بیشتر دندان پزشکان فلوراید را مهم و ضروری می دانند
در وب سایت انجمن دندان پزشکی آمریکا گفته شده است که هرکس باید دست کم دو بار در روز، دندان های خود را با خمیردندان دارای فلوراید بشوید. فرمول های شیمیایی مختلفی از فلوراید در تولید خمیردندان ها به کار گرفته می شود، اما تمام آنها ویژگی مشترکی دارند: توانایی مبارزه با ایجاد حفره و مقابله با پوسیدگی دندان. در بعضی از خمیر دندان هایی که با مواد طبیعی ساخته می شوند، خبری از فلوراید نیست.به باور بیشتر متخصصان و پزشکان، اثرگذاری فلوراید در سلامت و مقاومت دندان در برابر پوسیدگی و خرابی، بیشتر از مصرف خمیر دندان هایی است که فاقد این ماده اند.
مشورت با پزشک قبل از خرید خمیر دندان ضروری است
مراجعه به دندان پزشک و معاینات چندماه یک بار، یکی از مهم ترین کارهایی است که باید انجام دهید. نگذارید دندان ها عفونت کنند و بپوسند و بعد به پزشک مراجعه کنید. دندان پزشک با توجه به نوع نیازتان به شما می گوید که باید خمیر دندان سفیدکننده، مخصوص دندان های حساس یا … تهیه کنید. پس حتی اگر بهترین خمیر دندان را هم بخرید اما نوع آن با نوع دندان و نیازهای تان سازگار نباشد، به حفظ سلامت دندان های تان کمک نکرده اید.
با احتیاط به سراغ خمیر دندان های سفیدکننده بروید
خمیر دندان های سفیدکننده دارای مواد شیمیایی قوی برای براق و سفید کردن دندان هستند. البته این مواد شیمیایی هم تحت نظر پزشکان و بادقت در خمیر دندان ها استفاده می شوند و خطرناک نیستند. ولی اگر دندان هایی حساس دارید، شاید مصرف مواد شیمیایی قوی باعث تحریک دندان و لثه ها شود و حساسیت های دندان تان افزایش یابد. درصورتی که دندان های تان حساس است، باید با پزشک دربار? مصرف خمیر دندان های سفیدکننده مشورت کنید.
برچسب و اطلاعات محصول را به دقت بخوانید
همیشه اطلاعاتی را که روی جعبه خمیردندان ها نوشته می شود به دقت بررسی کنید. بعضی از خمیر دندان ها مخصوص استفاد? بزرگسالان و کودکان بالای شِش سال است. بعضی از خمیر دندان ها را هم نباید به طور مداوم مصرف کرد. به عبارت دیگر، نباید از بعضی محصولات به عنوان خمیر دندان اصلی و روزانه استفاده کرد.مواد سازنده هر خمیر دندان را هم به دقت بررسی کنید. بیشتر خمیردندان ها حاوی مواد طعم دهنده، شیرین کننده و مواد شیمیایی مختلف هستند. برای کم کردن خطر حساس شدن دندان ها یا آزردگی دهان از خمیر دندان هایی استفاده کنید که مواد سازند? آن بی خطر باشد.
خمیردندان های حاوی جوش شیرین مفید هستند
جوش شیرین هم از موادی است که دندان ها را پاک و سفید می کند. وجود این ماده در خمیر دندان ها برای دندان تان مفید خواهد بود. یکی از مزایای آن نسبت به مواد شیمیایی دیگر این است که میزان ساییدگی دندان با مسواک زدن با خمیر دندان حاوی آن، کمتر از مواد شیمیایی دیگر خواهد بود. وجود آن در خمیردندان ها هم برای افرادی که دندان های حساس دارند بسیار مفید و مؤثر است. وجود جوش شیرین در خمیر دندان خوب یک مزیت محسوب می شود.
هر خمیردندانی مناسب هرکسی نیست.
بدن هر شخص با هر شخص دیگر متفاوت است.شما ممکن است احساس کنید خمیردندان خاصی دندان شمارا به اندازه کافی تمیز نمی کند و یا آن حس تازگی مطلوب را به شما نمی دهدحتی ممکن است به یک ماده خاص در آن خمیردندان حساس باشید.اگر شما این نشانه ها یا هر نشانه دیگری احساس کردید سعی کنید برند و یا نوع خمیردندانتان را عوض کنید.
در صورتی که دندان های زردی دارید
خمیردندان های سفیدکننده حاوی مواد ساینده ملایم، به سفید شدن دندان ها کمک کرده و از بوجود آمدن لکه های بیشتر جلوگیری می کنند، اما تاثیر زیادی روی لکه های قدیمی ندارد. برای داشتن لبخندی زیباتر به دنبال خمیر و ژل هایی باشید که دارای موادساینده از قبیل “دی اکسید سیلیکون” باشد.
اگر گرفتار حفره های دندانی هستید
در تمام طول روز یک فیلم چسبنده ای از باکتری ها در تلاش اند تا روی دندان های شما شکل بگیرند. این فیلم به صورت پلاک با غذاهای مشخصی، بیشتر با قندها تعامل داشته و تولید اسید می کند که مینای دندان را خورده و ایجاد حفره های کوچک می کند.
دوری از خرید خمیردندانهای با طعم شیرین
بعضی از برندها برای اینکه تجربۀ مسواک زدن را برای مصرف کنندگان خوشایندتر کنند به راهکارهایی مانند افزودن شکر و طعم روی می آورند. شکر و مواد نامناسب اضافی می تواند موجب تخریب دندان ها شود. خوشایند بودن طعم و مزه خمیر دندان نباید باعث شود که دندان های تان را در معرض شکر و مواد نامناسب قرار بدهید (البته به هیچ وجه نباید خمیردندان را قورت داد ولی درهرحال، هنگام مسواک زدن، طعم آن در دهان می پیچد). بیشتر خمیر دندان هایی که برای کودکان به بازار عرضه می شود، حاوی شکر هستند. یادتان باشد که دورِ چنین محصولاتی یک خط بزرگ قرمز بکشید!
چه خمیردندانی بخریم؟
از ترکیبات دیگرخمیردندان می توان به مواد ساینده آن اشاره کرد که از موادی مثل اکسید سیلیس و آلومینیوم در آن استفاده می شود. به جز اینها خمیردندان از مواد طعم دهنده و قوام دهنده برای شکل خمیری تشکیل شده است. بعضی مواقع به جای استفاده از پاک کننده های اکسید سیلیس یا آلومینیوم به عنوان افزودنی از کربن با منشأ گیاهی استفاده می کنند، زغال به همان میزانی که اثر فیلترکنندگی و اثر جذب مواد سمی را داراست، در خمیردندان هم این کاربرد را دارد، البته آن قدری که مسواک زدن درست و اصولی در سلامت دندان مهم است، برند خمیر مهم نیست. عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص خمیردندان های گیاهی، بیان کرد: در مواد تشکیل دهنده خمیردندان طعم هایی استفاده می شود که خوشایند باشد، علاوه بر این ها مواد افزودنی را با درصدهای مشخص استاندارد شده برای جلوگیری از پوسیدگی به آن اضافه می کنند. خمیردندان های ژله ای که توسط سازمان غذا و دارو، تولید آن کنترل می شود دارای هولوگرام بوده و بدون ضرر است و شکل ظاهری ژله ای آن نوعی تبلیغات است. وی در ادامه در مورد ویژگی خمیردندان های مناسب تأکید کرد: اگر وارد جزئیات شویم شاید برای مردم عادی قابل تشخیص نباشد، اما اگر به صورت کلی بگوییم، آنهایی که از داروخانه تهیه می کنیم دارای کیفیت تقریباً یکسانی هستند و شاید اصلی تر از مسأله خمیردندان مناسب، مسواک زدن منظم و دقیق است.