دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / رژیم غذایی /

هرگز فست فود مصرف نکنید+ معایب و مزایای آن 

شنبه، 01 آذر 1399
فست فود هاي به ظاهر شيك، ‌متنوع و خوشمزه، باطن بيماري دارند كه اگر بخواهيم در هفته چندين وعده غذايي را به خوردن فست فودها اختصاص دهيم بايد از همان موقع كه به خوردن اين غذاها وابسته شديم به سلامتي خود شك كنيم.

امروزه خوردن فست فودها و خرید غذاهای بیرون بر به بخشی از عادت غذایی ما تبدیل شده است. بسیاری از ما بخش زیادی از پول مان را صرف خرید فست فودها می کنیم. کمتر کسی هست که خوردن زیاد فست فود را تأیید کند. بااینکه مصرف دیربه دیر فست فود ضرر چندانی ندارد، مصرف مداوم این غذاها مضرات بسیاری برای سلامت ما دارد. با این مطلب همراه شوید تا با مضرات فست فود بیشتر آشنا شوید.

مزایای فست فود

سه فاکتور اصلی برای فست فود وجود دارد.

  • می توانید پول کمتری بدهید، زیرا غذای سریع ارزان تر از گزینه های دیگر است .
  • شما می توانید در زمان صرفه جویی کنید زیرا زمان انتظار برای آماده شدن و سرو غذا بسیار کم است .
  • در حال حاضر بسیاری از گزینه های سالم غذای سریع وجود دارد بنابراین نیازی به خوردن همبرگرهای چرب و سرخ شده نیست .

صرفه جویی در هزینه

این احتمالا مهمترین انگیزه مردم برای خوردن غذاهای سریع است. غذاهای سریع معمولا ارزانتر از غذاهای خانگی و رستوران ها هستند. از این رو، رایج ترین انتخاب طبقات پایین در جوامع است. گفته می شود که غذای سریع تقریبا توسط همه مصرف می شود. برخی از محبوب ترین ورزشکاران در جهان غذاهای سریع را می خورند. با این وجود این غذاها قطعا به افراد فقیر محدود نمی شود.

فست فود و صرفه جویی در وقت

دومین دلیل واضحتر این است که غذای فوری، خوب وسریع است. زمان انتظار بسیار کم است. غذا معمولا ظرف چند دقیقه آماده می شود. اکثر رستورانهای حتی دارای غذاهای سریع (فست فودی) هستند که به مشتریان اجازه می دهد تا حتی سریعتر سفارش دهند. هنگامی که در مقایسه با رستوران های سنتی، شما می توانید با صرفه جویی زمان در یک ساعت سفارش وعده غذایی خود را به پایان رسانید .

فست فود و انتخاب های سالم

اگر چه غذاهای فست فود برای داشتن کالری زیاد و چربی زیاد است، اما به آرامی با افزایش میزان آگاهی سلامت، که تقاضا برای گزینه های غذایی سالم را افزایش می دهد، تغییر می کند. تقریبا در مورد هر رستوران غذای سریع امروزه، برخی از انواع جایگزین های سالم را ارائه می دهد. یکی از چیزهایی که باید در نظر داشته باشید این است که گزینه های سالم تر به طور کلی طرفداران بیشتری پیدا می کنند . اما چون غذا فست فود است، هنوز میخواهید غذاهای خانگی را مصرف کنید.

مهمترین عوارض مصرف فست فود چیست؟

عوارض فست فود بر روی دستگاه پوششی (پوست، مو و ناخن)

  • غذایی که می خورید، بر ظاهر پوست تان اثر می گذارد. در گذشته تصور بر این بود که شکلات و غذاهای چرب مانند پیتزا باعث بروز جوش های پوستی می شوند، اما براساس اعلام مایو کلینیک (یکی از مراکز و دانشگاه های بسیار معتبرِ علوم پزشکی در جهان) عامل این جوش ها کربوهیدرات ها هستند.
  • غذاهای سرشار از کربوهیدرات موجب جهش ناگهانی قند خون می شوند و این افزایش ناگهانی قند خون عاملی می شود برای به وجودآمدن جوش ها.
  • براساس یکی از پژوهش های صورت گرفته در این رابطه، احتمال بروز اگزما در کودکان و نوجوانانی که حداقل ۳ بار در هفته فست فود می خورند، بیشتر از هم سالان شان است. اگزما نوعی بیماری پوستی است که می تواند موجب خارش، قرمزی و تورم پوست شود.

میزان بالا قند و چربی در فست فود

  • میزان بالای قندها از مضرات فست فود است.به بسیاری از فست فودها شکر می زنند. این امر بدون افزایش ارزش غذایی، تنها باعث افزایش کالری غذا می شود.
  • انجمن قلب امریکا دریافتِ روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ کالری از طریق شکر را توصیه می کند. این مقدار تقریبا معادل ۶ تا ۹ قاشق چای خوری شکر است.
  • بسیاری از ما همراه با فست فودها یک قوطی نوشابه گازدار هم می خوریم. یک قوطی نوشابه ی گازدار به تنهایی محتوی ۳۹ گرم یا ۸ قاشق چای خوری شکر است.
  • کالری دریافتی از شکرِ موجود در یک قوطی نوشابه به تنهایی ۱۳۰ کالری است.

اختلالاتی در دستگاه گوارش و سیستم قلبی عروقی

  • بسیاری از فست فودها ازجمله نوشیدنی ها و مخلفات آن سرشار از کربوهیدرات ها هستند و درعوض فاقد فیبرند. وقتی دستگاه گوارش این غذاها را به اصطلاح بشکند، گلوکز یا قند حاصل وارد جریان خون می شود و درنتیجه قند خون افزایش می یابد.
  • پاسخ لوزالمعده به این افزایش قندها آزادکردن انسولین است. وظیفه ی انسولین رساندن قند به سلول هایی است که برای تأمین انرژی به آن نیاز دارند. با مصرف یا ذخیره ی قندها توسط سلول ها، قند خون به حالت طبیعی بازمی گردد.
  • تا وقتی سالم هستید، فرایند بالا به دقت توسط بدن تان تنظیم می شود و اندام ها به خوبی این جهش های ناگهانی قند خون را کنترل می کنند. اما مصرف مداوم غذاهای سرشار از کربوهیدرات موجب تکرار جهش های ناگهانی قند خون می شود.
  • به مرور زمان جهش های ناگهانی انسولین می تواند واکنش طبیعی بدن تان به انسولین را تضعیف کند. این امر احتمال اضافه وزن، مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد.

عوارض فست فود بر روی دستگاه تناسلی

  • ترکیبات موجود در فست فودها و هله هوله ها همچنین می توانند قدرت باروری تان را متأثر کنند.
  • پژوهشی نشان داد که غذاهای فراوری شده محتوی فتالات هستند.
  • فتالات ها ترکیباتی شیمیایی اند که می توانند عملکرد هورمون ها را در بدن با اختلال مواجه کنند.
  • قرارگرفتن بدن در معرض مقادیر بالای این ترکیبات ممکن است موجب بروز مشکلات تولیدمثلی مانند نقص تولد شود.

اختلالات تنفسی در اثر مصرف فست فودها

  • کالری اضافه ی حاصل از فست فودها موجب اضافه وزن و درنتیجه چاقی می شود.
  • چاقی خطر اختلالات تنفسی مانند آسم و تنگی نفس را افزایش می دهد.
  • اضافه وزن بر قلب و ریه فشار وارد می کند و موجب می شود با کمترین تنش، فرد به سختی بیفتد.
  • به این ترتیب ممکن است تنفس تان در هنگام راه رفتن، بالارفتن از پله ها یا ورزش با سختی همراه شود.
  • تأثیر فست فودها در افزایش خطر بیماری های تنفسی در کودکان نیز به اثبات رسیده است.
  • براساس برخی پژوهش ها کودکانی که ۳ بار در هفته فست فود می خورند، بیش از دیگران در خطر ابتلا به آسم قرار دارند.

دستگاه عصبی مرکزی

  • افزایش احتمال بروز افسردگی از مضرات فست فود است.
  • شاید فست فودها در مدت کمی گرسنگی تان را برطرف کنند، ولی در درازمدت اثرات بدی از خود برجای می گذارند.
  • احتمال بروز افسردگی در افرادی که زیاد فست فود و شیرینی های فراوری شده می خورند، ۵۱درصد بیشتر است از کسانی که مقدار بسیار کمی از این گونه مواد غذایی را مصرف می کنند.

اثرات اجتماعی

امروزه ۲ نفر از هر ۳ بزرگ سال مشکل چاقی یا اضافه وزن دارند و نیز بیش از یک سوم کودکان ۶ تا ۱۹ساله چاق یا دارای اضافه وزن محسوب می شوند. به نظر می رسد افزایش مصرف فست فودها به نوعی با افزایش چاقی همراه شده است. ائتلاف «اقدام علیه چاقی» گزارش داده است شمار فروشگاه های فست فود در امریکا از سال ۱۹۷۰ دو برابر شده است. جالب اینکه تعداد امریکاییان چاق نیز در این فاصله دو برابر شده است. علی رغم تلاش های گسترده برای آگاهی عموم از مضرات کالری اضافی و چربی و سدیم موجود در فست فودها، هنوز تغییری در میزان مصرف آنها ایجاد نشده است. با افزایش مشغله ی امریکایی ها و افزایش مصرف فست فود، باید شاهد اثرات منفی بیشتری بر افراد و سیستم سلامت این کشور باشیم.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
مراحل اکسپت مقاله
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
تبدیل پایان نامه به مقاله !