بیماری دیابت نوعی اختلال متابولیسمی (مسیری که بدن هر انسانی غذاهای هضم شده را برای تولید انرژی و رشد بدن استفاده میکند) محسوب میشود. در بیماری دیابت میزان قند خون فرد بیمار توسط هورمونی که در غده پانکراس به تولید (انسولین) میرسد، کنترل میشود. برای نمونه هنگامی که فردی غذا میخورد، غذا تجزیه شده و به شکل گلوکز وارد خون فرد میشود.
به عبارتی انسولین گلوکز را از خون گرفته و آن را به شکل سلولهایی که تجزیه شده و برای بدن سوخت محسوب میشوند، تبدیل میکند. اگر فردی به دیابت مبتلا شود دچار کمبود انسولین در بدن خود میشود. در این صورت انسولین برای دریافت گلوکز از خون و ورود به سلولهای بدن عملکرد ناقصی خواهد داشت که این امر نشان دهنده قند خون بیش از حد نرمال (هایپر گلیسمی) است. در پی این عوارض فرد با تأثیر دیابت بر رابطه جنسی روبرو میشود.
بسیاری از مردان، تمایلی به صحبت در مورد اختلال نعوظ، با پزشک خود ندارند. اما اجازه ندهید که شرمندگی، مانع کمک به شما گردد. یک مکالمه کوچک می تواند تفاوت زیادی ایجاد کند. آنچه باید انجام دهید از این قرار است:
پزشک دلایل اساسی اختلال نعوظ را در نظر می گیرد و می تواند اطلاعاتی در مورد دارو و سایر درمان های موجود به شما ارائه دهد. تا گزینه های درمانی خود را پیدا کنید. درمورد مدیریت بهتر دیابت از پزشک خود بپرسید. بهبود سطح قند خون می تواند به جلوگیری از آسیب عصب و رگ های خونی، که خود منجر به اختلال در نعوظ می شود، کمک نماید. همچنین این کار سبب می شود تا در کل احساس بهتری داشته باشید و کیفیت زندگی تان افزایش یابد.
در مورد سایر مشکلات سلامتی سوال کنید. معمولاً سایر عوارض مزمن در مردان دیابتی، می تواند باعث اختلال نعوظ یا بدتر شدن آن شود. داروهای خود را بررسی کنید. از پزشک خود بپرسید که آیا بدتر شدن اختلال نعوظ می تواند از عوارض داروهای مصرفیتان، مانند داروهایی که برای درمان افسردگی یا فشار خون بالا استفاده می شود، باشد یا خیر. تغییر داروهای مصرفی نیز ممکن است کمک کننده باشد.
مشاوره بگیرید. اضطراب و استرس می تواند اختلال نعوظ را بدتر کند. اختلال نعوظ، همچنین می تواند بر روابط شما با شریک جنسی تان تأثیر منفی داشته باشد. یک روانشناس، مشاور یا متخصص بهداشت روان می تواند به شما و همسرتان در یافتن راه کارهایی برای مقابله با اضطراب کمک کند.
از پزشک خود بپرسید که کدامیک از این موارد می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. داروهای خوراکی مانند داروهای موثر بر اختلال نعوظ شامل:
این قرص ها می توانند به راحتی جریان خون آلت تناسلی را بالاتر برده و سبب ایجاد نعوظ شوند. با پزشک خود درمورد مناسب بودن این داروها برای شما، مشورت کنید.
اگر مصرف قرص گزینه مناسبی برای شما نیست، ممکن است پزشک، استفاده از شیاف کوچکی را که قبل از رابطه جنسی در نوک آلت تناسلی قرار داده می شود، توصیه نماید. نوع دیگر داروها، آنهایی هستند که در قاعده یا کنار آلت تناسلی تزریق می شوند. مانند داروهای خوراکی، این داروها جریان خون را افزایش می دهند و از این طریق به ایجاد و حفظ نعوظ کمک می نمایند.
این دستگاه که پمپ آلت تناسلی مردانه یا پمپ خلا نیز نامیده می شود، یک لوله توخالی ست که روی آلت تناسلی قرار می گیرد. با استفاده از پمپ، خون به آلت تناسلی کشیده می شود تا نعوظ ایجاد گردد. نواری که در قاعده آلت تناسلی قرار می گیرد، پس از برداشتن لوله نعوظ را حفظ می کند. کار کردن با این دستگاه ِدستی یا باتری دار، ساده است و خطر کمی دارد.
اگر دستگاه وکیوم گزینه مناسبی برای شما باشد، ممکن است پزشک یک مدل خاص از آن را برایتان توصیه یا تجویز کند. به این ترتیب می توانید مطمئن باشید که دستگاه، متناسب با نیازهای شما و توسط یک تولید کننده معتبر ساخته شده است.
در مواردی که داروها یا پمپ آلت تناسلی موثر واقع نشوند، کاشت آلت تناسلی به روش جراحی، ممکن است یک گزینه دیگر باشد. کاشت آلت تناسلی نیمه سخت (Semirigid ) یا متورم شونده (inflatable) یک گزینه ایمن و موثر برای بسیاری از مردان مبتلا به اختلال نعوظ است.
تفاوتی که چند تغییر ساده می تواند ایجاد کند را دست کم نگیرید. این روش ها را برای بهبود اختلال نعوظ و سلامت کلی خود امتحان کنید:
سیگار نکشید:استفاده از دخانیات، از جمله سیگار، رگ های خونی را باریک می کند، که می تواند منجر به اختلال نعوظ یا بدتر شدن آن گردد.
وزن خود را کم کنید:اضافه وزن می تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن اختلال نعوظ شود.
ورزش:فعالیت بدنی را در برنامه روزمره خود بگنجانید. ورزش کردن، از طرق مختلفی از جمله کاهش استرس، کمک به کاهش وزن و افزایش جریان خون، به بهبود شرایط زمینه ای دخیل در اختلال نعوظ، کمک می نماید.
کنترل مصرف الکل:مصرف الکل را محدود یا قطع کنید. مصرف زیاد الکل می تواند به ایجاد اختلال نعوظ کمک نماید. اگر می خواهید الکل بنوشید، این کار را با اعتدال انجام دهید.
درمان نعوظ دیابتی با داروهای گیاهی نیز صورت می پذیرد. از آنجا که این اختلال در میان افراد دیابتی شیوع زیادی دارد، تبلیغات زیادی برای مصرف داروهای گیاهی برای درمان آن دیده می شود. ضمن این که داروهای زیادی هم هستند که مبلغان آنها مدعی هستند برای درمان نعوظ بسیار مفیدند. اما واقعیت این است که بیشتر آنها تأثیر کمی دارند. جینسینگ قرمز یکی از این داروها است. البته مصرف آب انار هم برای درمان این اختلال توصیه می شود. تأثیر این دو ظاهراً از بقیه داروهای گیاهی بیشتر به اثبات رسیده است.
داروی گیاهی برای نعوظ افراد دیابتی مناسب است که بتواند تولید اکسید نیتریک را در بدن آنها افزایش دهد. جینسینگ دقیقاً همین کار را در بدن می کند و آب انار یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که مصرف آن می تواند در درمان نعوظ مؤثر واقع شود. برای مصرف این داروها نیز بهتر است از پزشک متخصص مشورت گرفته شود. گاهی برخی از افراد و بیماران فکر می کنند مصرف داروهای گیاهی عوارضی را برای آنها نخواهد داشت. اما واقعیت این است که مصرف این داروها و به خصوص مصرف هم زمان آنها با داروهای دیگر ممکن است عوارض وخیمی را برای بیمار داشته باشد. هرگز توصیه نمی شود که بدون توصیه و تجویز پزشک مصرف هیچ دارویی آغاز شود.
برای درمان نعوظ دیابتی از سرکه سیب، سیر سیاه و همچنین کلم بروکلی هم استفاده می شود. برخی سرکه سیب را یکی از بهترین داروها برای انواع بیماری های ناتوانی جنسی می دانند. سیر سیاه و کلم بروکلی نیز ماده ای در بدن مردان تولید می کنند که در نهایت به درمان این اختلال کمک می کند. مصرف هیچ کدام از این داروها بدون مشورت با پزشک توصیه نمی شود.
سرکه سیب یک داروی گیاهی برای نعوظ افراد دیابتی می باشد. این سرکه علاوه بر اینکه فواید قابل توجهی در کنترل وزن، کنترل دیابت و غیره دارد، می تواند اختلال نعوظ دیابتی را نیز به خوبی درمان کند. نتایج تحقیقات نشان می دهد بسیاری از افراد دیابتی نوع 2 که دچار اختلال نعوظ هستند، به کمک سرکه سیب بهبود پیدا کرده اند. پلی فنول از جمله ترکیبات مهم سرکه سیب می باشند که برای اختلال نعوظ دیابتی اهمیت قابل توجهی دارند.
در مردانی که دیابت دارند، به ویژه در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، اختلال نعوظ امری معمول است. این امر می تواند ناشی از آسیب دیدگی اعصاب و عروق خونی، به دلیل کنترل ضعیف و طولانی مدت قند خون باشد. گزینه های درمانی و موارد زیادی وجود دارد که میتوان برای درمان اختلال نعوظ در افراد دیابتی در نظر گرفت و ما همه آن ها را در این مطلب بازگو کردیم.