ساعدنیوز
ساعدنیوز

علل لق شدن دندان‌های دائمی چیست؟

  چهارشنبه، 14 خرداد 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
علل لق شدن دندان‌های دائمی چیست؟
درست مثل‎ دندان‎های شیری، دندان‌‎های دائمی نیز در خطر لق شدن قرار دارند. لق شدن دندان برای هیچ کس جالب نیست و می‌تواند نشانه‎ای از یک مشکل جدی باشد. خبر خوب این است که همه‌‏ی دندان‏‌های لق قرار نیست که بیفتند یا کشیده شوند. خوشبختانه در بعضی موارد می‌توان دندان دائمی لق شده را دوباره سفت کرد و دندان طبیعی را حفظ نمود.

درست مثل دندان های شیری، دندان های دائمی نیز در خطر لق شدن قرار دارند. لق شدن دندان برای هیچ کس جالب نیست و می تواند نشانه ای از یک مشکل جدی باشد. خبر خوب این است که همه ‏ی دندان‏ های لق قرار نیست که بیفتند یا کشیده شوند. خوشبختانه در بعضی موارد می توان دندان دائمی لق شده را دوباره سفت کرد و دندان طبیعی را حفظ نمود. دلایل متعددی برای لق شدن دندان‏ های دائمی وجود دارد. دندان قروچه، بیماری لثه، تغذیه نامناسب، تروما، پوکی استخوان، پوسیدگی دندان و بهداشت ضعیف دهان و دندان بیشترین تاثیر را در لق شدن دندان‏ ها دارند. اما رایج ترین علت لق شدن دندان ناشی از ضربه به دهان و بیماری لثه می باشد.

علل لق شدن دندان ها

شرایط متعددی در خصوص بهداشت دهان و دندان وجود دارد که هر کدام می تواند منجر به لق شدن دندان ها گردد.

بیماری لثه

بیماری های پریودنتال (التهاب لثه) نه تنها لثه ها را درگیر می کند، بلکه استخوان های اطراف دندان ها را نیز تحت تأثیر قرار می دهد، استخوان ها در حمایت از دندان های ما نقش مؤثری ایفا می کنند. بیماری های مربوط به لثه ها، یکی از شایع ترین علل شل شدن دندان ها و انحراف آن ها می باشد. این فرایند از آنجایی شروع می شود که پلاک های میکروبی موجود بر روی دندان ها، در اطراف لثه ها سخت تر شده و تبدیل به جرم های دندانی می شوند. جرم های دندانی به دلیل مسواک نزدن کافی و استفاده نکردن از نخ دندان ایجاد می شوند. هنگامی که جرم های دندانی شکل می گیرند، پلاک های میکروبی بیشتری بر روی آن ها رسوب خواهند کرد که شامل سموم باکتریایی نیز می باشد. در نتیجه لثه ها ملتهب گشته، دچار خونریزی شده و تحلیل می روند. تحلیل لثه می تواند باعث عمیق تر شدن شکاف لثه در اطراف دندان شود، این امر باعث می شود باکتری ها و سموم آن ها در عمق شکاف لثه ها نفوذ پیدا کنند. این امر می تواند باعث ضعیف شدن بافت استخوان و بافت همبند اطراف دندان ها شود، این بافت ها دندان را محکم در جای خود نگه می دارند.

تغییرات هورمونی در دوران بارداری

سطح بالای پروژسترون و استروژن در دوران بارداری می تواند لیگامان و استخوان های اطراف دندان های شما را شل کند، در نتیجه ممکن است دندان ها لق شوند. خوشبختانه، معمولاً این حالت موقتی است و منجر به از دست رفتن دندان ها نمی شود، مگر آنکه عوارض دیگری مانند بیماری های لثه نیز گریبان گیر مادر شده باشد. زمان را از دست ندهید، اگر در دوران بارداری دچار لقی دندان شدید، با پزشک خود به مشورت بپردازید.

پوکی استخوان

مردان و زنان ممکن است به بیماری پوکی استخوان مبتلا گردند، در این بیماری تراکم استخوان ها کاهش یافته و بیمار در معرض شکستگی های استخوانی قرار می گیرد. زمانی که تراکم استخوان های اطراف دندان ها کاهش یابد، ممکن است دندان ها شل گردند. به گفته موسسه ملی بهداشت امریکا، زنان مبتلا به پوکی استخوان نسبت به زنان سالم، سه برابر بیشتر دچار لقی دندان می شوند. توصیه می شود در خصوص داروهای مصرفی خود در خصوص پوکی استخوان با پزشک خود به مشورت بپردازید. احتمال آن کم است، اما برخی از داروهای ضد پوکی استخوان می تواند با برخی از درمان های دندان پزشکی تداخل داشته باشند. ممکن است این داروها شرایطی را ایجاد کنند که به آن” استئونکروز” می گویند، که می تواند به شل شدن دندان ها منجر گردد.

نیروهای ناشی از ضربه

اگر نیروی زیادی بر دندان ها وارد شود، لیگامان ها (رباط ها) و بافت های همبند اطراف دندان ها که دندان را در جایگاه خود تثبیت می کنند، ممکن است دچار کشیدگی شوند. زمانی که لیگامان ها کشیده شوند، ممکن است دندان افراد لق شود. این اتفاق می تواند در اثر مواردی همچون دندان قروچه مداوم در شب، قفل شدن فک و یا تراز نبودن دندان ها، ایجاد شود. ضربه به دهان در اثر سقوط و یا تصادفات نیز، می تواند به رباط ها و استخوان های اطراف دندان ها آسیب برساند. هر گونه آسیب به ناحیه دهان خود را یک اورژانس دندانپزشکی در نظر بگیرید و به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.

لق شدن دندان ها در اثر سن

کودکان معمولاً اولین دندان های خود را در حدود یک سالگی به دست می آورند و بین ۴ الی ۶ سالگی با لق شدن دندان شیری خود، آنها را از دست می دهند. با این حال، در موارد نادر، ممکن است نوزادان و یا کودکان نو پا ، دندان های جدید خود را از دست بدهند. در این صورت، باید به پزشک خود مراجعه نمایید.لق شدن دندان کودکان و نوزادان می تواند نشانه ای از یک بیماری جدی تر باشد.

علایم هشدار

اولین نشانه هایی که باید به عنوان زنگ خطر تلقی شود، خونریزی های مکرر و درد لثه ها هنگام مسواک زدن است. بعضی از بیماران، مدت های طولانی دچار خونریزی لثه هستند، اما تا پیش از بروز درد یا آبسه بهدندان پزشک مراجعه نمی کنند.در مورد قرمزی و انقباض لثه ها نیز باید درمان مناسب انجام شود.استعمال دخانیات نیز علاوه بر عفونت لثه ها، می تواند نخستین علایم هشدار مانند خونریزی لثه را پنهان کند.عفونت لثه ها، بیماری موذی است که علایم آن واقعاً ناراحت کننده و دردناک است، اما زمانی بروز می کند که بیماری تا حد زیادی پیشرفت کرده است.

راههای پیشگیری از لق شدن دندان در بزرگسالی :

دندانهای لق همیشه قابل پیشگیری نیستند ، اما فرد می تواند برای کاهش خطر گام بردارد. نکاتی درباره سلامتی دندان و لثه شامل موارد زیر است:

  • روزانه دو بار مسواک بزنید
  • نخ دندان یک بار در روز
  • خودداری از سیگار کشیدن
  • معاینات دندانپزشکی هر چند وقت یکبار توصیه می شود
  • پوشیدن یک محافظ دهان مناسب هنگام ورزش
  • پوشیدن محافظ دندان ، هنگام دندان قروچه در شب
  • برای کمک به جلوگیری از پوکی استخوان از پزشک در مورد مکمل کلسیم و ویتامین D سؤال کنید.
  • نگه داشتن دیابت تحت کنترل، دیابت یک عامل خطر برای بیماری های لثه است.
  • آگاهی از داروهایی که ممکن است روی دندانها تأثیر بگذارد.

دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (3 نظر) نگاهی به عکس شناسنامه بازیگران و سلبریتی های مشهور سینمای ایران+عکس/ از شیلا خداداد و شهاب حسینی تا بهرام رادان و مرتضی پاشایی (1 نظر) کنایه سنگین جمهوری اسلامی به قالیباف: با فقط 6 درصد آراء حوزه انتخابیه رئیس مجلس شده است! (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) ذکر امروز با ناصر رفیعی برای "افزایش روزی" / توصیه پیامبر به دخترش فاطمه (س)؛ بگو یا رب العالمین... (1 نظر) خبر بسیار امیدبخش یک دیپلمات معروف درباره توافق قریب الوقوع ایران با دولت ترامپ در روزنامه دولت (1 نظر) رئیس دفتر آیت الله خامنه ای: اگر قدرت نظامی نداشتیم تا الان ما را خورده بودند (1 نظر) قاب ایران قدیم/ 3 تصویر خاطره‌انگیز از دختران شیک پوش بالاشهری در دهه 70 (1 نظر) (تصاویر) عاقبت شوم بشار اسد بعد از فرار به روسیه: لنگه کفش در دهان رهبر سابق شام (1 نظر) حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند (1 نظر) نگاه های معنادار دختر پزشکیان بعد از شنیدن جملات امروز پدرش: تصور می‌کنم اگر همسرم بود شاید فرزندانم بهتر تربیت می‌شدند+ویدیو (1 نظر) تصاویر دیده نشده از جنجالی‌ترین خواهر محمدرضا پهلوی با لباس عروس ابریشمی در روز خاکسپاری پدرش در ایران/ خاندانی که حتی حاضر به حفظ حرمت پدرشان هم نبودند (1 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات /مار، موش، قورباغه آسیایی جشن تولد ساده و شیک خواهر بوشهری مهدی قایدی، ستاره تیم ملی با لباس اصیل بندری/ تم جنوبی و ایرانی پسند+عکس نگاهی به سبک و سلیقه کشورهای مختلف برای تزئینات جشن کریسمسی خاص و جذاب/ چین، ایران، ترکیه و...+عکس
تیتر امروز   
ترکیب بازیکنان شاد و پرانرژی تیم خیبر خرم آباد مقابل پرسپولیس
اولین ترکیب جدید و تهاجمی تیم آقا کریم، پرسپولیس، مقابل خیبر خرم آباد
از دستمزد تا فقر؛ کاهش قدرت خرید کارگران ایرانی در برابر دلار 80 هزار تومانی
نتانیاهو، رهبری در محاصره دادگاه‌ها؛ داستان فساد و جنایت یک نخست‌وزیر
ادعای تکان‌دهنده و جدید درباره ترور شهیدهنیه در تهران/ این ترور از طریق کارگذاشتن یک بمب داخل...
آیا هوش مصنوعی هم دچار آلزایمر می‌شود؟
جلسات 1+4 پزشکیان با مطرح‌ترین چهره‌های سیاسی اصلاح طلب؛ آیا این چهره‌ها به رئیس‌جمهور کمک خواهند کرد؟
عراقچی از علت حضورش در رستوران معمولی در سوریه و شاورما خوردنش پرده برداشت
کله‌پاچه میلیونی؛ صبحانه‌ای که از سفره‌ها پر کشید
آئین تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید "دانشگاه تبریز" با حضور مشاور وزیر علوم برگزار شد
ضرایب کنکور 1404؛ همه آنچه باید بدانید
با این 8 کانال یوتیوب، زبان انگلیسی را سریع‌تر از همیشه یاد بگیرید؛ از BBC تا Shaw English!
عملکرد مثلث هجومی پرسپولیس به انتخاب کریم باقری در بازی امروز چگونه خواهد بود؟!
اظهارات جنجالی نماینده دانشجویان خراسان شمالی مقابل رئیس‌جمهور؛ از درخواست اقدام قاطع علیه شرارت رژیم صهیونیستی تا تأکید بر چالش‌های دانشگاه و انتصاب مدیران مجرّب + ویدئو
ویدیو آموزشی / یادگیری آسان زبان انگلیسی با انیمیشن پرطرفدار و جذاب «Angrny Bird» همراه با زیرنویس فارسی چسبیده
منتخب روز   
اولین مسافرت تکرار نشدنی منوچهر هادی با عشق زندگی اش+عکس/آقای بازیگر از عشق گفت... ویدئو/ پاسخ تندوتیز کمند امیر سلیمانی به خبرنگاری که او، سروش صحت و هوتن شکیبا را اقلیت خز سینما خواند! (ویدئو) مطمئنا با شنیدن این حقایق درباره زندگی شخصی احسان علیخانی، از تعجب شاخ درمیارین!/ یه چیزی شبیه ویروسم😱 (ویدئو) خلاقیت منحصربه‌فرد و دیدنی هنرمند ایرانی در ساخت مجسمه زن‌‌ و شوهر جوکری، سحر ولد بیگی و نیما فلاح/ حلقه‌های ازدواجشونو ببین آخه😍 (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد وحشیانه فیل و شیرها/ فقط چشمای نگران توله شیرها به خاطر مادرشون دیدنیه😍 نگاهی به عجیب و غریب‌ترین گریم صبا راد در ترکیه/ عمرا اگه بتونی بشناسیش! عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‎گیر و خیره‌کننده هوتن شکیبا و عرفان برزین؛ حبیب و حمید سریال «لیسانسه‌ها» بعد از 8 سال در 40 سالگی و 17 سالگی رونمایی افسانه پاکرو از عکس برادرزاده اش/ گذر زمان چه بر سرش آورده؟ جدول زمانبندی قطعی برق امروز جمعه 7 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک عکسی که ثابت می کند نیما فلاح و سحر ولدبیگی عاشق ترین زن و شوهر سینمای ایران هستند/ این شکلی به پای هم پیر بشید نوستالژی روز/ تیتراژ جذاب کارتون خاطره‌انگیز بچه‌های دهه60 و 70؛ «کاراگاه گجت»/ آخرشم نفهمیدیم کی پشت اون صندلی نشسته 🤣 داستان های هزار و یک شب / شب سی‌ و یکم؛ مرد گوش بریده و خیال ازدواج با دختر کم سال وزیر