آیا به عنوان یک زن جوان، در دوران انتظار برای تولد فرزند خود به سر می برید؟ آیا به عنوان یک خانم باردار تمایل دارید تا همه سموم بدن خود را به بهترین نحوه ممکن، دفع کنید؟ آیا علائم ویار صبحگاهی، شما را در زمان های خاصی از روز ناراحت می کند؟ آیا می دانید که استفاده از زغال چوب فعال در 9 ماه دوران بارداری، به دفع سموم بدن مادران کمک کرده و مشکلات ناشی از ویار صبحگاهی را که بسیار تند و زننده است، در بدن زنان حامله از بین می برد؟ بر اساس این منافع، اکثر پزشکان متخصص زنان و زایمان، مصرف زغال چوب فعال را به شکل داروهای خوراکی به زنان حامله تجویز می کنند. شما می توانید با خواندن مقاله زیر در مورد استفاده از زغال چوب فعال و عوارض جانبی ناشی از مصرف آن در دوران بارداری، اطلاعات زیادی را کسب کنید
زغال چوب فعال چیست؟
زغال چوب فعال که با نام های دیگری چون کربن فعال ، دوده ی کربن ، کربن گیاهی هم شناخته می شود ، ماده است که از چوب ، زغال سنگ و یا محصولات نفتی تولید می شود.تولید کنندگان زغال سنگ معمولی این ماده را در حضور گازهای مختلف خاص، حرارت داده و مواد موجود در زغال را فعال می کنند.از زغال فعال یا کربن فعال در بارداری استفاده های متفاوتی می شود ، مثلا برخی مادران ماسک صورت زغال فعال را مورد استفاده قرار می دهند و چون دوره ی بارداری برای هر مادری جز حساس ترین دوره هاست .
در دوره ی بارداری ، یک زن حامله برای حفظ سلامت خودش و همینطور جنینش تا حد ممکن باید احتیاط های لازم را داشته باشد و از هر چیز مشکوکی دوری کند .دوران بارداری هم از دورانی است که ظاهر مادر را به هم می ریزد و قطعا او را به فکر استفاده از داروها ، مواد آرایشی و ماسک های مختلف خواهد انداخت .زغال چوب فعال در تولید لوازم آرایشی بهداشتی خانم ها کاربرد داشته و به دو حالت مایع و پودر ( پودر سیاه و سفید ) در داروخانه ها موجود است .بیشترین کاربرد زغال چوب فعال در درمان منافذ پوست زن باردار است که با باز کردن این منافذ باعث دفع سموم زیر پوست مادر باردار می شود .
کاربردهای زغال فعال
- سفید کردن دندان ، از بین بردن پلاک دندان ، پیشگیری از پوسیدگی ، درمان تنفس بدبو و درمان بیماریهای لثه
- پاکسازی منافذ پوست ، کاهش خشکی پوست ، از بین بردن جوش های سرسیاه
- خاصیت آنتی باکتریال و ضد التهاب آن به کاهش درد ، ورم و سوزش ناشی از زخم و گزیدگی حشرات کمک میکند.
- قابلیت نفوذ زغال فعال به درون منافذ باعث می شد که مواد سمی حاصل از گزش حشرات را از لایه های زیرین پوست جذب کند.
- جذب چربی اضافه سطح پوست ، درمان جوش و آکنه
- افزودن زغال فعال به شامپو برای درمان خارش و شوره سر و کاهش چربی بیش از حد پوست سر کمک میکند.
- از بین بردن بوی عرق با استفاده از لیف ، صابون یا دستمال دارای کربن فعال
- مصرف قرص یا کپسول زغال فعال به درمان نفخ و گاز روده کمک میکند البته به هیچ عنوان نباید پودر زغال فعال را به صورت خوراکی مصرف کنید و فقط استفاده از داروهای فرموله شده حاوی زغال فعال به صورت خوراکی مجاز است.
- اگر به اشتباه مواد سمی مانند سفیده کننده ، کود شیمیایی یا الکل خورده اید ، مصرف مقدار کمی زغال چوب فعال باعث تخریب و از بین رفتن سموم داخل بدن می شود.
فواید مصرف زغال چوب فعال در بارداری
به طور کلی در سه ماهه اول بارداری مصرف هر گونه دارو یا ماده شیمیایی برای مادر باردار ممنوع است بنابراین باید از مصرف زغال فعال به هر شکلی اجتناب کنید و برای بعد از آن حتما با پزشک خودتان مشورت نمایید. برخی از کارشناسان بر این عقیده اند که زغال چوب فعال به هیچ عنوان در بدن هضم نمی شود بنابراین به خون مادر باردار نفوذ نکرده و خطری را برای جنین ایجاد نمی کند و مصرف آن کاملا امن است و خواص سم زدای آن برای مادر باردار مفید است و کمک می کند تا سموم مضر از بدنش دفع شود و سلامت سیستم گوارش زن باردار بهبود پیدا کند و اختلال خلق و خو را به کمترین حد ممکن رسانده و به حفظ انرژی زن باردار کمک کند.
- کاهش کلسترول خون بارداری
- کاهس سو هاضمه و سوزش سر دل
- دفع سموم بدن
- کاهش تهوع بارداری
- درمان اسهال
- کاهش نفخ شکم بارداری
- درمان مشکلات صفراوی و کلستیز
- کاهش سطح فسفات در مادران دیالیزی
- بهبود زخم ها
- سفید کردن دندان ها
عوارض استفاده از زغال چوب فعال در دوران بارداری
- مصرف بیش از 50 – 100 گرم زغال چوب فعالی یا مصرف 12.5 گرم در هر ساعت می تواند باعث مسمومیت شود.
- استفاده مدوام از کربن فعال در بارداری باعث اختلال در جذب ویتامین ها و مکمل های مصرفی برای جنین خواهد شد.
- استفاده از کربن فعال در بارداری می تواند باعث مشکلاتی از جمله یبوست ، حالت تهوع ، استفراغ ، مدفوع تیره ، سیاه شدن پوست مادر باردار شود.
- زغال فعال برای خانم های بارداری که دچار انسداد روده یا تحرکات ضعیف روده هستند مناسب نیست.
میزان مصرف کربن فعال در بارداری
دوز تجویز شده زغال فعال برای مسمومیت یا مصرف بیش از حد دارو می تواند ۵۰-۱۰۰ گرم برای دوز اولیه و به دنبال آن ۱۲٫۵ گرم در هر ساعت باشد. این موارد در مراکز مسمومیت یا بیمارستانها تحت نظارت پزشکی تجویز می شوند و مقدار دقیق آن ممکن است متفاوت باشد.دوزهای پایین زغال فعال برای مدت زمان کوتاه ممکن است هیچ اثر جدی بر سلامتی نداشته باشد.با این حال ، زغال فعال ممکن است ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد. اگرچه ممکن است مصرف آن به مادران باردار ، کودکان متولد نشده وی یا نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند آسیبی نرساند ، اما استفاده از آن باید با احتیاط انجام شود.