به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، از میان خودروهای اقتصادی داچیا، که همگی با استفاده از پلت فرم لوگان شکل گرفته اند، داستر تنها محصول با توانایی آفرود و در عین حال از ارزان ترین خودروهای کراس اور جهان است. سال 2014 واردات این مدل در نسخه های تک دیفرانسیل به کشورمان آغاز شد. مدل دو دیفرانسیل داستر نیز از 2016 در ایران قابل خریداری بود. داستر همچنین برای مدل 2016 فیس لیفت بیسار مختصری را تجربه کرد که عمده تغییراتش در گرافیک جدید چراغ های جلو و عقب و طراحی مجدد جلوپنجره و سپرها خلاصه می شدند. اشتراک فنی پیشرانه و جعبه دنده با رنو مگان باعث شده تا داستر به رغم تجهیزات اندک و طراحی ساده اش اما از مشخصات فنی قابل قبولی برخوردار باشد به ویژه در نسخه 4WD که از این جهت بسیاری از رقبای هم قیمتش را پشت سر می گذارد.
آپشن های رنو داستر
نسل اول رنو داستر از سال 2009 وارد بازار جهانی شد. این مدل تا سال 2017 در بازار ماندگار بود و فقط در سال 2013 یک فیس لیفت جزئی را تجربه کرد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که از 2017 تا به امروز، نسل دوم داستر نیز که با کد HM شناخته می شود، در بازارهای بین المللی حضور دارد.
نگین خودرو، به عنوان نماینده شرکت رنو در ایران، بین سال های 2016 تا 2018 مدل های مختلفی از این خودرو را در دو تیپ SE و PE و دو مدل تک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل به سبد خرید ایرانی ها رساند. در این مطلب، روی صحبت ما بیشتر با مدل فول (SE) فیس لیفت (مدل 2016 به بعد) است و به آپشن های مدل پایه نیز در انتها اشاره خواهیم کرد.
سیستم مولتی مدیای 7 اینچی لمسی
یکی از آپشن های مهم و کاربردی خودروهای امروزی، سیستم مولتی مدیا است؛ صفحات لمسی که بسیاری از قابلیت های خودرو درون آن ها قرار دارد و باعث حذف تعداد زیادی از کلیدهای پیچیده و سردرگم کننده روی داشبورد می شوند.
نسخه های فول رنو داستر، به صورت سفارشی از یک مانیتور 7 اینچی بهره می برند که قابلیت های فراوانی را درون خود جای داده است. این سیستم، از ورودی های بلوتوث، AUX وUSB پشتیبانی می کند و از یک سیستم ره یاب (Navigation) هم بهره می برد که در پیداکردن بهترین مسیر به راننده کمک خواهد کرد.
سیستم های ایمنی و ترمز
در بحث ایمنی، نباید از یک کراس اوور اقتصادی انتظار داشت که شگفت انگیز ظاهر شود. بیشتر آپشن های رنو داستر، در حد پایه هستند. این خودرو، در چرخ های جلو به ترمز دیسکی و در چرخ های عقب به ترمزهای کاسه ای مجهز است که شاید کمی ناامیدکننده به نظر برسد؛ اما از طرف دیگر، ترمزهای این خودرو به سیستم های ABS و EBD مجهز هستند تا در شرایط بارانی یا جاده های لغزنده مانع از انحراف خودرو شوند. داستر هم چنین به سیستم کنترل پایداری (ESP) هم مجهز است که باعث می شود پشت فرمان آن با خیالی آسوده و راحت از پیچ های جاده عبور کنید.
رنو داستر یک ایربگ برای راننده و یک ایربگ برای سرنشین جلو دارد که چندان چشم گیر نیست و در حدواندازه رقبای خود ظاهر نمی شود؛ اما به نظر می رسد سخت گیری های شرکت های تست تصادف اروپا خوب جواب داده و داستر با دریافت سه ستاره ایمنی از سازمان یوروانکپ، نمره قبولی را به دست آورده است.
سیستم انتقال قدرت و دو دیفرانسیل
در این بخش از مقاله، به بررسی سیستم دو دیفرانسیل یا همان برگ برنده این کراس اوور جمع وجور در مقابل اغلب خودروهای هم رده می رسیم. داستر یک خودروی مناسب آفرودهای سبک است و در این رده قیمتی، تنها کراس اووری است که می تواند تا حدودی در جاده های صعب العبور رضایت بخش باشد. سیستم دودیفرانسیل داستر سه حالت مختلف دارد:
حالت اول: تک دیفرانسیل جلو (2WD)
با انتخاب این حالت، تمام نیرو و گشتاور موتور به چرخ های جلو منتقل می شود. این حالت، مناسب جاده های هموار و شهری است و مصرف سوخت کمتری خواهد داشت.
حالت دوم: دودیفرانسیل اتوماتیک (Auto)
با انتخاب این حالت، نیرو و گشتاور موتور بین چهار چرخ به صورت اتوماتیک تقسیم می شود؛ یعنی کامپیوتر مرکزی خودرو (ECU) خودش تصمیم می گیرد که به کدام محور نیروی بیشتری بدهد تا داستر بتواند با حداکثر توان در مسیر پیش رو به حرکت خود ادامه دهد. این حالت برای آفرودهای سبک یا رانندگی در جاده های لغزنده بسیار مناسب است.
حالت سوم: دودیفرانسیل قفل (LOCK)
قسمت جالب سیستم چهار چرخ محرک داستر، قابلیت قفل دیفرانسیل یا همان Lock است. با انتخاب این حالت، نیرو بین چرخ های جلو و عقب به شکل مساوی تقسیم می شود و داستر حداکثر توانایی آفرودی خود را به نمایش خواهد گذاشت. این حالت برای آفرودهای سنگین تر کاربرد دارد و سیستمی است که حضور آن در داستر، یک مزیت محسوب می شود.
دوربین و سنسور دنده عقب
پارک کردن و رانندگی در شهر با خودروهایی که ابعاد بزرگی دارند، همیشه دشوار بوده است. سنسور و دوربین دنده عقب دو آپشنی هستند که رانندگی با خودروهای بزرگ را آسان تر می کنند.
در نسخه فول داستر، سنسور دنده عقب و دوربین عقب وجود دارند که به راننده کمک می کنند هنگام حرکت به سمت عقب، از وجود موانع در مسیر آگاه شوند و به راحتی به عقب حرکت کنند. هرچند که امروزه سنسور یا دوربین پارک، آپشن چندان چشم گیری محسوب نمی شود، اما وجود آن در داستر خبر خوبی است!
کنترل های صوتی روی فرمان
چند سالی است که دیگر نیاز نیست برای تنظیم صدای موسیقی یا تعویض آن، بین کلیدهای سیستم صوتی گم شویم و تمرکزمان در رانندگی را از دست دهیم. داستر از کنترل صوتی روی فرمان بهره می برد که این امکان را به راننده می دهد در هنگام رانندگی، روی سیستم صوتی کنترل داشته باشد و در صورت نیاز، موسیقی را تغییر دهد، صدا را کم یا زیاد کند و در صورت لزوم آن را قطع کند و از صدای موتور لذت ببرد!
درنهایت، تیپ های مختلف داستر آپشن های زیر را دارند:
کروزکنترل (SE)
حالت رانندگی برفی (SE)
تنظیم حالت فرمان دوحالته (SE)
نشان گر فشار باد تایر (SE)
آینه های جانبی برقی (SE)
مانیتور 7 اینچی با ره یاب (سفارشی)
سیستم کنترل صوتی روی فرمان (همه مدل ها)
شیشه های جلو و عقب برقی (همه مدل ها)
دی لایت (همه مدل ها)
سنسور دنده عقب (همه مدل ها)