به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ولوو XC90 اولین بار در سال ۲۰۰۲ به بازار جهانی معرفی شد و به عنوان یک کراس اوور سایز متوسط لوکس تا سال ۲۰۱۴ روی خط تولید شرکت سازنده قرار داشت. این خودرو که در تمامی تست های تصادف موسسه IIHS آمریکا نمره خوبی را دریافت کرده بود، از همان زمان به ایمنی بالا شهرت یافت.
ولوو ایکس سی 90 / Volvo xc90 یکی از ایمن ترین شاسی بلند های جهان است. این خودرو در همه جای دنیا با موتور 4 سیلندر عرضه شده است و برخلاف اکثر شاسی بلند های وارداتی کشور، موتور 4 سیلندر این خودرو به عنوان ضعیف ترین پیشرانه اش، تنها سهم بازار کشور ما نیست بلکه این پیشرانه به عنوان پیشرانه ی بنزینی این خودرو با توانایی و بازده فراوان در همه جی دنیا عرضه شده است. پورشه ماکان اصلی ترین رقیب xc90 در بازار ایران است.
معایب ولوو XC90
عیب نخست هزینه نگهداری بالا و نبود خدمات
برخلاف رقبایی چون تویوتا و لکسوس که خدماتشان در اکثر استان های کشور به چشم می خورد، خدمات ولوو تنها در تهران قابل دریافت است. علاوه بر این به واسطه حضور گسترده محصولات این خودروسازان ژاپنی در بازار کشورمان، یافتن تعمیرکار یا حتی قطعات مصرفی چنین خودروهایی به مراتب راحت تر از ولوو XC90 به نظر می رسد که همین مسئله باعث می شود تا خدمات پس از فروش تبدیل به یک گزینه در معایب ولوو XC90 شود.
پشتیبانی فنی ولوو در کشور نیز تعریف چندانی ندارد و قطعات خودرو یا کمیاب هستند یا قیمت بالایی دارند. همین خدمات ضعیف در کنار سایر معایب ولوو XC90 که در ادامه به آن ها می پردازیم، می تواند باعث شود تا برخی خریداران عطای ولوو را به لقایش بخشیده و سراغ گزینه های کم دردسرتری مانند لندکروزر یا بی ام و X5 بروند.
عیب دوم پیچیدگی های سیستم مالتی مدیا
پیچیدگی سیستم مالتی مدیا یکی از معایب معایب ولوو XC90 به شمار می آید؛ سیستم مالتی مدیا که این روزها در خودروهای جدید باب شده اند، با این که نمادی از مدرنیسم در صنعت خودرو محسوب می شوند، اما چندان هم کاربردی به نظر نمی رسند. برای مثال شما سیستم تهویه یک خودروی عادی(مثلا یک رنو ساندرو) را می توانید در هنگام رانندگی و بدون اینکه چشم خود را از جاده بردارید تنظیم کنید؛ اما چنین کاری در مورد سیستم مالتی مدیای پیچیده ی خودرویی مانند ولوو XC90 چندان صدق نمی کند و حتما باید به دقت آن نگاه کرده تا بتوانید تنظیمات مدنظر خود را اعمال کنید.
از نظر سرعت پاسخگویی و جلب نظر کاربر نیز باید گفت سیستم های مالتی مدیای متعددی در بازار وجود دارد که از رابط کاربری ساده تری برخوردار هستند و قطعا ولوو از این نظر بهترین نیست. البته باید اعتراف کرد که کیفیت صفحه نمایش XC90 خیلی خوب است و اگر آن را با سیستم مالتی مدیای خودرویی چون مرسدس بنز مقایسه کنید سرعت پاسخگویی بهتری هم دارد.
عیب سوم پیچیدگی های فنی
ولوو XC90 در بخش فنی به یک پیشرانه 4 سیلندر ۱۹۶۹ سی سی مجهز شده است که به طور هم زمان از توربوشارژر و سوپرشارژر بهره می برد. این موتور بسیار پیچیده، توانایی تولید 320 اسب بخار قدرت و 400 نیوتن متر گشتاور را دارد که چنین نیرویی از طریق یک گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک به چرخ های خودرو منتقل می شود.
شاید در نگاه اول همه چیز بسیار عالی به نظر برسد، اما درواقع یکی از معایب ولوو XC90 پیچیدگی فنی و درعین حال حساسیت بالای این موتور قدرتمند، به کیفیت سوخت و روغن موتور است. ایرادهای موتور ولوو XC90 به همین موارد ختم نمی شود؛ این موتور از تسمه تایم استفاده می کند و این یعنی در فواصل معینی باید نسبت به تعویض تسمه تایم آن اقدام کرد. با این وجود اگر دردسرهای یافتن نمونه اصلی چنین قطعه ای را کنار بگذاریم، سرویس تسمه تایم این روزها برای یک خودروی ارزان مانند پژو ۲۰۶ نیز هزینه کمی ندارد، حال تصور کنید خودرویی مانند XC90 باقیمت میلیاردی چه هزینه ای بابت تعویض کیت تسمه تایم روی دست مالک خود خواهد گذاشت.
نیاز به مراقبت بیشتر و هزینه نگهداری بالاتر، دستمزدی است که تمامی موتورهای توربو بابت قدرت بالا و مصرف کم از مالک خودرو دریافت می کنند، اما ازآن جایی که ولوو XC90 رقبای جان سختی مانند تویوتا لندکروزر و لکسوس LX570 را در مقابل خود دارد، پیشرانه پیچیده و حساس آن تبدیل به پاشنه آشیل این شاسی بلند سوئدی در بازار کشورمان شده است.