به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، طبق استانداردهای جهانی اگر دارای فرزندی با قد کوتاه تر از 135 سانتی متر یا کمتر از 12 سال سن باشید، هنگام نشستن در خودرو، باید از صندلی کودک برای او استفاده کنید.
در بسیاری از کشورهای دنیا، سرپیچی کردن از این قانون جریمه های بسیار سنگینی به همراه دارد.
صندلی کودکان در خودروها مدت بسیار زیادی است که مورد استفاده خودروسازان است. در سال های گذشته برای حفظ ایمنی کودکان در خودروها از کمربند ایمنی بزرگسالان برای آن های استفاده می شد. این سیستم ایمنی لازم را برای کودکان در تصادفات فراهم نمی کرد و جان آن ها را به خطر می انداخت.
تا اینکه شرکت فولکس واگن در سال 1997 سیستم ایزوفیکس (ISOFIX) را برای امنیت بیشتر کودکان در خودرو معرفی کرد و در سال 2006 این آپشن تبدیل به یکی از استانداردهای جهانی شد.
چرا ISOFIX در خودرو لازم است؟
ایزوفیکس در خودرو یک سیستم استاندارد سازی شده، برای اتصال صندلی کودک به ماشین و اتومبیل است. مانند همیشه و در هر جایی کودکان بی پناه ترین و آسیب پذیرترین افراد جامعه هستند. بالاترین و بیشترین دقت در همه جا باید ابتدا متوجه کودکان و خردسالان باشد.
این موضوع حتی در جایی مثل درون اتومبیل و خودرو هم صادق است، به خصوص در زمانی که در جاده های پر خطر و پرترافیک و با سرعت های زیاد و یا حتی با رانندگان بی اعصاب طرف هستیم.
اگر مجبور شویم که ناگهان بر پدال ترمز فشار آوردیم، اولین کسانی که به جلو پرتاب شده و آسیب می بینند کودکان و خردسالانی هستند که بی توجه به حال خود در اتومبیل نشسته و یا در صندلی عقب رها شده اند. پس باید فکری اندیشیده شود.
ابتدا برای حفظ این امنیت از کمربند بزرگسالان برای کودکان استفاده می شد؛ که هیچ کمکی به حفظ جان کودکان در هنگام وقوع تصادف نمی کرد.
ایزوفیکس) ISOFIX)برای اولین بار در سال ۱۹۰۰ میلادی طراحی و تولید شد. اما به دلایل مختلف خیلی مورد اقبال مردم قرار نگرفت. ولی در سال ۱۹۳۰ با فرهنگ سازی ها و گسترش و نشر مقالات مختلف در این زمینه و به خصوص برشمردن مزیت های این امکان در خودروها، به طور گسترده و در تیراژ بالا تولید شد.
سالها بعد یعنی در سال ۱۹۹۷ میلادی این شرکت فولکس واگن بود که لزوم سیستم ایزوفیکس در خودرو را مطرح کرد و آن عبارت بود از نصب صندلی مخصوص کودکان و خردسالان که باید برای ایمنی آنها فکر بیشتری اندیشیده می شد.
اما سال ها بعد و در سال ۲۰۰۶ این ویژگی به یک استاندارد جهانی تبدیل شد، به صورتی که در بسیاری از کشورهای دنیا امروزه سرپیچی کردن از این قانون، یعنی نداشتن سیستم ایزوفیکس در خودرو جریمه های بسیار سنگینی را برای کسانی که کودکانی درون خودرو خود به همراه دارند؛ در نظر گرفته شده است.
بر طبق استانداردهای جهانی فرزندان و کودکان با سن کمتر از ۱۲ سال و یا با داشتن قدی کوتاه تر از ۱۳۵ سانتیمتر موقع سوار شدن و نشستن در خودرو باید حتماً از صندلی مخصوص کودک استفاده کنند. زیرا کودکان به علت داشتن وزن کم و جثه ی کوچک در هنگام بروز حادثه و تصادف خیلی راحت به سمت جلو پرتاب می شوند و دچار آسیب های جدی خواهند شد.
این سیستم موجب شد تا به کمک آن و با استفاده از نصب صندلی مخصوص کودک در اتومبیل دیگر این اتفاق رخ ندهد.
از ایزوفیکس در صندلی های عقب خودرو استفاده می شود و روی این گونه صندلی ها قلاب هایی را نصب کرده اند که شما به وسیله آن ها به راحتی می توانید صندلی را در محل مناسب و به صورت استاندارد نصب کنید. ضمن اینکه این قلاب ها باعث می شود که صندلی کودک حتی در زمان حرکت اتومبیل هم جابجا نشود.
ایزوفیکس را چگونه در خودرو نصب کنیم؟
این صندلی مخصوص از دو یا سه اتصال سخت و محکم تشکیل شده است؛ که صندلی کودک را به صندلی خودرو متصل می کند. البته باید گفت که نصب صندلی های کودک به این اتصالات باید با صبر و حوصله انجام شود تا با نصب درست آن ایمنی کودک تضمین شود.
دو عدد از این اتصالات مابین پشتی صندلی خودرو و قسمت اصلی صندلی کودک قرار می گیرد، تا این دو را به یکدیگر متصل کند.
همچنین یک بخش مجزا نیز در بالا و یا پشت صندلی عقب در نظر گرفته شده که قلابی که در بالای صندلی کودک قرار دارد، به آن چفت و محکم می گردد؛ که ایزوفیکس در خودرو به بهترین و مطمئن ترین شکل به صندلی عقب می چسباند.
این قلاب ها و اتصالات با جلوگیری از پرتاب شدن صندلی به سمت جلو و عقب یا حتی به اطراف، مانع از ایجاد فشار و تکان به صندلی شده و یا تکان ها را به حداقل ممکن کاهش می دهند. تا با استفاده از این وسیله مانع از پرتاب شدن کودک به جلو و احتمال آسیب دیدگی جدی او گردد.