هدف از مزوتراپی مو چیست؟

  جمعه، 03 بهمن 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
هدف از مزوتراپی مو چیست؟
برای کسانی که موی سالم دارند، از مزوتراپی برای مراقبت از موها و پیشگیری از ریزش آنها استفاده می‌شود. در این افراد مزوتراپی باعث افزایش رشد موها شده و آن دسته از فولیکول‌هایی که در فاز تلوژن (فاز استراحت) از چرخه رشد مو مانده‌اند را فعال می‌سازد.

مزوتراپی به طیف وسیعی از درمان های تزریقی با حداقل تهاجم گفته می شود که کاربردهای بسیاری دارند. مثلاً مزوتراپی مو که در این مقاله می خواهیم راجع به آن صحبت کنیم، یکی از کاربردهای این روش درمانی است که باعث توقف ریزش مو و تحریک رشد موها می شود. در مزوتراپی، ترکیبی از مواد مختلف تقویتی به درون پوست تزریق می شود. این مواد شامل عصاره های گیاهی، داروهای مختلف، ویتامین ها، آنزیم ها، هورمون ها، فاکتورهای رشد و دیگر عواملی هستند که می توانند به درمان آلوپسی (ریزش مو یا طاسی) کمک کنند.

به مزوتراپی مو در کشورهای خارجی «Mesohair» یا «Mesoplasty» هم گفته می شود. پس اگر این عبارات را شنیدید، بدانید که منظور همان مزوتراپی مو است. مزوتراپی از دو واژه ی «مزو» به معنی میانی و «تراپی» به معنی درمان تشکیل شده است.

معنی اصلی واژه ی «مزو» یا «Meso» به سلول های بنیادی دوران جنینی باز می گردد. زمانی که هنوز بدن انسان شکل نگرفته و جنین در حد چند هزار سلول است، سه لایه ی از سلول های بنیادی شکل می گیرند. اکتودرم، مزودرم و اندودرم نام این سه لایه است که هرکدام بعداً بخش های مختلف بدن را می سازند. مثلاً در مورد پوست، سلول های بنیادی اکتودرمی، سطح بیرونی پوست (۵ لایه اول پوست) یا اپی درم را می سازند و سلول های بنیادی مزودرمی، درم یا لایه ی میانی پوست را تشکیل می دهند. پس در مزوتراپی، هدف ما تزریق دارو به لایه ی میانی پوست یا همان درم است که توسط سلول های بنیادی مزودرمی ساخته شده است.

در مزوتراپی مو مواد مغذی به شکل مایع از قبیل ویتامین ها، عصاره برخی از گیاهان دارویی، پروتئین و اسیدهای آمینه در پوست سر تزریق و به طور مستقیم توسط ریشه های مو جذب می گردد.محلول های متفاوتی توسط لابراتوارهای مختلف جهت استفاده در مزوتراپی مو تولید و عرضه می شوند.موثرترین ترکیبات موجود در محلول های مورد استفاده در مزوتراپی عبارتند از:ویتامین ها: بویژه بیوتین، ویتامین B5(اسید پانتوتنیک) و ویتامین ث: این سه ویتامین باعث تقویت و افزایش جریان خون در ریشه موها می گردند.عصاره گیاهان: چهار گیاه جینسنگ(Ginseng)، جینکوبیلوبا(Ginkgo Biloba)، نخل اره ای(Saw Palmetto) و رزماری(Rosemary) رایج ترین گیاهانی می باشند که در محلول های مصرفی در مزوتراپی به شکل روغن و یا عصاره مورد استفاده قرار می گیرند، مکانیزم اصلی هر 4 گیاه افزایش خون رسانی به ریشه موهاست.

گیاه نخل اره ای ظاهرا باعث کاهش اثرات مخرب هورمون دی هیدروتستوسترون(DHT) بر ریشه موها نیز می شود از اینرو مصرف محلول هایی که حاوی این گیاه می باشند برای آقایان مناسب تر است، یکی از دلایل متداول ریزش مو در آقایان افزایش تبدیل هورمون تستوسترون به DHT با افزایش سن است.

هدف از مزوتراپی چیست؟

برای کسانی که موی سالم دارند، از مزوتراپی برای مراقبت از موها و پیشگیری از ریزش آنها استفاده می شود. در این افراد مزوتراپی باعث افزایش رشد موها شده و آن دسته از فولیکول هایی که در فاز تلوژن (فاز استراحت) از چرخه رشد مو مانده اند را فعال می سازد. به این ترتیب ریزش موها به تأخیر افتاده و فاز فعال رشد آنها طولانی تر می شود و موها انعطاف پذیری و درخشندگی بیشتری پیدا می کنند. در افرادی که موی آسیب دیده دارند یا به ریزش مو دچار شده اند، از مزوتراپی جهت القاء کردن فاز رشد فعال موها، بهبود ساختار مو، رفع سفیدی موها، افزایش ترشح چربی های طبیعی (سبوم) از غدد چربی پوست سر و تقویت ماهیچه های نگهدارنده موها استفاده می شود. در صورتی که ریزش مو به خاطر ابتلاء به بیماری های داخلی مختلف باشد، عمل مزوتراپی به منظور متوقف کردن روند ریزش موها انجام می گیرد.

مزوتراپی نه تنها به توقف روند ریزش موها کمک می کند، بلکه موجب رشد مجدد موهایی که فولیکول های آنها زنده ولی در حالت “خواب” به سر می برد، می شود. هر چقدر استفاده از روش درمانی مزوتراپی را زودتر شروع کنید، شانس باقی ماندن موها و توقف ریزش آنها بیشتر خواهد بود.

عمل مزوتراپی به صورت دوره ای و در قالب یک سری جلسات درمانی متوالی انجام می شود. تعداد جلسات لازم برای هر بیمار بسته به شدت ریزش موها و نتایج مورد انتظار برای او متغیر خواهد بود. به طور متوسط این عمل در طی بیش از ۱۰ تا ۱۲ جلسه به فاصله هر ۵ تا ۷ روز یک بار انجام می شود. زمان دقیق این جلسات به چرخه رشد موها در بیمار و زمان لازم برای اثربخشی داروهای تزریق شده بستگی دارد. پس از پایان این سری از جلسات درمانی، در صورتی که پزشک تشخیص بدهد، ترکیب دارویی مورد نظر هر ماه یک بار در بیمار تزریق می شود تا به حفظ نتایج به دست آمده کمک کند. در این صورت مزوتراپی می تواند آثار و نتایج بادوام و ماندگاری داشته باشد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها