ایرادات و نقاط ضعف خودروی دنا پلاس توربو شارژر دنده‌‌ای

  دوشنبه، 04 اسفند 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
ایرادات و نقاط ضعف خودروی دنا پلاس توربو شارژر دنده‌‌ای
سروصدای بیش از حدانتظار فضای کابین، ازجمله دیگر معایب دنا پلاس توربو شارژ به شمار می‌رود. کابین این خودرو در برابر ورود صدای پیشرانه خصوصا در دورهای بالا، عایق‌بندی دلچسبی ندارد و این امر می‌تواند بر آسایش سرنشینان، به‌ویژه خانواده‌ها و افراد مسن‌تر تاثیر منفی بگذارد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،ایرانخودرو دنا پلاس توربو – IKCO Dena Plus Turbo یک سال پس از عرضه ی دنا پلاس، یعنی در سال 1396 عرضه شد. دنا پلاس توربو نسخه ی قوی تر دنا پلاس می باشد که طراحی جدید تر، امکانات رفاهی بیشتر و حالا با موتور توربوشارژ قدرت بالاتری نیز دارد. از تغییرات آن نسبت به دنا پلاس می توان به رینگ های 16 اینچی آلومینیومی پنج پیچ جدید، فرمان چرمی با دوخت قرمز، زیرپایی موکتی با آرم توربو با نوار قرمز و تغییر طراحی دسته دنده درکنار استفاده از موتور توربو شارژ اشاره کرد. همچنین سانروف، کیسه های هوای جانبی و آینه های تاشو برقی از امکانات برجسته ذنا پلاس توربو محسوب می شوند. نسخه ی توربو ی دنا پلاس با جعبه دنده دستی توسط ایران خودرو عرضه می شود و تولید دنا پلاس توربو با جعبه دنده اتوماتیک نیز در برنامه ی تولید این شرکت است.

تصویر
طراحی ظاهری دنا پلاس توربو شارژر دنده ای

معایب دنا پلاس توربو شارژر دنده ای

در این مقاله به بررسی مهم ترین نقاط ضعف دنا پلاس توربو شارژ دنده ای خواهیم پرداخت؛ که عبارتند از: استهلاک زیاد پیشرانه، سروصدای بیش از حد کابین، کیفیت پایین قطعات فنی، فقدان آپشن های ایمنی، سیستم ترمز ضعیف و فرمان هیدرولیک.

1. استهلاک بیشتر پیشرانه توربوشارژ نسبت به تنفس طبیعی در درازمدت

پیشرانه های پرخوران به دلیل کیفیت بالاتر احتراق، توان خروجی بیشتری نسبت به موتورهای تنفس طبیعی ارائه می دهند. با این وجود، به دلیل غلظت بیشتر هوا و اکسیژن راه یافته به درون محفظه سیلندر، دمای احتراق این موتورها نسبت به پیشرانه های اتمسفریک بالاتر است و در درازمدت استهلاک بالاتری خواهند داشت.

هم چنین در برخی موارد مشاهده شده است که به دلیل عدم رعایت دقیق نکات استاندارد در بحث سرویس و نگه داری موتورهای توربوشارژ و به خصوص استفاده از روغن نامناسب، این پیشرانه ها خیلی زودتر از حالت معمول دچار خرابی یاتاقان یا شاتون زدن شده اند. حساسیت این گونه موتورها نسبت به بنزین کم کیفیت نیز دلیلی دیگر مبنی بر افزایش استهلاک و کاهش طول عمر آن ها خواهد بود؛ خصوصا که کیفیت بنزین در کشور ما نسبت به استانداردهای روز دنیا فاصله دارد.

از سوی دیگر، به علت توان بیشتر پیشرانه دنا پلاس توربو در قیاس با نوع معمولی این خودرو و همین طور نبود سیستم کنترل پایداری یا کشش در این خودرو، رانندگی با این سدان دیفرانسیل جلو در مسیرهای مارپیچ و جاده های کوهستانی، نیازمند رعایت جانب احتیاط بیشتر خواهد بود؛ زیرا احتمال وقوع کم فرمانی یا بیش فرمانی و خروج از مسیر حین عبور از پیچ در چنین خودروهایی بیشتر ارزیابی می شود؛ بنابراین، این مورد نیز به معایب دنا پلاس توربو شارژ اضافه می شود.

تصویر
طراحی ظاهری دنا پلاس توربو شارژر دنده ای

2. شنیده شدن سروصدای بیش از حد درون کابین

سروصدای بیش از حدانتظار فضای کابین، ازجمله دیگر معایب دنا پلاس توربو شارژ به شمار می رود. کابین این خودرو در برابر ورود صدای پیشرانه خصوصا در دورهای بالا، عایق بندی دلچسبی ندارد و این امر می تواند بر آسایش سرنشینان، به ویژه خانواده ها و افراد مسن تر تاثیر منفی بگذارد.

هم چنین، گاهی اوقات برخی قسمت ها نظیر ادوات داشبورد، رودری ها و سانروف حین عبور از ناهمواری ها نویزهای نامطلوبی از خود ساطع می کنند که این مسئله نیز موجب خدشه دارشدن آسایش کاربران خواهد شد.

3. کیفیت نسبتا پایین تر قطعات فنی و متعلقات کابین نسبت به برخی رقبای چینی

کیفیت قطعات فنی دنا پلاس توربو علی رغم قیمت نسبتا بالای این مدل و نزدیکی بهای آن به مدل های کارکرده چری آریزو ۵، چندان سطح بالا برآورد نمی شود و باید گفت که نسبت به سدان چینی مذکور، از درجه کیفی پایین تر، چه در بخش فنی و چه در بخش متریال کابین رنج می برد.

4. فقدان آپشن های ایمنی نظیر سیستم های کنترل کشش و پایداری

یکی دیگر از معایب دنا پلاس توربو شارژ فقدان آپشن های ایمنی است. امروزه وجود سیستم های کنترل کشش و پایداری در خودرو می تواند امنیت بسیار مطلوب تری را برای سرنشینان یک اتومبیل خصوصا هنگام عبور از مسیرهای مارپیچ یا لغزنده به ارمغان بیاورد؛ اما همان طورکه پیش تر نیز به این موضوع اشاره کردیم، متاسفانه این خودرو فاقد این آپشن های ضروری است و از این نظر حتی به پای بسیاری از خودروهای ارزان چینی نیز نمی رسد. بهتر است مسئولان ایران خودرو حتما به فکر اضافه کردن این آپشن حیاتی به لیست تجهیزات استاندارد این خودرو باشند. علاوه براین، حذف ایربگ های جانبی از برخی کلاس های این خودرو نیز موجب کاهش ایمنی سرنشینان به خصوص هنگام تصادف از جناحین شده است.

5. عدم تقویت سیستم ترمز نسبت به دنا پلاس معمولی

با وجود آن که قدرت پیشرانه و گشتاور انتقالی به سر چرخ ها نسبت به دنا پلاس معمولی بسیار ارتقا یافته است، اما سیستم ترمز پلاس توربو تغییر خاصی نکرده و همان کالیپرها، پیستون ترمز، دیسک و … در آن به کار رفته است.

بنابراین، مسلما نباید از این ترمزها انتظار عملکردی هم تراز با ترمزهای توربو با مدل تنفس طبیعی این خودرو را داشت. توان بیشتر موتور، سبب می شود تا تمایل راننده این خودرو برای بهره گیری از حداکثر توان موتور و رانندگی با سرعت بالا افزایش یابد؛ اما در این بین، عملکرد نه چندان قابل قبول ترمزهای این خودرو، می تواند احتمال بروز تصادف در توربو را افزایش دهد.

6. فرمان هیدرولیک

اگرچه فرمان هیدرولیک تا به امروز برای خودروهای اقتصادی تولید داخل یک مزیت به حساب می آمد، اما در مدل نسبتا گران قیمت و لوکس دنا پلاس توربو دنده ای، نمی توان آن را یک مزیت تلقی کرد؛ چراکه اکثر خودروهای مدرن در چنین سطحی، از فرمان برقی حساس به سرعت بهره می برند و بدین ترتیب، لوازم اضافی نظیر پمپ، مخزن و روغن هیدرولیک را از سیستم فرمان خودرو حذف کرده اند.

پمپ هیدرولیک نیروی خود را از پیشرانه دریافت می کند و حذف آن، می تواند تاثیری مثبت در ارتقای عملکرد فنی خودرو و کاهش استهلاک موتور داشته باشد. هم چنین حذف مجموعه هیدرولیک فرمان، موجب کاهش وزن خودرو و درنتیجه تقلیل مصرف سوخت نیز خواهد شد.

عدم ایجاد تغییرات اساسی در کابین این خودرو نسبت به سایر اعضای خانواده Dena یا عدم امکان تنظیم برقی صندلی ها هنگام خاموش بودن خودرو از دیگر معایب دنا پلاس توربو شارژ است. علاوه براین، بسیاری از خریداران این خودرو نسبت به وجود مشکلاتی هم چون فضای محدود پا در صندلی های ردیف عقب، عملکرد همراه با تاخیر صفحه نمایش و دکمه های روی فرمان، روشن شدن بی دلیل چراغ چک و عدم دسترسی آسان به دکمه های کنترل صندلی هنگام بسته بودن درب اشاره کرده اند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها