ساعدنیوز
ساعدنیوز

همه آنچه از درمان جای جوش با لیزر باید بدانید.

  جمعه، 07 مرداد 1401   زمان مطالعه 11 دقیقه
همه آنچه از درمان جای جوش با لیزر باید بدانید.
جای جوش یکی از عوامل مخرب در زیبایی صورت می‌باشد که مخفی کردن آن با پودر یا کرم های آرایشی دشوار است. برای از بین بردن جای جوش روش‌های مختلفی مثل داروها، پماد‌ها و … وجود دارند. درمان جای جوش با لیزر توسط متخصص پوست یکی از بهترین روش‌ها با درصد نتیجه‌گیری بالا است که در این مطلب به توضیح آن می پردازیم.

جوش یکی از ناخوشایندترین اتفاقاتی است که می تواند برای پوست بیفتد. همه ما بارها این تجربه را داشته ایم که حین نگاه کردن به آینه یا حتی لمس پوست خود متوجه یک یا چند برآمدگی روی پوست شده ایم. جوش ها در دوران نوجوانی به اوج خود می رسند و لکه هایی را تا همیشه برایمان به یادگار می گذارند؛ یک یادگاری ناخوشایند که هیچ کس هیچ علاقه ای به آن ندارد. به همین خاطر است که همه ما راه های مختلفی را برای از بین بردن جای جوش امتحان کرده ایم تا شاید از شر این لکه های زشت و اضافی راحت شویم. لیزر جای جوش یک روش عالی برای بهبود ظاهر پوست است که در این مقاله به بررسی آن می پردازیم. اگر شما هم از جای جوش های خود خسته شده اید و به دنبال راهی موثر برای از بین بردن آن ها هستید، با ما همراه باشید.

انواع جوش

جوش ها معمولا ناشی از تغییرات هورمونی هستند که توسط هورمون های آندروژن ایجاد می شوند. این هورمون ها در سال های نوجوانی و جوانی فعالیت خود را شروع می کنند. حساسیت نسبت به این هورمون ها همراه با باکتری های سطحی روی پوست و اسیدهای چرب در غدد چربی، انوع جوش ها را به وجود می آورند. تغییرات هورمونی در دوره قاعدگی زنان، آلودگی هوا، استفاده از محصولات مراقبت های پوستی، استرس، بعضی از داروها و ژنتیک از جمله دلایل ایجاد جوش هستند. انواع جوش ها عبارت اند از:

  • جوش های سرسیاه: چربی های اضافه و سلول های مرده، منافذ باز پوست را پر می کنند و جوش های سرسیاه به وجود می آیند.
  • جوش های سرسفید: این جوش ها معمولا در اثر چربی و سلول های مرده پوست ایجاد می شوند.
  • پاپول ها: پاپول ها برآمدگی ها کوچک قرمز یا صورتی هستند که ملتهب می شوند.
  • جوش های چرکی: جوش های چرکی شبیه جوش های سرسفید هستند که اطرافشان قرمز شده است.
  • ندول ها: ندول ها جوش های بزرگ و دردناکی هستند که در عمق پوست قرار دارند.
  • کیست ها: کیست ها جوش های پر از چرکی هستند که باعث ایجاد اسکار و جای زخم می شوند.
جوش صورت

لیزر جای جوش چیست و چگونه عمل میکند؟

لیزر جای جوش نوعی لیزر درمانی است که با هدف به حداقل رساندن لکه های باقی مانده از جوش های قدیمی انجام می شود. لیزر جای جوش با متمرکز کردن نور روی لایه های رویی پوست، جای جوش ها و بافت اسکار را از بین می برد و در عین حال، رشد سلول های جدید و سالم پوست را تحریک می کند تا جایگزین بافت اسکار شوند.

هرچند لیزر جای جوش نمی تواند ۱۰۰ درصد لکه های باقی مانده را از بین ببرد، اما آن ها را به حداقل می رساند و حتی در بعضی از موارد، درد ناشی از آن ها را هم کاهش می دهد. با این حال، کسانی که جوش فعال، پوست تیره یا پوست چروکیده دارند، کاندیدای مناسبی برای لیزر جای جوش نیستند.

گرمای ناشی از لیزر جای جوش لایه رویی پوست را که دارای زخم یا لکه است، از بین می برد. با از بین رفتن این لایه پوست صاف تر به نظر می رسد و جای زخم ها و جوش ها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. همزمان با از بین رفتن لایه آسیب دیده، گرما و نور لیزر جای جوش باعث رشد سلول های جدید و سالم پوستی می شوند. همچنین با گرم شدن این نواحی، جریان خون بیشتر شده و التهاب های پوستی کمتر می شود.

انواع لیزر جای جوش

به طور کلی دو نوع لیزر جای جوش وجود دارد.

  • لیزر جای جوش تخریبی: لیزر جای جوش تخریبی از لیزر اربیوم YAG یا لیزر کربن دی اکسید استفاده می کند و کل لایه رویی پوست در ناحیه آسیب دیده را از بین می برد. قرمزی ناشی از لیزر جای جوش تخریبی ممکن است بعد از ۳ تا ۱۰ روز ناپدید شود.
  • لیزر جای جوش غیرتخریبی: در این روش از لیزر مادون قرمز برای از بین بردن جای جوش استفاده می کند. گرمای ناشی از لیزر جای جوش غیرتخریبی باعث تحریک تولید کلاژن و تشویق رشد سلول های جدید برای جایگزین شدن با بافت آسیب دیده می شود.

لیزر فرکشنال

لیزر فرکشنال برای از بین بردن اسکارهای آکنه ضخیم و ناهموار بسیار مناسب است. این نوع لیزر جای جوش با از بین بردن بافت های ناهموار پوستی، ظاهر پوست را صاف کرده و با هدف قرار دادن رنگ دانه های قهوه ای، لکه های ناشی از جوش را از بین می برد. لیزرهای فرکشنال با افزایش تولید کلاژن ظاهر پوست را هم جوان می کنند و باعث شفافیت پوست می شوند. لیزر فرکشنال CO2 لایه های اول و دوم پوست را تحت تاثیر قرار داده و به رشد سلول های جدید پوستی کمک می کند. نتیجه لیزر جای جوش فرکشنال را حدودا یک هفته بعد از درمان می توانید مشاهده کنید.

لیزر فرکشنال روی پوست صورت

لیزر پالسی IPL

لیزر پالسی IPL نوعی لیزر جای جوش برای درمان جای جوش و اسکارهای جزئی، روزاسه و لکه های قرمز ناشی از جوش است. در این روش یک نور پالسی شدید کالیبره شده به سطح پوست می تابد تا رنگ دانه های پوستی مانند نواحی تیره تر، قرمزی و لکه های ناشی از جوش را شناسایی کند. اشعه لیزر به زیر پوست نفوذ کرده و منشا مشکلات پوستی را برطرف می کند. برای رسیدن به بهترین نتیجه از لیزر جای جوش IPL بهتر است ۳ تا ۶ جلسه با فاصله سه هفته تحت درمان قرار بگیرید.

لیزر آ پی ال روی پوست صورت

لیزر PDL

لیزر جای جوش PDL از یک پرتوی نور متمرکز برای هدف قرار دادن سلول های آسیب دیده پوستی استفاده می کند. این نور به گرما تبدیل می شود و لکه های ناشی از جوش، روزاسه و اسکارهای قرمز را بهبود می دهد. بیشتر بیماران برای رسیدن به بهترین نتیجه معمولا به یک تا سه جلسه درمان نیاز دارند. درمان با لیزر PDL جوش های التهابی را پس از ۱۲ هفته تا حد زیادی بهبود می دهد.

لیزر پی دی ال بر پوست صورت

لیزر Smoothbeam

لیزر Smoothbeam نوعی لیزر جای جوش است که غده های چربی در لایه هایی بالایی پوست را هدف قرار می دهد. این لیزر با کوچک کردن دائمی غده های چربی، به درمان جوش کمک می کند و حتی باعث تولید کلاژن می شود. مطالعات نشان می دهد که این نوع لیزر تا ۹۸ درصد می تواند جای جوش را بعد از چهار جلسه درمان از بین ببرد. گاهی اوقات حتی بعد از یک یا دو جلسه درمان هم نتیجه مطلوب ظاهر می شود.

لیزر اربیوم

لیزر جای جوش اربیوم از نوع تخریبی بوده و سلول های پوستی آسیب دیده و بافت های اسکار را تبخیر می کند. گرمای ناشی از این لیزر تولید کلاژن را تحریک کرده و با از بین بردن رنگ دانه های موجود در پوست ظاهری صاف و شفاف ایجاد می کند. نتیجه لیزر جای جوش اربیوم را می توانید پس از دو تا سه هفته از درمان که عوارض عمل کاملا بهبود پیدا کرد، مشاهده کنید. پس از این مدت کلاژن موجود در پوست افزایش پیدا کرده و نتیجه درمان تا دو سال بعد، ماندگار خواهد بود.

بهترین لیزر جای جوش کدام است؟

انواع لیزر جای جوش برای مشکلات پوستی مختلف استفاده می شوند و نمی توان یک نوع لیزر را برای تمام افراد پیشنهاد کرد. به همین خاطر است که برای رسیدن به بهترین نتیجه باید با پزشک مشورت کنید. اما در حالت کلی، لیزرهای نوری می توانند در درمان لکه های جوشی که حاوی رنگ دانه هستند، موثرتر باشند و لیزرهای فرسایشی مانند اربیوم و فرکشنال، اسکارهای برآمده یا فرورفته را بهتر درمان می کنند.

لیزر چگونه جای جوش را برطرف می کند؟

  • لیزر جای جوش، روشی است که بدون هرگونه خون ریزی، به درمان جای جوش می پردازد، بنابراین افرادی که ترس از خون دارند، می توانند از این روش استفاده نمایند.
  • لیزر، با گرم کردن هموگلوبین موجود در مویرگ های خونی، جای زخم و رنگدانه را از روی پوست پاک می کند.
  • گرم شدن عروقی خونی، سبب کمبود اکسیژن و مواد مغذی در لایه های فوقانی پوست می گردد، در نتیجه این لایه ها فرو می ریزند و با پوستی جدید و سالم جایگزین می شوند.
  • اثر بخشی لیزر کاملاً با رنگ پوست متناسب است. هرچه پوست تیره تر باشد، اثر لیزر کمتر می گردد.
  • اثر بخشی لیزر، همچنین به طور مستقیم با حساسیت پوست متناسب است. هرچه حساسیت پوست بیشتر باشد، موفقیت این درمان کمتر خواهد بود.
  • درمان با لیزر، نمی تواند به طور کامل جای زخم و رنگدانه های آکنه را از بین ببرد اما تا حد خوبی اثرگذار است. برای از بین بردن هرچه بهتر زخم ها و رنگدانه ها، به چند جلسه درمان نیاز است. لیزر درمانی برای بیمارانی که از پوست خود به خوبی مراقبت می کنند، نتایج بهتری دارد.

مراقبت های قبل از لیزر جای جوش

  • با یک پزشک متخصص پوست مشورت کنید.
  • چند هفته قبل از لیزر جای جوش از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید.
  • حداقل دو هفته قبل از لیزر سیگار را ترک کنید.
  • از مصرف ویتامین E، آسپرین و سایر مکمل هایی که بهبود را به تعویق می اندازند، خودداری کنید.
  • دو تا چهار هفته قبل از لیزر جای جوش از محصولات مراقبت پوستی حاوی رتینوئید یا اسید گلیکولیک استفاده نکنید.
  • اگر مستعد تبخال هستید، با تجویز پزشک دارو مصرف کنید.

مراقبت های بعد از لیزر جای جوش

  • از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
  • ۶ تا ۸ هفته بعد از لیزر جای جوش از برنزه کردن خودداری کنید.
  • حدود مدت زمان دو تا سه ماه از مواد بدون چربی روی صورت استفاده کنید.
  • از تونر یا مرطوب کننده برای مراقبت از پوست استفاده کنید.
  • ناحیه تحت درمان را تمیز نگه دارید و تا حداقل یک هفته بعد از درمان آرایش نکنید.
  • نتایج لیزر جای جوش بعد از ۷ تا ۱۰ روز قابل مشاهده خواهد بود. پس صبور باشید.

هزینه لیزر جای جوش

قیمت درمان جای جوش با لیزر به عوامل مختلفی بستگی دارد که این کار باید توسط پزشک متخصص پوست انجام شود. عواملی که در هزینه این درمان تاثیر گذار هستند شامل موارد زیر می شوند:

  • اندازه ناحیه تحت درمان
  • تعداد جوش هایی که با لیزر از بین می روند
  • نوع دستگاه مورد استفاده

سایر روش های رفع جای جوش

علاوه بر لیزر جای جوش، روش های دیگری هم وجود دارند که می توانند جوش ها و لکه های ناشی از آن را از بین ببرند. آگاهی شما از تمام روش ها می تواند به تصمیم گیری شما برای انتخاب بهترین روش کمک کند. از جمله روش های موثر که می توانند تا حدودی جایگزین لیزر جای جوش شوند، عبارت اند از:

مزوتراپی

مزوتراپی جای جوش یک روش درمانی است که در آن مواد مختلفی مانند داروها، مواد مغذی، عصاره های گیاهی و… به زیر پوست تزریق می شوند و آن را ترمیم می کنند. در این روش پوست مواد مغذی و مفیدی دریافت می کند و چربی های موجود در آن کاهش پیدا می کند. با کمک مزوتراپی سلول های جدید جایگزین سلول های مرده و آسیب دیده می شوند و ظاهر پوست را بهبود می دهند. بعد از یک یا چند جلسه درمانی مزوتراپی می توانید تغییرات محسوسی در پوست خود مشاهده کنید.

تزریق به پوست صورت

PRP

PRP همان پلاسمای غنی از پلاکت است که از خون خود فرد گرفته می شود. در این روش ابتدا پزشک از شما خون گرفته و سپس آن را درون سانتریفیوژ قرار می دهد تا پلاسمای غنی از پلاکت از سایر اجزای خون جدا شوند. این ماده که عامل اصلی بهبود زخم های بدن است، جای جوش را به کلی از بین می برد و باعث رفع التهاب های پوستی می شود. برای رسیدن به بهترین نتیجه از PRP به تقریبا ۴ تا ۶ جلسه درمانی نیاز دارید.

میکرونیدلینگ

در روش میکرونیدلینگ دستگاهی که روی نوک آن سوزن های بسیار ظریفی قرار دارد، روی پوست حرکت داده می شود. در اثر حرکت این دستگاه زخم های کوچکی روی پوست ایجاد می شود که فرایند طبیعی بهبود پوست را آغاز می کند. این روش علاوه بر از بین بردن ناهمواری های ناشی از جوش، غده های چربی زیر پوست را هم نابود می کند و باعث بهبود ظاهر پوست می شود.

میکرونیدلینگ پوست صورت

کلام آخر

جوش ها از رایج ترین ضایعات پوستی هستند که معمولا گریبان همه را در سنین مختلف می گیرند. گاهی اوقات جوش ها از بین می روند، اما جای آن ها تا همیشه روی پوست ماندگار می شود و ظاهر ناخوشایندی برای فرد به وجود می آورد. لیزر جای جوش یک راه مطمئن برای از بین بردن لکه ها و بافت های اسکار است که می تواند شما را به هدف خود برساند؛ به شرط اینکه با یک پزشک متخصص مشورت کنید و از او کمک بخواهید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (506 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (203 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (68 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (52 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌