وقتی باردار می شوید تغییرات زیادی در زندگی شما رخ می دهد. یکی از این تغییرات رژیم غذایی است. غذایی که قبلا فکر می کردید سالم است حالا ممنوع است، مثل پنیر بز یا سوشی. شاید هم بیشتر مجبور باشید سبزیجات برگ دار و غلات کامل مصرف کنید تا جنین تان بتواند شروع خوبی داشته باشد. ولی خوردن ماست در بارداری بی خطر است؟ در این مقاله با چیزهایی که باید در مورد خوردن ماست در دوران بارداری بدانید آشنا می شوید.
آیا خوردن ماست در دوران بارداری بی خطر است؟
به یاد داشته باشید اگر ماست پاستوریزه باشد خوردن آن احتمالا بی خطر است. این در مورد تمام محصولات لبنی نیز صدق می کند، تا وقتی که از پاستوریزه بودن آن ها اطمینان دارید، خوردن آن بی ضرر است. مشکل زمانی پیش می آید که محصولات لبنی پاستوریزه نباشد، چرا که ممکن است حاوی باکتری های بسیار مضری برای شما و جنین تان باشد.خوشبختانه بیشتر ماست های تجاری پاستوریزه هستند. با این حال، مهم است برچسب روی محصولات را با دقت بخوانید تا پیش از خرید و مصرف محصول از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
خوردن ماست محلی در بارداری ، برخی ماست بندی ها محصولات محلی می فروشند، از جمله ماست های خانگی و یا محلی. با این که ممکن است برای خرید آن ها وسوسه شوید، اما این احتمال وجود دارد که پاستوریزه نباشند. اگر از این موضوع اطمینان ندارید از خرید آن ها خودداری کنید.با این که ماست عادی بسیار سالم است، اما بسیاری از برندها مقدار زیادی قند افزوده به محصولات خود اضافه می کنند که می تواند در صورت خوردن ماست زیاد برای بدن مضر باشد. ماست یک محصول غذایی است که از شیر تخمیرشده تهیه می شود. ماست طبیعی پروبیوتیک یا باکتری زنده یا فعال، احتمالا سالم ترین محصول لبنی است، خصوصا وقتی عاری از قند افزوده است.فواید خوردن ماست در دوران بارداری خوردن ماست در بارداری فواید بسیاری برای سلامت دارد و می تواند خطر پوکی استخوان، مشکلات گوارشی، فشار خون بالا و ... را کاهش داده و کلسیم مورد نیاز مادر و جنین را فراهم کند.
فواید مصرف ماست در بارداری
مواد لبنی منبع سرشاری از کلسیم هستند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به مصرف ماست اشاره کرد شاید برخی از افراد نسبت به مصرف این ماده غذایی بی اهمیت باشند و کمتر آن را در رژیم غذایی خود قرار دهند. بسیاری از پزشکان در تحقیقات خود به این نتایج دست یافته اند که مصرف لبنیات می تواند تا چه میزان در حفظ سلامت بدن اهمیت داشته باشد همچنین اشاره کرده اند که مصرف این ماده غذایی در دوران حاملگی از اهمیت بیشتری برخوردار است و بیشتر باید مورد توجه قرار بگیرد.
در دوران حاملگی، رژیم غذایی یکی از مهم ترین بخش های تعیین کننده در حفظ سلامت مادر و جنین است در این دوران ممکن است مادران باردار از مصرف برخی از مواد غذایی منع شوند و یا به مصرف برخی مواد غذایی تشویق شوند. در اینجا آگاهی از این موضوع و شناخت بیشتر مادران درباره رژیم غذایی درست در دوران حاملگی می تواند کمک کننده باشد. ماست یکی از مواد غذایی است که مصرف آن بسیار توصیه می شود که بیشتر با خواص ماست در این بخش آشنا می شوید.
- تقویت استخوان:یکی از مشهودترین فوایدی که در مصرف ماست می توان به آن اشاره کرد تقویت استخوان های بدن است زیرا مصرف ماست می تواند بخش مهمی از کلسیم بدن را تامین کند.
- کاهش نشانه های التهاب:ماست حاوی موادی چون پروبیتویک است که به کاهش التهابات بدن کمک می کند زیرا در این دوران نشانه های التهاب و تورم در مادران باردار بسیار دیده می شود و توصیه پزشکان برای درمان این موضوع خوردن ماست در دوران حاملگی است.
- جلوگیری از پره اکلامپسی:تولد نوزاد زودرس یکی دیگر از مشکلاتی است که برخی از مادران باردار با آن مواجه هستند و در بسیاری از تحقیقات نشان داده شده است که مصرف لبنیات به خصوص ماست می تواند از بروز این مشکل پیشگیری کند.
- پیشگیری از مقاومت به انسولین:مصرف ماست در دوران حاملگی موجب می شود تا جنین مشکل قند خون نداشته باشد و چون مادران باردار در این دوران ممکن است میزان بیشتری قند مصرف داشته باشند و در نتیجه جنین در معرض مشکلات قندی قرار بگیرد می توانید با مصرف ماست از این مشکل جلوگیری کنید.
- مقاومت دندان:مادرانی که در این دوران ماست مصرف می کنند موجب می شود تا دندان ها و استخوان جنین از مقاومت بیشتری برخوردار باشد. در بسیاری از تحقیقات نشان داده می شود که پوکی استخوان و دندان می تواند ریشه در تغذیه نادرست مادر در دوران بارداری داشته باشد.
- کلسیم:این محصول لبنی نیز همانند دیگر لبنیات، منبع غنی از کلسیم می باشد. بدن مادر برای تامین کلسیم مورد نیاز جهت رشد و تکامل جنین و همچنین سلامت استخوان های وی نیاز به این ماده معدنی خواهد داشت.
علاوه بر وجود مواد معدنی در ماست، باکتری های موجود در آن کمک موثری در جهت رشد و تکامل جنین دارند و برای سلامت بدن مادر نیز مفید هستند. ضمن اینکه که وجود این باکتری ها و مصرف ماست سبب تنظیم گوارش می شود و به همین جهت می تواند مشکلات ناشی از عدم هضم غذا را در دوران حاملگی کاهش دهد و باعث ایجاد وضعیت بهتر برای زنان در طول حاملگی شود.
عوارض مصرف ماست در بارداری
این محصول لبنی همچون دیگر لبنیات و انواع مواد غذایی ممکن است در کنار فوایدی که دارد سبب بروز عارضه های نیز گردد. بنابراین بهتر است همواره از مصرف ماست غیر پاستوریزه پرهیز نمایید. ضمن اینکه ماست و دیگر لبنیات پر چرب را نباید استفاده کنید. چرا که میزان بالای چربی های اشباع شده برای هیچ یک از افراد مفید نیست به خصوص برای زنان در طول حاملگی که همچون افزایش وزن، مشکلات گوارشی و عارضه های قلبی را ایجاد خواهد کرد.
نگرانی هایی در خصوص خوردن ماست در بارداری
به یاد داشته باشید از خوردن ماست غیر پاستوریزه بپرهیزید. انواع دیگر ماست که نباید بخورید عبارتند از: ماست پر چرب و سایر محصولات لبنی پر چرب. چربی اشباع شده برای هیچ کس خوب نیست به خصوص خانم باردار. خوردن این نوع ماست باعث مشکلات قلبی، گوارشی و افزایش وزن می شود. بنابراین همیشه ماست کم چرب یا بدون چربی بخرید.
میزان مصرف مناسب ماست در بارداری
برای مصرف ماست باید نوع ماست های کم چرب یا بدون چربی را انتخاب نمایید تا با اطمینان خاطر آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید. مادران باردار برای تامین کلسیم بدن بهتر است برای مصرف روزانه خود ۳ بسته ماست کوچک(تقریبا ۲۰۰ گرمی) را میل کنند. مصرف میوه های مفید در دوران بارداری که حاوی کلسیم هستند نیز در کنار مصرف روزانه ماست بسیار موثر می باشد.