گفته می شود مدرسه خانه دوم دانش آموز است، اما این گونه نبوده و بهتر است بگوییم خانه، مدرسه دوم دانش آموز می باشد. هنگامی که دانش آموز از مدرسه به خانه برمی گردد، به مدرسه دوم خودش می آید تا کارهایش را انجام داده و درس هایش را مطالعه کند. باید برای این کار دانش آموز یک فضای ثابت و ویژه داشته باشد. فضایی که بتوان در آن مطالعه جدی انجام داد؛ نه روزنامه وار خواندن کتاب ها! بهتر است که این کار در جای ثابتی انجام شود چون باعث می شود که فرد به آن مکان عادت کند و ذهن خود را هم عادت دهد که در آن فضای خاص بالاترین بازده را داشته باشد. جایی که برای مطالعه در نظر می گیرید باید جایی باشد که رفت و آمد در آنجا کمتر اتفاق می افتد و سر و صدا هم در آنجا نیست. فضای اتاق مطالعه کنکوری ها هم باید اینگونه باشد و به مکانی که دارای این ویژگی ها است می توان اتاق مطالعه کنکوری گفت. یک دکوراسیون خوب برای اتاق مطالعه کنکوری می تواند حتی در آپارتمان هم باعث ایجاد فضایی مناسب شود که فرد در آنجا بتواند تمرکز خود را حفظ کند.
بایدها و نبایدها
اگر اتاق مطالعه جداگانه ندارید یک بخش از اتاق خوابتان به عنوان محلی برای درس خواندن انتخاب کنید و باقی توصیه ها را روی آن عملی کنید. جایی که فقط، آنجا درس بخوانید و آنجا، فقط درس بخوانید! تخت خواب یا میزی که هم لپ تاپ روی آن است، هم غذا می خورید محل مناسبی برای درس خواندن نیست. یک میز یا گوشه از اتاق را انتخاب کنید و آن را از هر گونه وظیفه و فعالیت غیر درسی مبری کنید.
یادگیری وابسته به زمینه و بستر می گوید شما هر چیزی را در جایی به یاد می آورید که بار اول آموخته اید. مثلا اگر بار اول درس تاریخ را در یک کلاس با پنجره های بزرگ و نور زیاد خورشید یاد گرفته اید احتمال اینکه در این شرایط آن را سریعتر به یاد بیاورید، زیاد است. البته که نمی توانید اتاق را شبیه به هر کدام از کلاس های درسی کنید اما شرایط محیطی مثل نور، سکوت یا دما را می توان کمی تنظیم کرد تا به آن حال و هوا برسید و البته فضایی را طراحی کنید که برای یادگیری بار اول مناسب باشد.
درس را به دکوراسیون بیاورید
هزاربار هم که جدول مندلیف را از روی کتاب خوانده باشید و خودتان را مجبور کرده باشید سلول سلول این جدول با تمام خواص عناصر به یاد بیاورید باز گاهی گازهای نجیب از شدت نجابتشان در پستوهای ذهن مخفی می شوند. فرمول های فیزیک استاتیک و دینامیک و صرف
دیوارهای اتاق مطالعه کنکوری
اگر فرزندتان اتاق اختصاصی برای خودش دارد، می تواند در زمان کنکور آن را به شکل دکوراسیون اتاق مطالعه کنکوری تغییر دهد. به گونه ای که حتما این فضا باید جدا از بقیه فضای اتاق باشد؛ برای جداکردن فضا نیز می توانید دکورهای گوناگونی را به کار ببرید. آن چیزی که اهمیت دارد این است که منطقه ای را مخصوص به این کار طراحی کنید که متمایز از بقیه بخش ها باشد.
این فضا باید به گونه ای باشد که هرچیزی که باعث حواس پرتی می شود، از آن دور شود. مثلا پوسترهای روی دیوار می تواند با جدول ها و نمودارها و پوسترهای درسی جایگزین شوند. این کار در ساخت فضای جدی تری برای درس خواندن کمک می کند.
هر کسی سبک خاصی برای مطالعه دارد و در فضای خاصی راحت تر است؛ پس بهتر است از سلیقه خود فرد هم کمک گرفته شود. توجه کنید در دکوراسیون اتاق مطالعه کنکوری رنگ نقش خیلی مهمی ایفا می کند و این قسمت باید رنگ آمیزی جداگانه ای داشته باشد. همانند دیوار شاخص در منازل که نسبت به سایر دیوارهای اتاق رنگ دیگری دارد.
نور اتاق مطالعه باید چگونه باشد؟
نور اتاق مطالعه کنکوری ها باید طبق نظر آن ها تنظیم شود. اما میزان نور یک حداقلی دارد که نباید از آن کمتر باشد. چون این امر باعث ایجاد خستگی در چشم شده و باعث می شود که تمرکز فرد از بین برود. باید در دکوراسیون اتاق مطالعه کنکوری ها یک نور عمومی وجود داشته باشد که می توان آن را با لامپ های سقفی یا چراغ مطالعه تامین کرد. چراغ مطالعه هم باید به گونه ای باشد که بتوان ارتفاع آن را تنظیم کرد تا بتواند همه سطحی که درگیر در مطالعه هستند را به خوبی پوشش داد.
در دکوراسیون اتاق مطالعه کنکوری باید به این نکته توجه کرد که این اتاق کاملا متفاوت با اتاق کار است؛ زیرا اتاق مطالعه باید مکانی راحت و ساکت باشد تا بتوان به راحتی و با آسایش در آن به مطالعه پرداخت. در دکوراسیون اتاق مطالعه کنکوری نیز هدف از طراحی اتاق، ساختن اتاقی مجلل و شیک نیست؛ این اتاق به نورپردازی مناسب بیشتر از هرچیز دیگری نیاز دارد. همچنین باید میز و صندلی مناسبی فراهم کرد و کتابخانه ای برای نگهداری کتاب ها در نظر گرفت. تمرکز باید در اتاق مطالعه ایجاد شود و برای این کار رنگ اتاق تاثیر بسزایی در این امر دارد. از رنگی باید استفاده شود که به فرد آرامش دهد. بهتر است مکانی که برای اتاق مطالعه کنکوری انتخاب می کنید، پنجره کافی برای وارد شدن هوای تازه داشته باشد تا فرد بتواند خستگی ذهنی و روانی خود را با استنشاق هوای تازه برطرف کند.