با عسل از زخم معده خداحافظی کن
عسل ماده ای است ملین و کمک کننده به هضم غذاها که مصرف اندک، ولی دائمی آن برای فعالیت طبیعی دستگاه گوارش توصیه شده است.
عسل با داشتن آهن و منگنز بالا به عمل هضم غذا کمک می کند و از ترشح اسید اضافی معده ممانعت می کند. عسل با سایر خواصی که دارد، به طور غیر مستقیم باعث تنظیم ترشح شیره معده می شود و به عنوان یک مرهم موجب التیام زخم های معده می شود. در واقع اثر التیامی عسل روی زخم های معده به علت ایجاد آرامش عصبی در فرد مصرف کننده عسل است.
با توجه به ترکیب عسل، باکتری ها نمی توانند در محیط خود زنده بمانند. عسل نیز درمان مناسبی برای کشتن باکتری پیلوری (علت اصلی زخم های گوارشی) شناخته شده است.
طبق تحقیقات اخیر می توان درمان زخم معده با عسل را درمان این عارضه دانست. محققان آزمایش عسل بر روی باکتری ها را با استفاده از بیوپسی زخم معده، برای تأیید فرضیه های خود انجام دادند. نتیجه این آزمایش نشان داد که عسل، رشد باکتری را مهار می کند.افرادی که به دنبال درمان های خانگی بوده اند تصدیق کرده اند خوردن یک قاشق عسل خام به همراه یک چهارم قاشق پودر دارچین به صورت روزانه می تواند به درمان بیماری های معده کمک کرده و زخم معده را ریشه کن کند.
سایر علل زخم معده نیزعبارتند از:
- استعمال دخانیات
- مصرف الکل
- آسیب های جسمی
- سوختگی
- سیتومگالوویروس
- اختلالات متابولیسمی
- رادیوتراپی فوقانی شکم
- واسکولیت
- بیماری کرون
زخم معده می تواند با برخی علائم دیگر همراه باشد که عبارتند از :
- استفراغ
- سوهاضمه
- درد معده
- حالت تهوع
- نفخ شکم
- کاهش وزن
- اشتهای ضعیف
خواص عسل برای زخم معده چیست؟
با توجه به ترکیب عسل، باکتری ها نمی توانند در این محیط زنده بمانند. عسل نیز درمان مناسبی برای کشتن باکتری پیلوری (علت اصلی زخم های گوارشی) شناخته شده است. طبق تحقیقات اخیر می توان درمان زخم معده با عسل را درمان این عارضه دانست. محققان، آزمایشاتی مبنی بر تاثیر عسل بر روی باکتری ها به وسیله بیوپسی زخم معده انجام دادند. نتیجه این آزمایش نشان داد که عسل، رشد باکتری را مهار می نماید. زخم معده در اثر عواملی چون گرسنگی زیاد یا فشارهای عصبی، باکتری های هلیکوباکتر پیلوری و ترشح زیاد اسید معده می تواند ایجاد شود. معمولا زخم ها در قسمت اثنی عشر به وجود می آیند؛ سوزش و خونریزی یا کاهش گلبول قرمز خون و همچنین به همراه استفراغ می توانند از علایم زخم معده و اثنی عشر باشند.
عسل چگونه به درمان رفلاکس معده کمک می کند
عسل طبیعی ممکن است به روش های مختلفی به کاهش علائم ریفلاکس معده کمک کند که در زیر به مهمترین آن ها اشاره خواهیم کرد. عسل طبیعی یک منبع غنی از آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلول ها توسط رادیکال های آزاد کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که رفلاکس معده می تواند به دلیل رادیکال هایی رخ دهند که به سلول های گوارشی آسیب وارد می کنند.(+)
همچنین عسل خاصیت ضد التهابی دارد و به همین دلیل به کاهش التهابات ناشی از اسید در مری کمک می کند. از طرفی عسل به علت بافت چسبنده ی خود یک پوشش غشایی بر روی مری ایجاد می کند که باعث از بین رفتن سوزش حاصل از اسید در مری می شود. (اغلب مردم برای از بین بردن این سوزش از شیر استفاده می کنند اما این کار اگر چه باعث تسکین کوتاه مدت می شود اما باعث افزایش اسید معده و رفلاکس دوباره می شود)
۵ روش درمان قطعی زخم معده با عسل در کم ترین زمان
درمان زخم معده با انجیر و عسل
انجیر و عسل را به نسبت مساوی مخلوط نموده و میل نمایید که بسیار نافع است.
درمان زخم معده با کاسنی و عسل
۲۰ گرم برگ و ریشه کاسنی را جوشانده و صاف نمایید و آن را با عسل ،صبح ناشتا دو فنجان میل کنید.
درمان زخم معده با زردچوبه و عسل
عسل و زردچوبه به شما کمک می کند تا به طور موثر درد معده را درمان کنید. زردچوبه در برابر زخم معده و زخم های ملتهب موثر است، بنابراین این عنصر محبوب از مدت هاست که برای درمان درد معده استفاده می شود.
۳ قاشق غذاخوری عسل خالص و ۵۰ گرم زردچوبه تازه آسیاب شده را تهیه و سپس با هم مخلوط و میل کنید.
درمان زخم معده با عسل و تمشک
۳۰ تا ۵۰ گرم برگ تمشک را در یک لیتر آب جوش، ۱۰ تا ۲۰ دقیقه دم کرده؛ پس از سرد شدن با عسل شیرین نموده؛ نیم ساعت بعد از هر غذا یک فنجان بنوشید.
درمان زخم معده با عسل و آویشن
۵ گرم آویشن را در ۴۰۰ سی سی آب جوش دم کرده؛ بعد از هر وعده غذایی یک فنجان با عسل شیرین نموده و بنوشید.
نتیجه
همانطور که دیدیم، عسل طبیعی سرشار از مواد مغذی است که می تواند باعث درمان بسیاری از بیماری ها و بهبود سیستم ایمنی بدن شود. همچنین می تواند تاثیر شگرفی در زیبایی انسان داشته باشد. پس بیایید نسبت به حفظ آن کوشا باشیم.