بیش از 60 شرکت تولیدکننده ایمپلنت های دندانی و یا مواد مورد استفاده برای روکش های روی آنها وجود دارند. در نتیجه دندانپزشکان گزینه های بسیاری برای شناسایی درمان ایمپلنت مناسب با توجه به نیازهای خاص هر بیمار دارند. در اینجا ما انواع ایمپلنت های دندانی را در چندین دسته در نظر گرفته ایم: نوع عمل ایمپلنت، انواع پوشش های ایمپلنت، انواع اتصالات ایمپلنت، اندازه ایمپلنت های دندانی و غیره.
اگر ایمپلنت های دندانی برای شما مناسب باشند، گزینه های بسیاری برای جایگزینی دندان از دست رفته وجود دارند اما تنها یک نوع ایمپلنت دندان می تواند احساس، عملکرد و ظاهر دندان های طبیعی را فراهم کند. این گزینه ها از لحاظ نوع و ساخت، فرایند عمل، اندازه و... تفاوت دارند. متخصصین ما در کلینیک دندانپزشکی زیبایی دکتر صالحیان از بهترین انواع ایمپلنت استفاده می کنندکه به مرور زمان با سلول های زنده استخوان و فک ادغام می شوند. اکثر بیماران می توانند پس از بررسی ها و آماده سازی اولیه بدون نیاز به جراحی گرافت استخوان در یک روز عمل ایمپلنت را انجام دهند. نتایج ممکن است در موارد مختلف متفاوت باشد.ایمپلنت های دندان معمولاً بر اساس نوع فرایند مورد استفاده برای جای گذاری آنها طبقه بندی می شوند: دو مرحله ای یا تک مرحله ای.روش دو مرحله ای ایمپلنت شامل عمل جراحی جایگذاری ایمپلنت در استخوان فک و بستن (بخیه زدن) بافت لثه می باشد. چند ماه پس از بهبودی یک جزئی برای باز کردن سطح روی ایمپلنت به منظور متصل کردن اباتمنت و ترمیم موقت انجام می شود.
انواع مارک های ایمپلنت دندان
1. ایمپلنت اشترامن (ITI)
این ایمپلنت بهترین ایمپلنت در دنیا می باشد که در ایران نیز موجود می باشد. این برند محصول کشور سوئیس می باشد. این ایمپلنت را می توان در مدت زمان 4 تا 5 هفته می توان روکش آن را قرار داد. جنس مرغوب این محصول باعث شده در بازار جهانی و ایران با قیمت بالا عرضه شود.
2. ایمپلنت زیمر
این نوع از ایمپلنت محصول کشور امریکا بوده و دارای کیفیت به مراتب بالایی می باشد. این ایمپلنت به گونه ای طراحی شده است که علاوه بر ماندگاری زیاد زیبایی و جلوه ای خاص به دندان ها می دهد.جنس معمول ایمپلنت در دندانپزشکی تیتانیوم می باشد اما جنس زیمر از تنتالوم می باشد که از مزایای آن عمر زیاد و طبیعی بودن دندان اشاره کرد. قیمت این نوع ایمپلنت نیز زیاد می باشد.
3. ایمپلنت استر
ایمپلنت استرا محصول شرکتی در امریکاست که از سال 1985 در زمینه دندانپزشکی فعالیت می کند. این ایمپلنت به گونه ای ساخته شده که دندان بعد از کاشت تماس زیادی با استخوان داشته ولی کمترین تحلیل استخوان را در بین انواع ایمپلنت ها دارد.
4. ایمپلنت spi
این ایمپلنت ساخت کشور سوئیس بوده و جز بهترین ایمپلنت های مطرح .که در عرض ۳ هفته میتوان روکش ان را قرار داد.
از سایر ایمپلنتها می توان به ایمپلنتهای کره ای اشاره کرد که ایمپلنتهای اقتصادی میباشند که بهترین آنها…dio..و ایمپلنتیوم میباشد
انواع ایمپلنت بر اساس کاربرد و هدف
جایگزین کردن یک دندان:
از یک ایمپلنت استفاده می شود و یک تاج یا روکش دندان را پشتیبانی می کند.
جایگزین کردن چند دندان:
چند دندان افتاده را می توان با چندین ایمپلنت جایگزین کرد که شامل یک پل دندانی ثابت می باشد که یک پل سه واحده بوده و توسط دو ایمپلنت نگه داشته می شود، و یا می توان از چند ایمپلنت استفاده کرده که تعداد دندان های بیشتری را نگه می دارند. معمولاً حداقل ۴ تا ۸ ایمپلنت برای جایگزین کردن دندان های یک فک کامل، و ۱۰ یا تعداد بیشتری روکش دندان توسط پل دندانی ثابت نیاز است.
ترکیبی از پل دندانی ثابت و متحرک:
این مورد در مواقعی استفاده می شود که نقش ایمپلنت فقط نگهداری پل دندانی ثابت باشد. در این موارد، ایمپلنت به بخش متحرک متصل می شود.
اُوردنچر:
دو یا چند ایمپلنت به صورت استاندارد یا مینی ایمپلنت برای تثبیت دندان مصنوعی و حفظ استخوان زیرین مورد استفاده قرار می گیرد. در حالیکه بیشتر دندان های مصنوعی متداول مستقیماً بر لثه و استخوان فشار وارد می کنند و موجب تحلیل استخوان می گردند، اُوردنچرهای متکی بر ایمپلنت از استخوان محافظت می کنند. اُوردنچرها امروزه به عنوان نوع استاندارد مراقبت از بیمارانی که تمام دندان های خود در یک یا هر دو فک را از دست داده اند، در نظر گرفته می شود.
تکیه گاه برای حرکت دندان (ارتودنسی):
ایمپلنت ها چه به صورت استاندارد و چه به صورت میکرو مینی ایمپلنت باشند امروزه برای ایجاد تکیه گاه های بسیار پایدار و غیر قابل حرکت برای فراهم کردن امکان حرکت سریع تر و راحت تر دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند.