روکش های کامپوزیت ، که به آن کامپوزیت ونیر نیز گفته می شود ، پوشش های کامل یا جزئی هستند که روی سطح دندان ها اعمال می شود تا ظاهر لبخند شما زیباتر شود. این همان ماده ای است که برای پر کردن های سفید (کامپوزیت-رزین) نیز استفاده می شود و از ترکیبی از مواد شیشه ای و رزینی تشکیل شده اند. روکشهای کامپوزیت به طور مستقیم یا غیرمستقیم در یک جلسه دندانپزشکی اعمال می شوند و می توانند برای تغییر شکل ، طراحی مجدد و / یا رنگ آمیزی مجدد دندانها استفاده شوند که اگر با دقت و مهارت انجام شود ، می تواند نتایج خیره کننده ای به بار آورد . در دندانپزشکی زیبایی کامپوزیت دندان های جلو همانند ایمپلنت دندان های جلو بین بیماران متقاضی زیادی دارد. البته کارکرد ایمپلنت دندان بسیار متفاوت از کامپوزیت دندان می باشد و ایمپلنت در کنار جنبه های زیبایی ، در مورد جایگزینی دندان های از دست رفته نیز کاربرد درمانی دارد.
کامپوزیت دندان یک روش عالی برای ترمیم دندانهای خرد شده ، لکه دار یا آسیب دیده و همچنین بستن فاصله بین دندانهاست و در مواردی که حداقل مشکلات دندانپزشکی وجود داشته باشد ، یک روش ایده آل برای مشکلات جزئی دندانپزشکی است.
دلیل حساس شدن دندان های جلو بعد از نصب کامپوزیت ونیر چیست؟
پاکسازی دندانها پیش از کامپوزیت:
اگر دندان های تان بعد از کاشت کامپوزیت ونیر بسیار حساس شده است شاید به علت پاکسازی دندانها توسط دندانپزشک باشد. اگر پلاک و ذرات غذایی بسیار زیادی روی دندان های شما تجمع یافته و دندانپزشک پیش از نصب کامپوزیت، آن ها را تمیز کرده باشد؛ احتمال دارد بعد از نصب کامپوزیت ونیر، دندانهایتان تا مدتی به غذاهای سرد و گرم حساس شود. بهتر است برای کاهش این حساسیت از خمیر دندانهای مناسب و ضد حساسیت استفاده کنید و داروهایی که دندانپزشک توصیه کرده را به درستی مصرف نمایید تا حساسیت دندان ها برطرف شود.
مواد رزین کامپوزیت:
در صورتیکه رزین کامپوزیت با کیفیت و مرغوب انتخاب شود معمولا نسبت به دما کاملا مقاوم است و در نتیجه از حساس شدن دندان های شما جلوگیری می کند. اما در صورتی که مواد کامپوزیت کیفیت پایینی داشته باشند ؛به خصوص در نواحی که از دندانها برای گاز زدن لقمه های غذا استفاده می شود؛ حساسیت بیشتری به دما احساس خواهد شد.
عدم مراقبت از دندان:
بسیاری از بیماران با وجود اینکه به آنها توصیه می شود تا چند روز بعد از کامپوزیت دندان از گاز زدن غذاهای سفت خودداری کرده و بیشتر از کامپوزیت دندان خود مراقبت کنند؛ در انجام دستورالعمل های توصیه شده توسط پزشک سهل انگاری می کنند و در نتیجه با گاز زدن غذاهای سفت به کامپوزیت های خود آسیب وارد می کنند. در این شرایط احساس درد و ناراحتی کاملا طبیعی است و از عوارض کامپوزیت دندان های جلو به شمار می آید که باید با ترمیم کامپوزیت ها برطرف شود.
دوام کامپوزیت های دندان
دوام و ماندگاری کامپوزیت های دندان بالا است اما احتیاج به مراقبت های لازم دارد و فرد باید موارد بهداشتی و نیز اصول تغذیه ای را رعایت کند تا عمر کامپوزیت ها را به بیش از 10 سال برساند.
روش مراقبت از دندان های کامپوزیت شده
- برای مراقبت از دندان ها به صورت مرتب مسواک بزنید.
- مسواک به تنهایی قادر به نظافت تمام فواصل بین دندانی نیست پس بهتر است از نخ دندان استفاده کنید.
- دقت داشته باشید که خوردن مواد غذایی سفت می تواند به دندان های کامپوزیت شده، آسیب وارد کند و آن ها را دچار سابیدگی نماید.
- بعد از خوردن مواد غذایی مانند چای و قهوه و یا خوراکی های دارای مواد رنگی دندان های خود را مسواک کنیدد، زیرا کامپوزیت ها نیز خاصیت رنگ پذیری دارند و دچار تغییر رنگ می شوند.