طبیعت و ترکیبات گیاه کیالک
طبیعت گیاه کیالک که بیشتر با نام زالزالک شناخته می شود، سرد و خشک است. این گیاه مفید خواص فراوانی دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد. میوه تازه زالزالک دارای ویتامین ث، پکتین، روغن چرب، قند های گلوگز و فروکتوز، سیتریک اسید، تارتاریک اسید و کراتاگوس اسید است.
ارزش غذایی گیاه کیالک
عناصر سازنده 100 گرم گیاه کیالک شامل موارد ذیل است:
- آب: 78.00 گرم
- کالری: 77 کیلوکالری
- کربوهیدرات: 18.00 گرم
- فیبر : 2.15 گرم
- چربی: 0.26 گرم
- قند: 0.00 گرم
- پروتئین: 0.00 گرم
- کلسترول: 0.00 گرم
جمع بندی خواص دارویی عرق کیالک
- کاهش وزن
- موثر در درمان ناراحتی های گوارشی
- تنظیم عملکرد انسولین در بدن
- تنظیم کننده فشار خون و ضربان قلب
- کاهش دهنده غلظت خون
- تقویت کننده قلب
- ملین و ادرار آور
- موثر در درمان اسهال خونی
- موثر در درمان تورم روده
- تقویت کننده معده
- موثر در درمان روماتیسم، ناراحتی های گوش
- پیشگیری از تصلب شرائین
- رفع کننده بی خوابی
- کاهش دهنده صفرا ی بدن
- ارتقا دهنده کیفیت و ازدیاد کننده شیر مادر
- موثر در درمان اگزما
- رفع کننده انسداد عروق
- اشتها اور به موجب برخورداری از ویتامین A
- کاهش دامنه استرس و اضطراب
خواص عرق کیالک
عرق کیالک با همون زالزالک دارای خواص بی شماری است که نمی شود همه ی آن ها را در یک متن این چنینی توصیف کرد، در زیر بیشترین کاربرد و مهمترین ویژگی این عرق رو برای شما تشریح می کنیم:
عرق کیالک و خواص آنتی اکسیدانی
توت زالزالک منبع غنی ترکیبات پلی فنوله، پلی فنول ها ترکیبات آنتی اکسیدانی قدرتمند موجود در گیاهان هستند. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در عرق این توت به خنثی کردن عملکرد مولکول های ناپایداری بنام رادیکال های آزاد کمک می کنند، رادیکال های آزاد اگه در تعداد بالا موجود باشند به بدن شما آسیب می رسانند. مولکول های رادیکال آزاد می تونن حاصل از رژیم غذایی ضعیف و همچنین سموم محیطی مانند آلودگی هوا و دود سیگار باشند.
عرق کیالک و خواص ضد التهابی
میوه و عرق زالزالک دارای خواص ضد التهابی ای هستند که می تواند سلامت بدن رو بهبود ببخشد، وجود التهابات مزمن به بسیاری از بیماریها از جمله دیابت نوع 2، آسم و برخی سرطانها مرتبط می تواند باشد. در یک مطالعه که بر روی موش های مبتلا به بیماری کبد انجام شد، مصرف عصاره ی توت زالزالک میزان قابل توجهی از ترکیبات التهابی در بدن اونا رو کاهش داد.
علاوه بر این، تحقیقات بر روی موش های مبتلا به آسم نشون داد که مکمل عصاره توت زالزالک، به میزان توجهی باعث کاهش التهاب و علائم آسم می شود، با توجه به نتایج امیدوار کننده ی مطالعه بر روی حیوانات و موش های آزمایشگای، دانشمندان معتقد هستندن که این عصاره یا عرق می تواند مزایای ضد التهابی در انسان داشته باشد.
عرق کیالک کنترل کننده دیابت
عرق کیالک منبع غنی آنتی اکسیدان به شمار می رود. این گیاه به موجب برخورداری از آنتی اکسیدان روند عملکرد انسولین در بدن را تنظیم می سازد و در کنترل دیابت کمک شایانی می کند.
درمان کننده ناراحتی های گوارشی با عرق کیالک
به طور کلی ناراحتی های گوارشی شامل اسهال به ویژه اسهال خونی می شود. گیاه دارویی زالزالک به موجب برخورداری از ماده تانن در درمان مشکلات گوارشی مفید واقع است. در واقع تانن با خاصیت قابض قادر است در پیشگیری از اسهال موثر عمل کند.
نقش عرق کیالک در کاهش وزن
خاصیت چربی سوزی عرق کیالک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این عرق در تسریع روند چربی سوزی نقش دارد و می تواند کالری های اضافی بدن را با افزایش متابولیسم بدن رفع نماید. بدین ترتیب عرق کیالک در کاهش وزن نقش دارد. بی شک دسترسی به یک وزن ایده آل مستلزم پیروی از رژیم غذایی مناسب به همراه مصرف عرق کیالک است. لذا در صورتی که قصد دارد با حفظ سلامتی در راستای کاهش وزن اقدام نمایید، می توانید از عرق کیالک بهره مند شوید.
عرق کیالک برای تعدیل فشار خون
بهترین دارو و درمان گیاهی برای تعدیل فشار خون گیاه کیالک و عرق کیالک است. عرق کیالک موجب کاهش فشار خون بالا می شود. عرق کیالک مدر است و با افزایش ادرار به کاهش سطح فشار خون کمک می کند. عرق کیالک منیگبعی غنی از آنتی اکسیدان ها است که تاثیر مثبت و مفیدی بر سلامت قلب دارند.
عرق کیالک برای درمان بی خوابی و استرس
عرق کیالک یک داروی گیاهی کاربردی برای مشکلات عصبی است. عرق کیالک موجب تقویت جریان خون شده و عواملی که در برابر جریان خون مقاومت می کنند را کاهش می دهد و از این طریق موجب تعدیل فشار خون و کاهش استرس می شود. علاوه بر این عرق کیالک برای افزایش زمان خواب بسیار مفید و موثر است.
عرق کیالک و حفظ سلامت قلب
یک گزینه درمانی گیاهی مناسب برای برطرف کردن مشکلات قلبی خفیف عرق کیالک است . عرق کیالک موجب افزایش انقباض قلبی و ضربان قلب می شود. به درد های عرق کیالک باعث افزایش ناحیه قفسه سینه که به دلیل عدم دریافت خون مملوء از اکسیژن توسط قلب است، درد های آنژینی می گویند. عرق کیالک موجب افزایش گردش و جریان خون به قلب و اکسیرن رسانی می شود و از این طریق درد های آنژینی را تسکین می کند.
طریقه مصرف عرق کیالک
برای بهره مندی از خواص شگفت انگیز عرق کیالک باید این عرق گیاهی را به اندازه یک لیوان پیش از غذا و یا پس از غذا مصرف کنید. برای اثر بخشی بیشتر عرق کیالک و تسریع عملکرد آن می توان مقدار مساوی از عرق کیالک را با عرق شاه تره مخلوط کرده و مصرف کنید.
عوارض عرق کیالک
عرق کیالک در کنار خواص و فواید درمانی و دارویی فراوانی که دارد ممکن است عوازض و مضراتی نیز داشته باشد. زیاده روی در مصرف عرق کیالک می تواند عوارضی مانند خواب آلودگی، تهوع، خستگی، لکه های پوستی خفیف، خواب آلودگی، تپش قلب، بیماری روده و معده اشاره کرد. استفاده بیش از حد عرق کیالک به خانم های باردار و مادران شیرده توصیه نمی شود. افرادی که مبتلا به بیماری ها و مشکلات قلبی هستند برای مصرف عرق کیالک باید با پزشک خود مشورت کنند. عرق کیالک می تواند فعالیت دارو های شسمیایی مربوط به نارسایی قلبی، فشار خون بالا، آنژین، آریتمی قلب و غیره را محدود کند.