ساعدنیوز
ساعدنیوز

همه چیز درباره دریفت ‌کردن خودرو

  شنبه، 29 شهریور 1399   زمان مطالعه 8 دقیقه
همه چیز درباره دریفت ‌کردن خودرو
دریفت نوعی حرکات نمایشی اتومبیل‌رانی است که این روزها به یکی از جذاب‌ترین شاخه‌های ورزشی موتور اسپرت تبدیل شده است. دریفت، حرکتی است که در آن، راننده عمداً خودرو را در حالت بیش‌فرمانی قرار می‌دهد. در این شرایط، چرخ‌های عقب مخالف جهت پیچ جاده لیز می‌خورند که در‌اصطلاح به آن rear slip angle یا زاویه لغزش عقب می‌گویند

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،دریفت در لغت به معنای گرد و خاک کردن است. ولی در عالم رانندگی به لیز دادن خودرو با استفاده از ترمز دستی یا بکس باد کردن میگن. گرچه با ماشین های دیفرانسیل جلو هم میشه دریفت کرد ولی به علت این که با این ماشین ها برای اکثر دریف کردن ها نیاز به استفاده از ترمز دستی هستش که چون خیلی سرعت ماشین رو میگیره زیاد با این جور ماشینها دریفت نمی کنن برای همین از ماشین های محور عقب استفاده می کنن.

دریفت برای چه مواقعی خوبه ؟

موقعی که شما با سرعت میخوایید یه پیچ رو رد کنید . برای این که از چپ شدن ماشین جلوگیری کنید(به علت نیروی گریز از مرکز زیاد ماشین) مجبور میشید سرعت اتومبیل خودتون رو کم کنید. ولی غیر از این راه دیگه ای هم وجود داره و اون لیز دادن پشت ماشین با استفاده از ترمز دستی کشیدن یا بکسباد کردن اتومبیل (البته برای ماشین های محور عقب) هستش که به این کار دریفت کردن میگن . اگه وقت ترمز کردن و کم کردن سرعت ماشین را ندارید وسرعت شما بسیار زیاد هست واگر احساس میکنید که قرار است چپ کنید باید دریفت کنید.البته اینکار نیاز به تجربه داره شما باید از رفتار ماشین بعد از ترمز دستی کشیدن آگاه باشبد و با فرمان آن را کنترل کنید.

تاریخچه دریفت کردن

برای شروع، می خواهیم بدانیم که این مهارت جذاب اولین بار از کجا آغاز شده است. شاید باور نکنید، اما زادگاه هنر دریفت، ژاپن است. در دهه ۱۹۶۰ میلادی، ویدیو هایی از سرزمین خورشید تابان به دست اهالی دنیا رسید که عده ای از جوانان ژاپنی را در جاده های شهری و کوهستانی نشان می داد که با منحرف کردن محور عقب و کنترل هم زمان فرمان خودرو، صحنه های هیجان انگیزی را به نمایش می گذاشتند.

البته این بدان معنی نیست که پیش از آن هرگز دریفت وجود نداشته است. بسیاری از رانندگان گرن پری ها در دهه ی ۱۹۳۰ میلادی، از روش فرمان گیری سریع و بیرون بردن یک چرخ خودرو از آسفالت در سر پیچ ها استفاده می کردند؛ اما تا آن زمان، کسی به این تکنیک به عنوان مهارتی جداگانه توجه نمی کرد. در نتیجه، دریفت در معنای واقعی و امروزی آن، به عنوان مهارتی تخصصی در رانندگی، در ژاپن متولد شد.

دریفت کردن از کجا آغاز شد؟

کنیمیتسو تاکاهشی، که اولین قهرمان گرن پری موتورسیکلت در ژاپن بود، به عنوان پدر دریفت شناخته می شود. وی بعد از تصادفی شدید در مسابقات سال ۱۹۶۲، با موتورسیکلت خداحافظی کرد و وارد دنیای مسابقات اتومبیل رانی شد. تاکاهشی به علت روش رانندگی متفاوتش، که با سرعت وارد پیچ ها می شد و انحراف محور عقب را به خوبی کنترل می کرد، از دیگر رانندگان ژاپنی متمایز بود.

چندی نگذشت که مهارت تاکاهشی، مورد توجه جوانان و گرو ه های مسابقات خیابانی قرار گرفت. در این مسابقات غیر مجاز که در گردنه های کوهستانی ژاپن برگزار می شد، رانندگان با الگو بر داری از تاکاهشی، از روش فرمان گیری سریع و کنترل انحراف محور عقب سر پیچ ها استفاده می کردند. روش تاکاهشی، اگرچه همیشه به پیروزی ختم نمی شد، اما طرف داران بسیاری پیدا کرد.

سال ها بعد، در ۱۹۸۶، اولین ایونت رسمی دریفت در ژاپن برگزار شد. این ایونت، قوانین مشخصی نداشت و تنها سطح مهارت راننده طبق نظر داوران سنجیده می شد.

علاقه به دریفت در دهه ۲۰۰۰ میلادی به غرب نیز سرایت کرد و در سال 2003، پیست آیرویندل آمریکا، میزبان مسابقات دریفتی شبیه به مسابقات دی-وان ژاپن شد. امروزه، آیرویندل را به عنوان شهر دریفت آمریکا می شناسند. مسابقه سال ۲۰۰۳ با عنوان فرمولا دریفت، حرفه ای ترین و معتبرترین مسابقه دریفت بیرون از مرز های ژاپن تا آن روز بود.

تولید فیلم هایی چون سریع و خشمگین: توکیو دریفت در سال 2006، تصویری اگرچه ناقص از دریفت را برای عموم نمایش داد که باعث افزایش طرف داران این هنر ماشینی شد. با ظهور اینترنت و همه گیر شدن شبکه های اجتماعی، سرعت اشتراک گذاری ویدیو های دریفت در جهان بیشتر شد و دریفت در کل جهان، به یکی از پر طرف دارترین مهارت های رانندگی تبدیل شد.

در حال حاضر، مسابقاتی چون فرمولا دریفت، دی-وان گرند پریکس و سری حرفه ای اروپا، به عنوان بزرگ ترین و معتبر ترین مسابقات دریفت در جهان شناخته می شوند.

مفهوم دریفت کردن

دریفت نوعی حرکات نمایشی اتومبیل رانی است که این روزها به یکی از جذاب ترین شاخه های ورزشی موتور اسپرت تبدیل شده است. دریفت، حرکتی است که در آن، راننده عمداً خودرو را در حالت بیش فرمانی قرار می دهد. در این شرایط، چرخ های عقب مخالف جهت پیچ جاده لیز می خورند که در اصطلاح به آن rear slip angle یا زاویه لغزش عقب می گویند. در حالت Oversteer یا بیش فرمانی، زاویه چرخ های عقب باید بیش تر از زاویه لغزش چرخ های جلو باشد و محور عقب به قدری منحرف شود که زاویه آن کم تر از زاویه ی پیچ باشد. در این زمان، با فرمان دهی و چرخش چرخ های جلو مخالف جهت پیچ، دریفت انجام می شود.

دریفت کامل و موفق به دریفتی گفته می شود که قبل از رسیدن خودرو به مرکز پیچ، زاویه بین پیچ و محور عقب خودرو بیش تر از زاویه محور جلو و پیچ باشد که در این صورت، راننده قادر است در جهت مخالف پیچ فرمان گیری و از پیچ عبور کند.

نحوه انجام دریفت

در حالت کلی، دو تکنیک برای انجام دریفت وجود دارد: تکنیک کلاچ که برای دریفت کردن با خودروها ی دیفرانسیل عقب به کار می رود و تکنیک ترمز دستی که برای خودرو های دیفرانسیل جلو کاربرد دارد.

تکنیک کلاچ clutching technique

در این تکنیک، زمان رسیدن به پیچ، خودرو را در حالت دنده 2 قرار دهید یا اگر با دنده بالاتری درحال حرکت هستید، 1یا 2 دنده معکوس دهید؛ سپس در حالی که دور موتور بر حسب نوع خودرو بین ۴۰۰۰ تا ۷۰۰۰ قرار دارد، با نگه داشتن دور موتور، برای هرز گردی چرخ های عقب و کاهش چسبندگی، خودرو را به داخل پیچ هدایت کرده و هم زمان، کلاچ خودرو را فشار دهید و رها کنید.

برای ادامه دریفت، پدال گاز را رها نکنید و با بازی کردن با پدال گاز و فرمان گیری، خودرو را کنترل کنید. برای پیچ های بعدی هم با کنترل خودرو، مسیر را تغییر دهید و پیچ بعدی را نیز با دریفت پشت سر بگذارید.

تکنیک ترمز دستی hand-brake technique

این روش، برای دریفت کردن با خودرو های 2 دیفرانسیل انجام می شود؛ زیرا با استفاده از تکنیک کلاچ، نمی توان چرخ های عقب خودرو های 2 دیفرانسیل را به هرزگردی وادار کرد. در این تکنیک، هنگام رسیدن به پیچ، ترمز دستی را بکشید تا چرخ های عقب، یک باره چسبندگی خود را از دست بدهند و در ادامه، مانند تکنیک قبلی، دریفت انجام شود. به طور کلی، دریفت کردن با تکنیک ترمز دستی، به علت دشواری حفظ تداوم عدم چسبندگی، سخت تر از روش قبلی است.

امکان انجام دریفت های طولانی با خودرو های دیفرانسیل عقب وجود دارد؛ اما دریفت کردن چند پیچ با خودرو های دیفرانسیل جلو، عملاً بسیار سخت است.

آسیب هایی که دریفت کردن به خودرو وارد می کند

در این بخش، آسیب هایی را که بر اثر دریفت کردن در خودرو ایجاد می شود، بررسی می کنیم.

صدمه به تایرها

احتمالاً دودی را که از چرخ ها هنگام دریفت کردن بلند می شود، دیده اید. همین دود به علت ایجاد گرما و اصطکاک زیاد حین انجام دریفت در لاستیک ها ایجاد می شود که نشان از فرسایش سریع تایر ها دارد. از بین رفتن لاستیک ها، یکی از شایع ترین آسیب های وارد شده به خودرو هنگام دریفت است. دریفتر های حرفه ای، اغلب مجموعه ای از لاستیک ها را همراه خود دارند که به آن ها اجازه می دهد به سرعت لاستیک های خودرو را حین مسابقه تعویض کنند.

معمولاً یک جفت لاستیک، با توجه به زمان جلسه دریفت، می تواند حدود 2 تا 3 جلسه دوام بیاورد. دریفت برای لاستیک ها، به خصوص لاستیک های عقب، بسیار مضر است و هیچ لاستیکی توانایی مقاومت در مقابل بیش از 2 تا 3 جلسه دریفت را نخواهد داشت.

آسیب به موتور های توربو

یک موتور توربو، قدرت خود را از گازهای داغی که از محفظه احتراق خارج می شوند، تامین می کند. درست است که یک موتور توربو شارژ برابر گازهای خروجی با دمای بالا مقاومت خوبی دارد، اما هر عاملی که باعث شود دمای این گازها افزایش یابد، باعث آسیب به آن می شود؛ حتی گزارش هایی ثبت شده که به علت بالا نگه داشتن دور موتور، موتور توربو منفجر شده است.

آسیب های جسمی و بدنی

آخرین، اما نه کم ترین، آسیبی که دریفت کردن به خودرو وارد می کند، خسارات بیرونی و ظاهری است. تمام خساراتی که در مورد آن ها صحبت کردیم، خسارات داخلی بودند؛ اما آسیب های بیرونی به مراتب خطرناک تر هستند. به عنوان یک راننده، هر قدر هم حرفه ای باشید، ممکن است کنترل خودرو را از دست دهید و با چیزی برخورد کنید و آسیب های شدیدی به بنده خودرو وارد شود. ناگفته پیداست که آسیب های این چنینی، یقیناً آسیب های بدنی جبران ناپذیری را نیز برای راننده در پی خواهد داشت.

در نهایت، باید بدانید که رانندگی کردن، یک عمل عمومی است؛ اما دریفت کردن، نیازمند مهارت های بالا در رانندگی و عکس العمل های سریع است. دریفت کردن، کار خطرناکی است و از دست دادن کنترل خودرو به معنی چرخش خودرو و برخورد شدید با اجسام اطراف است که حتی می تواند به مرگ منجر شود. این همان حس و حالی است که معتادان هیجان و آدرنالین را به سمت دریفت می کشاند.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (124 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (116 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (116 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (82 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (76 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (68 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (67 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (66 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (51 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (40 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (37 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (37 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (36 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
مونا بانکی پور همسر سابق امین حیایی: من ترنس نیستم و تغییر جنسیت نداده ام
هشدار! کنجد خوبه ولی نه برای شما دوست عزیز / مبتلایان به این بیماری‌ها لب به کنجد لب نزنند
هشدار! دلایل دیگر را بگذارید کنار، به این دلیل مهم هیچ وقت با موبایل به رخت‌خواب نروید!
تصور بچه‌های حزب‌الله از احمدی‌نژاد فراهم کننده مقدمات ظهور بود / وقتی آه احمدی‌نژاد دامن یک ایرانی در لبنان را گرفت!
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 7 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 7 آذر ماه 1403
فال روزانه امروز چهارشنبه 7 آذر ماه 1403
باقری: پاسخ به اسرائیل ورای تصورات سران رژیم طرح‌ریزی شده است
فال ابجد روزانه چهارشنبه 7 آذر 1403
فال انبیاء روزانه چهارشنبه 7 آذر 1403
رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد
قالیباف:قاچاق روزانه 30 میلیون لیتر سوخت سازماندهی شده است
فال حافظ با تفسیر امروز چهارشنبه 7 آذر 1403 + فیلم
تبریک تولد عاشقانه و زیبای امید عالیشاه به همسرش با یک متن احساسی و خاص/ چه اسفندها دود کردیم برای تو...+عکس
جدیدترین خبر از وضعیت سلامتی کاپیتان پرسپولیس بعد ضربه شدید؛ امید عالیشاه باید جراحی شود
منتخب روز   
رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد نبرد سخت بازیگران زن و مرد ایرانی در لبنان/ الناز حبیبی، علیرام نورایی، لیندا کیانی، لادن مستوفی: سختی های زیادی رو تحمل می کنیم!+فیلم کلیپ سخنان پر مهر و محبت مقام معظم رهبری در مورد بانوان بد حجاب تصاویر دیده نشده عروسی دختر ناصرالدین شاه تا چایی‌خوری در کاخ گلستان + عکس (ویدئو) کُری‌خوانی نعیمه نظام دوست در جوکر برای احسان علیخانی: برا اذیت کردن علیخانی، برنامه ویژه دارم/ مهم‎‌ترین استراتژی و تکنیکم اینه که رها و آزاد باشم ترکیه شعار "زن زندگی آزادی" را ممنوع اعلام کرد جزئیات وضعیت کاپیتان عالیشاه / 24 ساعت باید تحت نظر باشد خبر تاسف برانگیز امروز/ حدس میزنید در جهان تکنولوژی زده‌ی امروز هر ساعت چند زن بدست نزدیکانش به قتل میرسد؟ مفاخر ورزشی ایران/ سعید معروف جادوگر والیبال را بیشتر بشناسیم (فیلم) بیش از 60 درصد ایرانی‌ها تمایل دارند مهاجرت کنند / حس تعلق به ایران به شدت کاهش یافته ... تهران گردی / معرفی 36 پارک تفریحی و جذاب تهران؛ پایتخت را بهتر بشناسید آلبوم تصاویر ورزشی و خصوصی محمدهادی ساروی کُشتی گیر چشم ابرو مشکی ایرانی ؛ از کافه گردی و پاریس گردی تا پُشتک روی تُشک و مدال طلا