به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، پژو 207 صندوقدار - Peugeot 207 Sedan ( ایرانخودرو ) -پس از توقف تولید 4 ساله ی پژو 207 – Peugeot 207، ایران خودرو پژو 207 ایرانیزه ی خود را در سال 1395 روانه ی بازار کرد. پس از 2 سال عرضه ی 207 ایرانیزه، سر انجام در سال 1397 نسخه ی سدان این خودرو نیز توسط ایران خودرو واراد بازار شد. 207 جدید که شامل تغییرات ظاهری از جمله چراغ های جدید جلو و عقب، آیینه و رینگ های جدید شده بود، در نسخه ی سدان به بال عقب نیز مجهز شده است. همچنین مانیتور لمسی، غربیلک فرمان جدید با دکمه های کنترل سیستم صوتی و کروز کنترل، دی لایت، دوربین و سنسور عقب از جمله امکانات اضافه شده به 207 ایرانیزه هستند که در نسخه ی سدان آینه های تاشو برقی و فرمان برقی نیز به این لیست اضافه شده است. 207 سدان تنها در نسخه ی اتوماتیک، با قوای فنی ماشبه نمونه ی هاچبک، عرضه می شود.
بدنه پژو ۲۰۷ هاچبک به علاوه یک عدد صندوق عقب
جالب است بدانید که پژو ۲۰۷ صندوقدار پیش از ایران توسط شرکت دانگ فنگ در کشور چین نیز تولید می شده است. بنابراین این پروژه را نمی توان جزو خلاقیت های ناب شرکت ایران خودرو به حساب آورد.
طرح بدنه پژو ۲۰۶ هاچبک در هنگام عرضه اولیه از سوی کمپانی پژو بسیار مورد توجه مشتریان در ایران و جهان قرار گرفت و از آن به عنوان یکی از زیباترین سبک های دوران خود یاد می شد. مدل ۲۰۶ پلاس نیز گرچه با ارائه به روزرسانی های ظاهری توانست تا حدودی موجب مدرن تر به نظر رسیدن ظاهر پژو ۲۰۶ شود، اما به هر حال آن تناسب و هماهنگی ظاهری که در پژو ۲۰۶ موجود بود را تا حدودی بر هم زد و جلوه ای نسبتا فانتزی تر به این محصول بخشید. البته در کشور ما به دلیل عدم تنوع محصولات اقتصادی، این به روزرسانی کاملا با سلیقه مشتریان جور از آب درآمد و موجب استقبال مناسب خریداران از ۲۰۷ شد و قیمت بالاتری را برای آن رقم زد.
اضافه شدن یک صندوق به قسمت عقب بدنه پژو ۲۰۷ هاچبک، مشابه آنچه در پژو ۲۰۶ صندوقدار شاهد آن بودیم، صرفا بر جنبه های کاربردی و افزایش فضای محفظه بار تاثیر مثبت داشته اما از لحاظ ظاهری موجب کم فروغ تر به نظر رسیدن جلوه های بصری پژو ۲۰۷ شده است. در نمای روبرو تغییر چندانی نسبت به مدل هاچبک مشاهده نمی شود؛ همان حالت خندان هواکش سپر با چراغ های بزرگ در اینجا نیز قابل مشاهده بوده و یک نوار ال ای دی درون کاسه چراغ نیز حکم دیلایت را برای پژو ۲۰۷ صندوقدار بازی می کند.
قطعات جدید اضافه شده به قسمت عقب نیز شامل یک بالچه کوچک روی درب صندوق و دو عدد مه شکن روی سپر است و در کل نمای چندان متفاوتی را نسبت به پژو ۲۰۶ صندوقدار شاهد نیستیم.
کابین قدیمی با متریال نه چندان خوش کیفیت
قطعا شما نیز همانند ما انتظار یک نوآوری محیرالعقول از شرکت ایران خودرو در باب تغییرات اساسی کابین پژو ۲۰۷ صندوقدار نسبت به نمونه هاچ بک را ندارید؛ اگر خلاف این است لطفا کمی بیشتر در این زمینه تامل کنید. طراحی داشبورد، غربیلک فرمان، پنل کیلومترشمار و کنسول میانی تفاوتی با نمونه هاچبک نداشته و حرف جدیدی نیز برای گفتن ندارد. حتی شرکت ایران خودرو به خود زحمت نداده که طرح تودری ها را نسبت به پژو ۲۰۶ به روزتر و جذاب تر کند.
در این میان تنها حضور نمایشگر دیجیتال در بالای داشبورد تا حدودی به مدرن تر جلوه کردن فضای کابین پژو ۲۰۷ صندوقدار کمک می کند. فرم غربیلک فرمان نیز در مقایسه با اکثر تولیدات داخلی از شاکله چشم نوازتری بهره می برد. پنل جعبه دنده اتوماتیک و اهرم تعویض دنده کرومی رنگ نیز نسبت به پژو ۲۰۶ اتوماتیک تغییرات خاصی را تجربه نکرده و با همان سبک و سیاق در اینجا حضور پیدا کرده است. فضای سرنشینان ردیف عقب این خودرو سدان همچون برادر مسن ترش یعنی پژو ۲۰۶ صندوقدار، چندان گسترده نبوده و محدودیت های جدی برای افراد بلندقد از ناحیه فضای پا و سر ایجاد خواهد کرد. البته اضافه شدن صندوق این حُسن را داشته که فضایی در حدود ۳۲۵ لیتر برای اسباب و وسایل کنار گذاشته شود تا کاربران هنگام مسافرت با دردسر کمتری نسبت به فضای بار ۲۴۵ لیتری نسخه هاچبک مواجه شوند.
تجهیزات رفاهی و ایمنی کاملا حداقلی
پژو ۲۰۷ صندوقدار از آپشن کروز کنترل بهره می برد؛ آپشنی که در بسیاری از تولیدات اقتصادی داخلی موجود نیست. سنسور عقب، دزدگیر فابریک، سامانه های ترمز ABS و EBD به همراه ترمز کمکی نیز جزو امکانات ایمنی پژو ۲۰۷ صندوقدار به شمار می روند. در زمینه سیستم روشنایی با مواردی همچون: دیلایت، چراغ های مه شکن در جلو و عقب و چراغ بدرقه مواجه خواهید شد. سیستم فرمان برقی حساس به سرعت وظیفه هدایت ۲۰۷ صندوق دار را برعهده دارد. سیستم صوتی با شش اسپیکر به همراه نمایشگر ۷ اینچی لمسی که شامل نَویگیشن و دوربین عقب می شود نیز اجزای اصلی سامانه مولتی مدیا را تشکیل می دهند. دوربین شب، بلوتوثUSB و گیرنده تلویزیون نیز دیگر اجزای این قسمت خواهند بود. طبق معمول ایران خودرو فقط به ایمنی سرنشینان جلو توجه کرده و صرفا برحسب استانداردهای داخلی دو عدد کیسه هوا برای راننده و سرنشین در نظر گرفته است. تهویه اتوماتیک، صندلی راننده و سرنشین جلو با تنظیمات دستی، صندلی عقب تاشونده، روکش صندلی پارچه ای یا چرمی و آینه های بغل گرمکن دار با تنظیم برقی نیز از دیگر تجهیزات پژو ۲۰۷ صندوقدار به شمار می روند.
پیشرانه و گیربکس؛ همان همیشگی
زوج پیشرانه ۱۶ سوپاپه ۱.۶ لیتری TU5 به همراه گیربکس اتوماتیک چهار دنده AL4 به قدری برای ایران خودرو جذاب بوده که حالا حالاها دست از سر آنها بر ندارد. حداکثر توان خروجی این پیشرانه ۱۰۵ اسب بخار بوده و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور آن نیز توسط گیربکس اتوماتیک به محور جلو ارسال می شود. ۱۲.۶ ثانیه بهترین رکورد پژو ۲۰۷ صندوقدار در شتاب گیری صفر تا ۱۰۰ بوده و حداکثر سرعت این سدان جمع و جور معادل ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است. این سدان ۱۱۱۳ کیلوگرمی به طور متوسط حدود ۷.۳ لیتر سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف خواهد کرد. ناگفته نماند که هندلینگ و ترمزگیری بهتر از رقبای هم رده به همراه عایق بندی نه چندان مناسب کابین و شتابگیری غیر مهیج، از جمله ویژگی های رانندگی با پژو ۲۰۷ صندوقدار به شمار می روند.
وضعیت فروش پژو ۲۰۷ صندوقدار در ایران
به طور کل مشتقات پژو ۲۰۶ در ایران جزو محصولات پرفروش به شمار آمده و همواره مشتریان فراوانی پشت در منزل فروشنده جهت خرید این محصولات صف خواهند کشید. البته به نظر می رسد تحت شرایط فعلی ایران خودرو هر محصولی را ارائه کند، بازار پررونقی برای آن ایجاد خواهد شد. تنها نکته منفی که می تواند فروش پژو ۲۰۷ صندوقدار را اندکی تحت تاثیر قرار دهد، قیمت بالای آن است که این محصول اتوماتیک را از دسترس بسیاری از مشتریان خارج ساخته و آن را به یک مدل نسبتا لوکس برای اقشار متوسط رو به پایین جامعه بدل کرده است.
احتمالا برخی مشتریان ترجیح می دهند به جای خرید این محصول به سراغ دنا پلاس توربو با جعبه دنده دستی بروند که چه از لحاظ ظاهری و چه از لحاظ عملکرد و فاکتورهای کاربردی، خودرویی مناسب تر و با پرستیژ بالاتر به شمار می رود. خودروهای اقتصادی دیگر نظیر پژو ۲۰۶ اتوماتیک صندوق دار هم می تواند گزینه مطلوبی به جای ۲۰۷ صندوقدار باشد. ام وی ام ایکس۲۲ دنده ای و ام وی ام ۳۱۵ را نیز می توان به عنوان رقبای پژو ۲۰۷ صندوقدار در بازار ایران مد نظر قرار داد.