کارت مهارت کارگران ساختمانی چیست؟
یکی از الزامات کارگران ساختمانی، دریافت کارتی تحت عنوان کارت مهارت کارگران ساختمانی بوده که در صورت وجود شرایط قانونی، از طریق سامانه ثبت نام این کارت، می توانند برای ثبت نام و دریافت آن اقدام نموده و مراحل استعلام با کد ملی این کارت را نیز به صورت آنلاین انجام دهند. اما، پیش از آنکه به بررسی شرایط، سامشانه، نحوه ثبت نام و استعلام با کد ملی این کارت پرداخته شود، لازم است تا ماهیت این کارت، مورد بررسی قرار گیرد. لذا، در این بخش، به این سوال پاسخ خواهیم داد که کارت مهارت کارگران ساختمانی چیست و سپس، در بخش های بعد، سامانه ثبت نام این کارت را معرفی کرده و پس از توضیح شرایط و نحوه ثبت نام آن، روش استعلام با کد ملی این کارت را نیز ارائه خواهیم کرد. در پاسخ به این سوال که کارت مهارت کارگران ساختمانی چیست، باید گفت، کارت مهارت کارگران ساختمانی، یک نوع گواهی است که از سوی سازمان فنی و حرفه ای کشور صادر شده و مهارت کارگران ساختمانی را تایید کرده و به این ترتیب، این افراد کارگر می توانند قانونا، برای انجام کارهای ساختمانی اقدام نمایند. علت لزوم ثبت نام و دریافت چنین کارتی، حساسیت های مربوط به استحکام و امنیت ساختمان هایی بوده که توسط کارگران ساخته می گردد. لازم به ذکر است که به منظور تشویق کارگران برای ثبت نام و دریافت کارت مهارت کارگران ساختمانی، دولت، یکی از شروط برقراری بیمه کارگران ساختمانی را دریافت این کارت، قرار داده و لذا، کارگران ساختمانی بدون دریافت کارت مهارت کارگران ساختمانی، نمی توانند از مزایای بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند.
شرایط دریافت کارت مهارت کارگران ساختمانی
برای ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی و دریافت آن، همچون سایر مجوزهای صادره از سوی دولت، لازم است تا دریافت کننده، دارای شرایط لازم باشد. این شرایط، توسط سازمان فنی حرفه ای کشور اعلام شده و لذا، در ادامه، به این سوال پاسخ خواهیم داد که شرایط دریافت کارت مهارت کارگران ساختمانی چیست؟
- شرایط دریافت کارت مهارت کارگران ساختمانی، شامل این موارد می باشد: سن متقاضی باید حداقل 15 سال تمام شمسی باشد؛ متقاضی باید تابعیت کشور ایران را داشته و در صورتی که از اتباع خارجه می باشد، کارت اقامت ایران را اخذ کرده باشد؛
- در صورت رسیدن به سن خدمت، متقاضی باید کارت پایان خدمت خود را دریافت کرده باشد؛ متقاضی باید دارای تحصیلات یا سابقه کار مرتبط با مهارت مورد آزمون بوده و در نهایت، از وجود حرفه مورد نظر در استان محل زندگی خود مطمئن گردد. چرا که حرفه های مربوط به این کارت، در سراسر استان های کشور وجود ندارد.
سامانه ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی
از آنجا که در سال های اخیر، بسیاری از خدمات دولتی، به شکل اینترنتی ارائه شده است، ممکن است این سوال در رابطه با ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی نیز مطرح گردد که آیا سامانه یا سایتی جهت ثبت نام این کارت نیز راه اندازی شده است؟ در این بخش، به این سوال پاسخ داده و سامانه ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی را معرفی خواهیم کرد.
- سامانه ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی، سامانه ثبت نام آزمون های ادواری و صنعت ساختمان سازمان فنی حرفه ای کشور بوده که در آدرس اینترنتی advari.irantvto.ir به متقاضیان ثبت نام این کارت که دارای شرایط مقرر بوده، ارائه خدمات می کنند.
- متقاضیان ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی، می توانند با مراجعه به این سامانه، برای خرید کارت اعتباری، پرداخت هزینه آزمون و سپس، ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی، اقدام کرده و نتایج آزمون را نیز پیگیری نمایند. لازم به ذکر است که استعلام با کد ملی کارت مهارت کارگران ساختمانی، از طریق یکی دیگر از سامانه های سازمان فنی حرفه ای کشور، امکان پذیر بوده که در بخش استعلام کارت مهارت کارگران ساختمانی با کد ملی، به بررسی نحوه آن خواهیم پرداخت.
نحوه ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی
متقاضیان واجد شرایط ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی، می توانند از طریق مراجعه به سامانه آزمون های سازمان فنی و حرفه ای کشور، برای ثبت نام این کارت و دریافت آن اقدام کنند. از آنجا که ثبت نام کارت مزبور، دارای مراحل و نحوه خاصی بوده، در این قسمت، به بررسی نحوه ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی، پرداخته و راهنمای تصویری آن را ارائه خواهیم کرد.
- در مرحله اول، متقاضی واجد شرایط باید به سامانه ثبت نام آزمون های ادواری و صنعت ساختمان سازمان فنی حرفه ای کشور، به آدرس advari.irantvto.ir مراجعه کرده و از منوی ثبت نام، زیر منوی ثبت نام در آزمون را انتخاب کند.
- در مرحله بعد از مراحل نحوه ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی، متقاضی باید گزینه خرید کارت ثبت نام آزمون صنعت ساختمان را انتخاب کرده و بدین منظور، برای خرید کارت اعتباری و پرداخت هزینه آزمون اقدام نماید.
- در صفحه خرید کارت، متقاضی واجد شرایط باید آزمون مورد نظر را انتخاب کند.
- در این صفحه، متقاضی باید اطلاعات مربوط به استان، شهر و حرفه خود را وارد کرده و بر روی دکمه خرید کارت اعتباری کلیک نماید.
- پس از خرید کارت اعتباری، در آخرین مرحله از مراحل نحوه ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی، متقاضی باید اطلاعات مربوط به ثبت نام، از جمله اطلاعات فردی، تحصیلی و نوع آزمون را وارد سامانه کرده و پس از بارگذاری عکس، با استفاده از گزینه تایید نهایی، ثبت نام خود را نهایی کند.
- با مشخص شدن تاریخ آزمون، داوطلب باید، در تاریخ مقرر، کارت خود را از طریق همین سامانه، پرینت گرفته و در جلسه آزمون شرکت نماید. پس از قبولی در آزمون و صدور کارت فرد، وی می تواند از طریق مراجعه به سامانه مربوطه، برای دریافت و استعلام با کدملی کارت مهارت کارگران ساختمانی، اقدام نماید که در بخش بعد، به معرفی این سامانه می پردازیم.
استعلام کارت مهارت کارگران ساختمانی با کد ملی
کارگرانی که در آزمون، حد نصاب نمره قبولی را کسب کرده و کارت مهارت کارگران ساختمانی را دریافت کرده اند، لازم است تا این کارت را به کارفرمای خود نشان دهند. از آنجا که در حال حاضر، تمام گواهی های فنی و مهارتی سازمان فنی حرفه ای کشور، به شکل آنلاین صادر شده و در سایت این سازمان قرار می گیرد، کارگران ساختمانی نیز می توانند با مراجعه به این سامانه، برای استعلام کارت خود اقدام نمایند. لذا، در این بخش، به توضیح استعلام کارت مهارت کارگران ساختمانی با کد ملی خوهیم پرداخت.
- در مرحله اول، متقاضی باید آدرس سامانه سازمان فنی حرفه ای کشور، یعنی azmoon.portaltvto.com را در مرورگر دستگاه خود جست و جو کرده و پس از وارد شدن به سامانه، گزینه استعلام گواهینامه را انتخاب کند.
- در این مرحله از مراحل استعلام کارت مهارت کارگران ساختمانی با کد ملی، متقاضی باید اطلاعات مربوط به کد ملی، شماره شناسنامه و ملیت خود را وارد کرده و پس از وارد کردن عدد تصویر امنیتی، بر روی دکمه جستجو کلیک نماید.
- بر اساس قانون کار، کلیه کارفرمایان کارگاه های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار، معادل شصت روز آخرین مزد، به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد میزان عیدی کارگران در سال 1402، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
نحوه تمدید کارت مهارت کارگران ساختمانی
کارت مهارت کارگران ساختمانی، همچون سایر مجوزهای مهارتی صادر شده از سوی سازمان فنی حرفه ای کشور، دارای مدت اعتبار 5 ساله بوده و لذا، قبل از پایان این مدت، دارنده کارت باید برای تمدید آن اقدام نماید. به همین دلیل، در این بخش، نحوه تمدید کارت مهارت کارگران ساختمانی، توضیح داده خواهد شد.
- نحوه تمدید کارت مهارت کارگران ساختمانی، بدین صورت بوده که متقاضی باید به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده و مدارک لازم، شامل فتوکپی کارت ملی، شناسنامه، کارت پایان خدمت( برای اقایان) نامه از صنف کارگران، عکس، مدرک تحصیلی، نامه از شورای محل یا دفترخانه (در صورت مفقود شدن گواهینامه قبلی) و اصل و فتوکپی گواهینامه را تحویل دهد.
- پس از ارسال مدارک، به سازمان فنی حرفه ای کشور، کارت مهارت کارگران ساختمانی، مجددا تمدید شده و متقاضی می تواند از طریق مراجعه به سامانه سازمان فنی حرفه ای کشور، برای استعلام با کد ملی این کارت جدید، اقدام نماید.
بنابراین کارت مهارت کارگران ساختمانی، یک نوع گواهی است که از سوی سازمان فنی و حرفه ای کشور صادر شده و مهارت کارگران ساختمانی را تایید می کند. ثبت نام این کارت، به روش اینترنتی و از طریق سامانه ثبت نام آزمون های ادواری و صنعت ساختمان سازمان فنی حرفه ای کشور، برای متقاضیان واجد شرایط، امکان پذیر می باشد. امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.