انتخاب سبک چیدمان داخلی منزل اهمیت بسیار مهمی دارد و می توان با تغییرات کوچکی روحیه افراد را متحول کرد، بسیاری از افراد فکر می کنند چیدمان سنتی شور و هیجان چندانی به خانه نمی دهد و قدیمی بودن سبک چیدمان می تواند زندگی را یکنواخت کند، بنابراین به سبک های مدرن چیدمان روی می آورند، در مقابل عده ای دیگر هم که کلا معتقدند مدرنیته باعث افسردگی و روزمرگی می شود بنابراین ترجیح می دهند که سبک های سنتی و پر نقش و نگار را انتخاب کنند و نظرشان بر این است که حضور رنگ ها و طرح های زیاد و متنوع افراد را سر کیف می آورد، اما به طور کلی این نظرات بیشتر بسته به شخصیت و روحیات افراد شکل می گیرد و هرکس با توجه به روحیاتش با یکی از نوع چیدمان احساس بهتری دارد و عواملی مانند سن و جنسیت و منطقه زندگی هم می تواند تاثیر بسزایی روی این تصمیم گیری بگذارد. بسیاری از افراد هم ترکیبی از سبک مدرن و سنتی را انتخاب می کنند و تجربه هم نشان داده که اگر تلفیق این دو به درستی صورت گیرد در کنار هم می توانند ترکیب چشم نوازی به وجود بیاورند. اما درواقع تا قبل از سال 1950 سبک مدرن چندان در زندگی افراد مطرح نبود و این حاصل صنعتی شدن جوامع بود و کم کم در زندگی مردم نقش پیدا کرد و مهم شد.
یکی از اصلی ترین ویژگی های سبک مدرن زندگی، سادگی و استفاده از رنگ هایی در یک طیف و با شید های متفاوت است که معمولا هم تناژ خاکستری دارند و خود رنگ خاکستری نشان دهنده مدرنیته است. یکی دیگر از ویژگی های بارز خانه های مدرن داشتن پنجره های بسیار بزرگ و بلند است که باعث ایجاد حس متفاوت می شود. استفاده زیاد از رنگ سفید و استیل هم ویژگی های دیگری از سبک مدرن است و مخصوصا استیل فضای مدرن را به خوبی و به شدت می تواند به نمایش بگذارد.
یکی از تفاوت های اصلی خانه های مدرن و سنتی در شکل معماری آنها است، خانه های مدرن برخلاف خانه های سنتی که در معماری شان اغلب از شکل های منحنی استفاده می شده بیشتر مکعبی هستند و گوشه دار و اگر خانه هایی را که به تازگی ساخته می شوند در نظر بگیرید حتی اشکال هندسی زاویه دار غیرمعمولی همچون مثلث و شش ضلعی و... را هم مشاهده می کنید. بنابراین چیدمان این خانه ها باید ساده تر باشد و اگر شما در چنین خانه هایی سکونت دارید بهتر است تا می توانید از رنگ های ساده و روشن و چیدمان منزل با وسایل ساده استفاده کنید تا به خاطر زاویه دار بودن معماری اتاق ها ظاهر خانه شلوغ و عجیب به نظر نرسد.
دکوراسیون امروزی یا مدرن ؟ کدام بهتر است؟
برای تشخیص وجه تمایز میان سبک های «مدرن» و «معاصر» در ساخت و ساز، معماری، دکوراسیون داخلی و طراحی لزومی ندارد که یک طراح حرفه ای باشید.
اما حقیقت این است که این دو متفاوت هستند. مثلا معنای معاصر چیست؟ حتما باید تفاوتی وجود داشته باشد. هر دوی آنها بسیار شبیه بوده و خصوصیات یکسان بسیاری دارند اما ساختار و شیوه های این دو کاملا متفاوت می باشد.
خلاصه ی تاریخچه طراحی مدرن و معاصر
طراحی داخلی مدرن از دیدگاه تاریخی به درستی و به صورت کاربردی سازگار شده است. برای اینکه چیزی مدرن باشد باید شکلی کاربردی داشته باشد. به همین خاطر طراحی داخلی مدرن شامل خطوط تمیز و پلان های طبقات باز می شود.در اوایل قرن نوزدهم مردم با سبک ها و دکوراسیون سنتی به مخالفت پرداختند و شروع به ساخت ایده های جدید و آینده نگرانه نمودند. سبک مدرن همانطور که امروزه می دانیم تغییری جزیی از مفاهیم دکوراسیون به روز شده ی میان قرن بود. از طرف دیگر پست مدرنیسم کاملا متفاوت است.
دکوراسیون امروزی
در سبک و معماری به معنای واقعی کلمه همان چزی است که در حال وقع و رخ دادن است، تمام آن چه در حال به وقوع می پیوندد و هم اکنون ایجاد می شود. این موضوع نشان دهنده پویایی این سبک بوده که ما را متوجه می سازد تغییرات دائمی و گسترده ای در این حوزه در حال رخ دادن است. این گفته یک توجیه عقلانی را نیز در پی دارد که سبک امروزی به سبک خاصی گره نخورده و خود در حال جوشش است و از حال و موجودیت کنونی الهام می گیرد و همین موضوع باعث می شود مورد اقبال عمومی افرادی که در این دوره زمانی حاضرند واقع گردد. یک از نکاتی که در این بین به چشم می خورد این است که همین پویایی و تازگی تنوع بی نظیری را در این سبک پدید آورده است.
دکوراسیون مدرن
سبک مدرن در حوزه معماری و سبک شناسی یک طراحی با حالت استاتیک یا ثابت است ( مخصوصاً در بخش محیطی ). این سبک توصیف کاملی دارد و هدف آن شکستن قواعد و اصول سبکِ پیش از انقلاب صنعتی بوده که با شکل گیری خود به خوبی به این مهم دست یافته است. به عبارت ساده تر این سبک برخلاف دکوراسیون امروزی به دوره ماشین ها و صنعتی شدن گره خورده و مروبط به سال های ۱۹۲۰ تا ۱۹۵۰ است. هر چند در بخش هایی از این سبک تغییراتی صورت گرفته ولی در مجموع ماهیت این سبک آن چیزی است که گفته شد.
یکی از دلایل که این دو اصطلاح به صورت رایج در جریان بوده و کمی هم گیج کننده به نظر می رسد، این است که بسیار از ویژگی ها و عناصر این دو یعنی دکوراسیون های مدرن و امروزی هنوز هم مورد استقبال بوده و به کار گرفته می شوند. در حالی که سبک مدرن برای سال های دور بوده ولی طراحی امروزی حداکثر مربوط به ۲۰ سال گذشته است. اکنون با بررسی مواردی از هر دو انتخاب را به شما می سپاریم. دکوراسیون امروزی یا مدرن ؟ کدام را بر می گزینید.