به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، زگیل تناسلی و درمان جدید Hpv یا ویروس پاپیلوما انسانی یا زگیل تناسلی یک ویروس خیلی شایع است که اکثر کسانی که به آن مبتلا می شوند علایم بالینی یا مشکلی از نظر سلامتی پیدا نمی کنند. زگیل تناسلی یک بیماری ویروسی منتقله از طریق جنسی است که هر دو جنس را مبتلا می کند. در ۱۰ درصد مواقع این بیماری ناشی از ویروسی های پر خطر است که شانس سرطان را هم در مردان و هم در زنان افزایش می دهد.
زگیل تناسلی معمولا به شکل بر آمدگی های تو پر و کوچک در پوست یا مخاط ناحیه تناسلی ایجاد می شوند. گاهی به شکل جوش های زیر پوستی یا موهای زیر پوستی در ناحیه تناسلی است. معمولا فاقد درد یا خارش می باشند. این ضایعات در رنگ ها و اندازه ها و اشکال مختلف می باشند و معمولا در اثر تیغ زدن موهای زاید بیشتر میشه .
بیشترین طریق انتقال زگیل تناسلی تماس جنسی با فردی است که آلوده با ویروس است. همچنین تماس با ترشحات تناسلی و تیغ آلوده ، شنا در استخر یا جکوزی آلوده ، استفاده از توالت های فرنگی آلوده نیز شانس انتقال بیماری را بالا می برد .
بیشترین میزان انتقال آن زمانی است که بصورت فعال دیده شود ولی اگر بصورت آشکار هم زگیل دیده نشود احتمال انتقال آن بمیزان کمتر وجود دارد که حدود ۱۰ درصد است .احتمال انتقال در هر تماس جنسی وقتی زگیل وجود دارد در حدود ۸۰ درصد است .
زگیل تناسلی حین بارداری
بطور معمول زگیل تناسلی عارضه ی خاصی حین بارداری نمی دهد. با این حال در برخی افراد می تواند ایجاد عارضه کند. اگر زگیل فعالی دارد، ممکن است حین بارداری بیش از حد معمول رشد کند. در برخی زنان این عارضه می تواند باعث درد حین ادرار کردن شود. همچنین زگیل های تناسلی بزرگ ممکن است باعث خونریزی حین زایمان شوند. زگیل های بزگ ممکن است مانع انعطاف پذیری کافی واژن حین زایمان شوند. در این افراد توصیه به زایمان از طریق سزارین می شود. در موارد بیسار نادر ممکن است عفونت به کودک منتقل شود. در این صورت چندین هفته پس از تولد، در گلو یا دهان نوزاد زگیل رشد می کند.
تاکنون ثابت نشده است که انواعی از ویروس HPV که باعث زگیل تناسلی می شوند، باعث سقط و یا مشکلی در زایمان شوند.
چه درمان هایی برای زنان باردار مبتلا به زگیل تناسلی یا hpv وجود دارد؟
حقیقت این است که هیچ درمان قطعی برای زگیل های تناسلی وجود ندارد؛ اما درمان هایی وجود دارد که کمک می کند این زگیل ها کمتر خودشان را نشان دهند. اگر پیش از بارداری درمان خاصی را برای زگیل های تناسلی دریافت می کردید، بهتر است پس از بارداری درباره ی آن ها با پزشک خود مشورت کنید. پزشک ممکن است ترجیح دهد در زمان بارداری از داروها و درمان های موضعی استفاده کند؛ به این دلیل که این روش ها کم خطر بوده و آسیبی به جنین نمی زنند.
هرگز نباید زگیل های تناسلی را بطور سرخود درمان کنید. این درمان ها ممکن است سوزش و خارش محل را بیشتر کنند.
اگر زگیل ها خیلی بزرگ باشند، پزشک ممکن است تشخیص دهد که این ها مانع از زایمان طبیعی شده و سعی کند تا آن ها را از بین ببرد. از جمله راه های از بین بردن زگیل های تناسلی:
-فریز کردن زگیل ها از طریق نیتروژن
-جراحی
-استفاده از لیزر برای سوزاندن زگیل ها
HPV پس از زایمان چگونه درمان می شود؟
اگر تست های پاپ اسمیر نشان دهند که سلول های پیش سرطانی در ناحیه ی دهانه ی رحم دارید، پزشک ممکن است تا زمان زایمان درمان شما را به تعویق بیندازد. به محض تولد کودک، یک تست پاپ اسمیر جدید برای شما درخواست می شود.HPV عموما بطور خودبخودی بهبود پیدا می کند. اگر پس از زایمان هنوز شواهدی از وجود سلول های غیرطبیعی وجود داشته باشد، پزشک ممکن است از طریق هر یک از روش های زیر شما را درمان کند:
-جراحی کرایو، که شامل استفاده از سرمای شدید برای منجمد کردن سلول های غیرطبیعی است.
-بیوپسی مخروطی(cone biopsy) که شامل استفاده از چاقو برای از بین بردن گوه ی مخروطی شکل بافت است.
Loop electrosurgical excision procedure(LEEP) که شامل برداشتن بافت های غیرطبیعی از طریق یک حلقه ی الکتریکی است.
واکسن HPV و حاملگی
دو تا از بهترین روش ها برای پیشگیری از ابتلا به ویروس HPV ، واکسیناسیون و رابطه ی جنسی کم خطر است. گایدلاین های قدیمی توصیه می کردند که زنان در سنین 11 تا 26 و مردان در حوالی 21 سالگی بهتر است واکسن گارداسیل( پیشگیری از ویروس HPV) را تزریق کنند. اما طبق گایدلاین های جدیدتر تمام زنان و مردان بین سنین 27 تا 45 سال که پیش از این واکسن تزریق نکرده اند، می توانند کاندید دریافت واکسن گارداسیل باشند.
دوره ی کامل واکسیناسیون بین دو تا سه دوز است.
دو دوز: این حالت برای همه ی افرادی توصیه می شود که دوز اول واکسن را پیش از سن 15 سالگی دریافت می کنند. دوز دوم باید بین 6 تا 12 ماه پس از دوز اول تزریق شود.
سه دوز: این حالت برای همه ی افرادی که دوز اول را بین سنین بعد از 15 و تا 26سالگی دریافت می کنند و یا دچار مشکلات سیستم ایمنی هستند، توصیه می شود.
فراموش نکنید برای حافظت و اثربخشی کامل، لازم است تا همه ی دوزهای واکسن را دریافت کنید.
اگر پیش از بارداری واکسن دریافت نکرده اید، یا دوره ی واکسیناسیون خود را کامل نکرده اید، باید تا زایمان برای انجام واکسیناسیون یا اتمام آن صبر کنید. گایدلاین ها توصیه ای به انجام واکسیناسیون HPV در زمان بارداری نکرده اند.
آیا در صورتی که مبتلا به ویروس HPVهستید، می توانید به نوزاد خود شیر بدهید؟
خبر خوب آن که در جایی ثابت نشده است که زنان مبتلا به ویروس HPV باید از شیردهی به نوزاد خود خودداری کنند. انتقال ویروس HPV از طریق شیردهی به نوزاد بسیار نامحتمل است. در حقیقت آنتی بادی های موجود در شیر مادر می توانند نوزارد را از خطر ابتلا به ویروس و بسیاری بیماری های عفونی دیگر محفوظ نگه دارند.
جمع بندی
برای اکثریت قریب به اتفاق زنان ابتلا به ویروس HPV مشکلی در زمان بارداری ایجاد نمی کند؛ علاوه بر این خطر انتقال ویروس به نوزارد بسیار پایین است.
چناچه مبتلا به ویروس HPV هستید و همچنان نگران اثرات احتمالی آن بر روی بارداری خود هستید، با پزشک یا مامای خود مشورت کنید. آن ها می توانند خطرات احتمالی را برای شما توضیح دهند و درمان های مناسب را در اختیارتان قرار دهند.