخن ممکن است بخاطر قرار گرفتن در معرض آلرژن هایی مانند لاتکس، نیکل، پودر شوینده یا حلال های شیمیایی خاص بروز کند.
اگزمای دست: اگزمای دست می تواند موجب قرمزی پوست، ترک خوردگی و خارش و پوسته شدن پوست شود. از آب گرم استفاده نکنید و شوینده های ملایم را برای درمان اگزمای دست بکار ببرید.
عفونت های قارچی: ایجاد قارچ روی انگشتان دست نیز می تواند موجب خشکی و پوسته شدن پوست اطراف ناخن شود. قارچ هایی مانند کاندیدا آلبیکانس یا گاهی درماتوفیت ها فقط در بافت مرده مانند سلول های مرده ی پوست یا ناخن زندگی می کنند.
پسوریازیس: پوسته شدن پوست اطراف ناخن نیز علامتی از پسوریازیس است. پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی است.
کمبود کلسیم: خشکی پوست می تواند علامت کمبود کلسیم باشد که باعث پوسته شدن پوست اطراف ناخن می شود.
آشنایی با اینکه علت پوسته شدن اطراف ناخن چیست و کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن اطراف ناخن می شود تا حد زیادی به شما در جلوگیری از زخم شدن اطراف ناخن کمک می کند. با این وجود، این موارد را نیز جهت درمان ریش شدن پوست اطراف ناخن به خاطر داشته باشید:
- شستن دست ها با مواد ملایم و استفاده از مرطوب کننده پس از شستشو
- استفاده از محصولات بهداشتی مخصوص پوست های حساس برای جلوگیری و درمان ریش شدن پوست اطراف ناخن
- استفاده از محصولات طبیعی مانند ژل آلوئه ورا، روغن نارگیل، روغن زیتون و یا عسل خام
- اجتناب از کاشت ناخن و ژل آکریلیک و پاک کردن لاک جهت اجتناب و درمان ریش شدن پوست اطراف ناخن