دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

عشق و رابطه عاطفی در فضای مجازی 

سه شنبه، 31 فروردین 1400
آشنایی دختر و پسر، از طریق فضای مجازی و عشق اینترنتی بسیار فراگیر شده است. بسیاری از افراد فضای مجازی را به عنوان فرصتی می‌بینند که شاید بتوانند در آن عشق و نیمه گمشده خود را برای ازدواج پیدا کنند. دوستی و آشنایی در فضای مجازی مانند هر روش دیگری برای آشنا شدن دو نفر، دارای معایب و مزایایی است که در این مقاله به بررسی آن می‌پردازیم.

فراگیری اینترنت و شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام در کنار جنبه های مثبتی که دارند گاهی موجب ایجاد موضوعاتی خاکستری می شوند.خاکستری، چون نباید دنیا را به دو قطب سیاه و سفید تبدیل کرد.

در این بین رنگ های دیگری هم وجود دارند حتی اگر آن دنیا فضای مجازی و اینستاگرام باشد.عشق مجازی هم یکی از همین چیزهای خاکستری است. نه می توان ان را کاملا تایید و توصیه کرد و نه نفی.

در سال های اخیر زیاد می شنویم که افرادی از طریق سوشال مدیا و اینستاگرام با همدیگر اشنا شدند و ازدواج کردند.

شاید با خودتان بگویید این زندگی ها عاقبت ندارد.ولی در این بین زوجهایی هم هستند که زندگی موفقی دارند.

بگذارید یک مثال ساده بزنم. عشق مجازی مثل کیک شکلاتی است.اگر بی ملاحظه به سمتش حمله ور شوید به جای لذت خوردن، سر وصورتی کثیف و قهوه ای نصیبتان می شود. بنابراین باید کمی صبور باشید و با دقت آن را بچشید.

عشق مجازی

معایب عشق مجازی

حقایق از شما پنهان می ماند

اگر در دنیای مجازی با شخص دیگری اشنا شوید وی میتواند حقایقی را به آسانی از شما پنهان کند. شما نباید در این باره به صحبتهای طرف مقابلتان اعتماد کامل داشته باشید زیرا امکان دارد آنچه او از خود به شما معرفی می کند زمین تا اسمان با آنچه هست، تفاوت داشته باشد.

باید منتظر هر نوع پاسخی باشید

شما گزینه های زيادي در دنیای مجازی دارید و با افراد زیادی در ارتباط اید. اگر در بین آنها به دنبال یک شریک زندگی می گردید ، باید جسارت داشته باشید زیرا اما احتمال این که « نه» بشنوید، زیاد است پس خودتان را برای هر نوع پاسخی آماده کنید.

ممکن است سریع گول بخورید

شما نمی توانید از روی عکس هایی که طرف مقابلتان از خود در فضای مجازی منتشر می کند، او را بشناسید و نباید گول عکس های او را بخورید. گاهی عکس های پروفایل و ديگر عکس های منتشر شده در فضای مجازی گویای شرایط خانوادگی و اجتماعی شخص نیست و آنچه این عکسها نشان میدهند کاملاً با واقعیت تفاوت دارد.

نمی توانید به راحتی اعتماد کنید

بعضی اشخاص در فضای مجازی با هدف کلاهبرداری فعالیت می کنند. پس هیچوقت به اشخاص در فضای مجازی اعتماد نکنید زیرا همه افرادی که با شما رابطه برقرار می کنند، هدفی مثل شما ندارند. آن ها امکان دارد در ابتدا نوعی رفتار کنند که شما به آن ها اعتماد کنید ولی بعد از مدتی متوجه خواهید شد مقصود آن ها چیزی جز فریب شما نبوده است.

احتمال جدایی زیاد است

ازدواج های مجازی به دلیل شناخت کم تر و غیر واقعی دختر و پسر از یکدیگر بیشتر با شکست رو به رو هستند و ماندگاری زيادي ندارند. این اشخاص چنانچه وارد زندگی مشترک شوند، دعواهای بیشتری را در رابطه تجربه خواهند کرد واحتمال جدایی شان در نخستین سال بعد از ازدواج بیش از آنهایی است که از طريق آشنایی و ملاقات حضوری ازدواج می کنند.

با توجه به چت ها تصویرسازی می کنید

اگر با طرف مقابلتان از طريق فضای مجازی و چت کردن اشنا شوید، شما با چت کردن با او از حرف های او تصویرسازی می کنید و او را مثل شخصیت ایده ال تان را در ذهن می سازید و توقعات غیر واقعی از وی خواهید داشت در صورتی که چنانچه وی را از نزدیک بینید، در می یابید که تمام تصورات تان خیالی بیش نبوده است.

به آسانی کنار گذاشته می شوید

در دنیای مجازی پیشنهادهای متنوعی برای ازدواج وجود دارد ، بنابراین اشخاص راحت یکدیگر را کنار گذاشته و رابطه شان را بهم می زنند و به دنبال شخص دیگری می گردند ولی در دنیای واقعی بر هم زدن رابطه سر مشکلات کوچک به راحتی امکان پذیر نیست.

شخص مقابلتان هیچ مسئولیتی در قبال شما ندارد

همان طور که در فضای جازی ارتباط برقرار نمودن اسان است، ترک کردن ارتباط هم راحت و اسان است زیرا شخص مقابلتان هیچ مسئولیتی در قبال شما ندارد و حتی شما را هم از نزدیک ندیده است بنابراین اسان میتواند زیر همه چیز بزند و از زندگی شما بیرون رود.

عشق مجازی

مزایای عشق مجازی

همان طور که گفته شد رابطه عاشقانه مجازی مشکلات متعددی دارد اما در عین حال نمی توان گفت که به طور کامل اشتباه است و از مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شناختن افراد بیشتر

ما با توجه به گسترده بودن فضای مجازی فرصت آشنایی با افراد مختلفی را پیدا می کنیم که تا کنون آن ها را ندیده ایم و این خود یک مزیت برای رابطه مجازی به حساب می آید.

بالا رفتن اعتماد به نفس

برقراری رابطه مجازی برای افرادی که از اعتماد به نفس پایین، لکنت زبان یا سایر مشکلات گفتاری برخوردارند مناسب است؛ زیرا در این حالت فرد به طور مستقیم با دیگران در ارتباط نخواهد بود و در نتیجه اعتماد به نفس او تقویت می شود.

راحتی در مکالمه

چون رابطه در فضای مجازی بیشتر بر اساس نوشتن است می توانید بیشتر فکر کنید و خودتان را راحت تر معرفی کنید. مخصوصا برای افرادی که از توانایی نوشتن خوبی برخوردارند دنیای مجازی می تواند بسیار بهتر از دنیای حقیقی باشد.

امکان ویرایش نوشته ها

یکی دیگر از مزیت های ارتباط در فضای مجازی امکان ویرایش نوشته ها است که این کار می تواند در انتقال صحیح مفهوم گفته ها و منظور شما بسیار تاثیرگذار باشد.

نکاتی درباره عشق مجازی

اگر از طریق شبکه های اجتماعی از قبیل اینستاگرام یا تلگرام با کسی آشنا شده اید و به تدریج و با گذر زمان دو علاقه مند شده اید به شما پیشنهاد می کنیم که قبل از عمیق شدن رابطه و ایجاد هرگونه حسی بین شما حتما با یکدیگر ملاقات داشته باشید تا اگر احتمالا جلسه اول آشنایی به خوبی پیش نرفت به لحاظ احساسی ضربه نخورید. در این شرایط بهتر است به اتفاق پیش آمده به عنوان یک تجربه یا درس نگاه کنید. دلیل آنکه بر ملاقات حضوری تأکید داریم این است که ممکن است شما تا جایی آن فرد مجازی را ایده آل تصور کنید که زمانی که او را حضوری ملاقات کردید و نظرتان عوض شد سر خورده نشوید. در ارتباط در فضای مجازی شما می توانید اطلاعات زیادی را درباره یکدیگر به دست بیاورید اما همچنان برخی زوایا از قبیل برخی از جنبه هایی که باعث ایجاد تفاوت بین تصورات شما و واقعیات می شود رویا پردازی کنید. اگر واقعا عاشق کسی شده اید باید حتما او را در دنیای واقعی ملاقات کنید تا اطمینان حاصل کنید که آیا رویا پردازی شما با واقعیت مطابقت دارد یا خیر. به این ترتیب امکان تصمیم گیری در این خصوص فقط از طریق ملاقات حضوری با فرد مورد نظر و سپری کردن وقت با او میسر می شود تا شما بتوانید به خوبی به پردازش واقعیات بپردازید.

ارتباطات آنلاین می تواند برای هرکسی جنبه های هیجان انگیز زیادی داشته باشد. ارتباط و آشنایی اینترنتی در اینستاگرام و تلگرام به خودی خود امری اشتباه نیست، اما لازم است در دوستی های آنلاین بسیار محتاطانه رفتار کنید. گرچه رفتارهای روانشناختی و احساسات متقابل ما در دنیای مجازی درست همانند دنیای واقعی است. اما در ارتباطات عاطفی که به طور کلی بر پایه ارتباط مجازی شکل گرفته اند، شخص بیشتر ممکن است دچار سردرگمی و بی اعتمادی شود. به طور کلی در فضای مجازی، به خاطر محدودیت در ادراک ارتباطی، اطلاعات شناختی لازم کسب نمی شود. همچنین در ارتباطات مجازی زمینه بیشتری برای مورد سوقصد قرار گرفتن و کلاهبرداری فراهم است. به طور کلی می توان گفت در فضای مجازی ما فقط بخشی از شخصیت و هویتمان را می توانیم به طرف مقابل معرفی کنیم و شناخت همه جانبه طرف مقابل نیز ممکن نیست. این موضوع دلیل اصلی برای مناسب نبودن فضای مجازی برای آشنایی و برقراری رابطه عاطفی و ازدواج است.

با وجود این که این امکان وجود دارد که عشق مجازی سرانجام خوبی نداشته باشد اما شما می توانید با رعایت نکات زیر خودتان را از آسیب های احتمالی این نوع رابطه در امان نگه دارید:

رابطه تان را مخفی نکنید

اگر در یک رابطه عاطفی مجازی قرار گرفته اید که کسی جز خودتان و طرف مقابل از آن خبر ندارد قبل از این که آسیبی به شما وارد شود این مسئله را با خانواده مطرح کنید چرا که اطلاع آن ها از این مسئله احتمال بروز مشکل در آینده را بسیار کم می کند و به جای ادامه پیدا کردن رابطه به صورت مجازی و مخفیانه خانواده بستر را برای شناخت بیشتر و اصولی تر مهیا می کنند.

رابطه را وارد دنیای واقعی کنید

رابطه مجازی هر چقدر هم طول بکشد نمی تواند به اندازه رابطه واقعی و حضوری امکان شناخت کافی را برای شما فراهم کند به همین دلیل اجازه ندهید که رابطه تان برای مدت طولانی در حالت مجازی باقی بماند و هر چه زودتر فرد را به صورت حضوری ملاقات کنید. البته منظور از رابطه واقعی، رابطه پنهانی و خطرناک نیست بلکه به این معنی است که فرد را طی یک ملاقات حضوری ببینید و رفتار او را بسنجید که پیشنهاد می کنیم این کار را با آگاهی خانواده انجام دهید تا مشکلی برایتان پیش نیاید.

رابطه را طولانی نکنید

برای این که یک رابطه مجازی را رسمی کنید حداکثر شش ماه به آن فرصت بدهید نه بیشتر! در غیر این صورت اگر فرد مقابل رغبتی برای رسمی کردن رابطه و اطلاع آن به خانواده نشان نمی دهد بهتر است که هر چه زودتر رابطه را تمام کنید تا مجبور به تحمل آسیب ها روانی ناشی از آن نباشید. حتی اگر خودتان هم میلی به رسمی کردن رابطه ندارید پیشنهاد می کنیم که نگذارید رابطه بیش از این طول بکشد.

احساسی عمل نکنید

قبل از این که فرد را در دنیای واقعی به خوبی بشناسید احساسات خود را کنترل کنید و او را زیاد وارد حریم خصوصی خود نکنید؛ زیرا رابطه مجازی تنها محدود به گوشی موبایلتان است و اگر فرد بخواهد به راحتی می تواند قید همه چیز را بزند و این کار عواقب جبران ناپذیری برای شما به دنبال خواهد داشت. پس توصیه ما به شما این است که روی این نوع رابطه عنوان عشق و دلبستگی نگذارید و تنها به عنوان یک آشنایی ابتدایی به آن نگاه کنید.

مسائل خصوصی را مطرح نکنید

افشا کردن اطلاعات خصوصی برای فردی که رابطه تان با او تنها به فضای مجازی محدود می شود کار اشتباهی است. پیش از این که رابطه شما رسمی شود از این که اطلاعات شخصی خود را در اختیار او قرار دهید جدا خودداری کنید تا در آینده مورد سوءاستفاده قرار نگیرید و پشیمانی به بار نیاید. توجه داشته باشید که اطلاعات خصوصی شامل مواردی مانند عکس و فیلم شخصی نیز می شود.


2 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
مراحل سابمیت مقاله
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
مراحل اکسپت مقاله
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی