ریزش مو بیش از 60 ٪ مردان را قبل از سی سالگی در گیر می کند . برخی از مردان تجربه ریزش مو، بصورت طاسی را معمولا در اواخر سنین نوجوانی یا اوایل بیست سالگی دارند . اگر تازگی به آینه نگاه کرده اید و متوجه ضعیف شدن مو، کچلی شدید ، ممکن است از این شرایط رنج ببرید.
با این حال ، علت ریزش مو به طور کامل توسط محققان درک نشده است، با این وجود، گاهی اوقات کند شدن روند کچلی و رویش دوباره مو می تواند بازی باشد. با این حال ، گزینه هایی برای مردان جوان که نسبت به کاهش شدید موهای خود تجربه دارند ، وجود دارد. باید با تلاش برای درک علت طاسی خود شروع کنید تا کمک کند تصمیم بگیرید کدام روش درمان ( یا تغییر سبک زندگی ) ممکن است برایتان کارساز است.
جوان ها و ریزش مو
به طور کلی انتظار داریم ریزش مو پدیده ی خاص سنین بالاتر باشد اما آمار در ایالات متحده آمریکا نشان می دهد که تعداد زیادی از جوان ترها در حال از دست دادن موهای خود هستند. این روزها هم زنان و هم مردان ۱۸ ساله برای برطرف کردن مشکل ریزش موهای خود به پزشک متخصص مراجعه می کنند و نگران کم پشت شدن و عقب رفتن خط رویش موهای خود هستند.
تغییرات هورمونی، بیماریهای خود ایمنی، اختلالات تیروئیدی و استرس از شایع ترین علل ریزش مو در مردان و زنان جوان است. البته تغذیه نیز تاثیر چشمگیری بر سلامت موها دارد. رواج رژیم های گیاهخواری نیز می تواند توجیه کننده ی ریزش مو در میان جوانان باشد. تحقیقی که در سال گذشته انجام شد نشاندهنده ی این است که کاهش شدید مصرف پروتئین و کمبود روی، ویتامین D و سایر مواد مغذی می تواند تاثیر منفی بر رشد مو داشته باشد.
ریزش مو در سنین پایین
ریزش مو به طور کلی و برای همه ی سنین یک امر ناخوشایند است. فرقی نمی کند کودک ۷ ساله باشید یا یک شخص میانسال؛ ریزش مو به هر حال آزار دهنده است. ریزش مو علاوه بر تاثیر بر جنبه های زیبایی، بر جنبه های روحی روانی نیز اثرگذار است. این اثرات روحی در سنین پایین ممکن است شدیدتر نیز باشد. چرا که کودکان و نوجوانان توانایی پذیرش و تحمل کمتری دارند و مواجه شدن با این چالش برای آن ها دشوار خواهد بود.
ریزش مو در سنین پایین می تواند به دلایل متفاوتی باشد. شایعترین دلایل ریزش مو با در نظر گرفتن سن، به شکل زیر طبقه بندی می شود:
دوران پیش از مدرسه
- اختلالات مادرزادی فولیکول های مو
- آلوپسی آره آتا
دوران مدرسه
- عفونت های قارچی سر
- تریکوتیلومانیا یا اختلال وسواس موکنی
- تلوژن افلوویوم
- ریزش موی کششی
- آلوپسی آره آتا
دوران نوجوانی
- ریزش موی آندروژنی
- تلوژن افلوویوم
- آلوپسی آره آتا
ریزش موی نوزادی
ریزش موی نوزاد برای والدین به خصوص در مورد فرزند اول آن ها بسیار نگران کننده است. نگران نباشید! پس از تولد نوزاد و در طی ۶ ماه اول، ریزش مو یک امر طبیعی و فیزیولوژیک است. با گذشت زمان و بدون نیاز به درمان، این ریزش مو به طور خود به خود برطرف شده و هیچ رد پایی از خود باقی نمی گذارد.
سایش
شاید شما متوجه ریزش مو در پشت سر نوزادان و شیرخواران شده باشید. علت ریزش مو در این کودکان، سایش مداوم این نواحی با بالشت، تخت یا زمین است. با افزایش سن و تغییر وضعیت کودک از حالت دائماً خوابیده به نشسته و در نتیجه کاهش تماس سر با زمین و دیگر سطوح، این شکل ریزش مو در سنین پایین بدون درمان برطرف خواهد شد.
رژیم غذایی نامناسب
همان طور که می دانید، تغذیه در سلامت موها نقش مهمی دارد. تارهای مو از جنس پروتئین هستند؛ بنابراین در صورتی که میزان پروتئین دریافتی شما نامناسب باشد، در روند ساخت تارهای مو اختلال ایجاد می شود.
کمبود ویتامین های گروه ب مثل نیاسین و بیوتین نیز در ریزش مو نقش دارد. آهن هم یکی از عناصری است که برای سلامت موها مورد نیاز است. کمبود آهن علاوه بر تاثیر بر گلبول های قرمز خون و ایجاد کم خونی، ممکن است باعث ریزش مو هم بشود. عنصر روی (زینک) از دیگر عناصر مورد نیاز در سلامت مو است.
برخی از علل ریزش مو به سن ارتباطی ندارد. از جمله ی آن ها میتوان به آلوپسی آره آتا، کمبود برخی از مواد مورد نیاز بدن مثل آهن و روی، بیماری لوپوس، اختلالات غدد و متابولیسم مثل کم کاری غده ی تیروئید و مصرف برخی داروها مثل داروهای شیمی درمانی اشاره کرد.
با این حال، ریزش مو و کم پشت شدن مو دلیل این نگرانی است اصطلاح پزشکی ریزش مو آلوپسی است و انواع مختلفی از آلوپسی وجود دارد که بر مردان اثر می گذارند. برخی از این انواع عبارتند از :
آندروژن آلوپسی :
این مورد زنان و مردان را تحت تاثیر قرار می دهد ، اما در مردان رایج تر است. این مساله معمولا " طاسی الگوی مردانه گفته می شود و می تواند بر مردان در سال های نوجوانی و یا اوایل دهه 20 تاثیر بگذارد. به طور معمول، این نوع آلوپسی باعث کاهش تدریجی مو می شود که در نهایت منجر به ریزش یا کاهش بیشتر مو سر می شود. این رایج ترین نوع آلوپسی است که باعث ریزش مو زود هنگام می شود.
آلوپسی کناره های سر :
این رایج ترین شکل طاسی است و معمولا جای نگرانی نیست چون به ریزش موی طبیعی با افزایش سن اشاره می کند.
آلوپسی کلی و کامل :
این باعث می شود موی تمام بدن از جمله ابروها، مژه ها، مو روی بازوها، پاها و صورت و هم چنین پوست سر بریزد. انواع دیگر آلوپسی وجود دارد که برخی از آن ها عمدتا کودکان، زنان و افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهند و یا از شرایط روانی ناشی می شوند. برخی از آن ها به طور معمول با اختلالات دیگر، به ویژه اختلالات هورمونی و اختلالات تغذیه دیده می شوند.