کفش و دمپایی لاانگشتی
این نوع پاپوش ها مناسب ساحل دریا یا استخر هستند اما نباید مرتب آنها را به پا داشت چون قوس کف پا را پشتیبانی نمی کنند، پاشنه ندارند و نمی توانند هیچ ضربه ای را دفع کنند، در نتیجه در درازمدت می توانند زمینه ساز دردهای زانو، لگن و کمر شوند. در عین حال عامل بروز التهاب در ساق پا هستند.
سایش مرتب کف پا با جنس پلاستیکی این کفش هم می تواند نه تنها زمینه ساز التهاب تاندون باشد، بلکه میخچه و پینه ایجاد کند. افراد مبتلا به دیابت هم باید مراقب باشند زیرا این نوع پاپوش می تواند محل مناسبی برای رشد انواع میکروب باشد و با کوچک ترین ضربه و زخم در پا در آن نفوذ کنند.
این نوع کفش ها هم مانند پاپوش های لاانگشتی مناسب پیاده روی نیستند. وجود نداشتن پاشنه و تخت بودن کف کفش می تواند زمینه ساز التهاب غلاف پا شود. اگر می خواهید از این نوع کفش ها هر از گاهی استفاده کنید، حتما درون آن کفی طبی قرار دهید.
کفش لژ دار تابستانی
این نوع کفش ها هم می توانند باعث التهاب غلاف پا شوند چون فشار زیادی به پاشنه وارد می کنند. شاید راه رفتن با آنها ساده تر از کفش های پاشنه دار باشد اما به هر حال احتمال پیچ خوردن و رگ به رگ شدن مچ پا بالاست. به علاوه، وقتی پشت پا در اندازه ای بلند تر از پنجه قرار می گیرد، فشار بیشتری به کف پا و 5 استخوان آن وارد می شود و فرد در راه رفتن دچار مشکل خواهد شد.
- رگ به رگ شدن یا پیچ خوردگی مچ پا ناشی از پوشیدن دم پایی یا پوشیدن صندل تابستانی؛
- ایجاد پینه یا تغییرشکل انگشتان پا به دلیل پوشیدن صندل تابستانی ؛
- حفاظت و مراقبت ضعیف و نامناسب از پا، درد پاشنه و درد قوس پا به دلیل سُرخوردن پا؛
- صدمه به مچ پا و درد در کره پا به دلیل پاشنه بلند؛ ترک پاشنه پا و توصیه هایی برای بهبود آن
- پینه بستن، مراقبت ضعیف و سوزش بین انگشتان به دلیل پوشیدن صندل های توری یا بندی.
به طور کلی کفش های خیلی تخت و انواع صندل تابستانی تخت و کفش های باله و غیره به خوبی از پا محافظت نمی کنند و این امر فشار زیادی به عضلات و تاندون ها وارد می آورد.کفی نازک این کفش ها و تماس مداوم پوست پا با آنها باعث بروز پینه و ترک پاشنه ها می شود. پوشیدن این نوع کفش ها و صندل ها در طولانی مدت باعث بدشکلی انگشت های پا شده و میخچه های دردناکی بر جای می گذارد.
18 هزار نوع باکتری روی صندل ها
حتما همه شما متوجه شده اید که میزان کثیف شدن پاها در فصل تابستان به هیچ عنوان قابل مقایسه با فصل های دیگر نیست. دانشگاه میامی در ایالات متحده با انجام تحقیقاتی متوجه شد که صندل ها و دمپایی ها محل تجمع بیش از 18 هزار نوع باکتری مختلف هستند. بعضی از این میکروب ها در مدفوع انسان و فضولات حیوانات زندگی می کنند و ورود آن ها به داخل بدن می تواند باعث بروز بیماری های بسیار خطرناک در فصل تابستان شود. در تابستان میزان تعریق پا هم افزایش پیدا کرده و رطوبت حاصل از آن محیط ایده آلی برای رشد میکروب ها فراهم می کند. افرادی که صندل می پوشند حتما باید بلافاصله پس از ورود به خانه پاهای خود را با محلول های ضدعفونی کننده بشویند.
تورم و درد راحت تان نمی گذارد
همین الان یک نگاه به کف پای خود بیندازید. یک بافت ضخیم با نام کمربند کف پا وجود دارد که از پاشنه تا انگشتان کشیده شده و شکل یک قوس کوچک را ایجاد می کند. کفش های تابستانی به دلیل اینکه پشتیبانی مناسبی از این بخش نمی کنند موجب ظاهر شدن تورم در این بافت می شوند بعد از مدتی شما هنگام راه رفتن احساس درد می کنید و در بعضی موارد شدت درد حتی نمی توانید قدم از قدم بردارید.
زخم هایی که دیر خوب می شوند
در کفش های معمولی، پاهای شما به خوبی در یک محفظه محکم نگهداری می شوند اما در صندل ها و دیگر انواع کفش های تابستانی پاها درون کفش حرکت می کنند. ساییده شدن مداوم پوست پاها با سطح پلاستیکی یا چرمی کفش ها، زخم هایی دردناک به وجود می آورند که این زخم ها ممکن است به راحتی توسط میکروب های اطراف خود آلوده شوند و عفونت های ماندگاری ایجاد کنند.
قوزک پای شما در خطر است
زمانی که شما با یک کفش تابستانی قدم به خیابان می گذارید به شیوه بسیار متفاوتی نسبت به قبل قدم بر می دارید. اگر دقت کنید متوجه می شوید در اکثر مواقع شما در حال تقلا کردن برای راه رفتن هستید و به طور ناخودآگاه سعی می کنید خود را از آسیب های احتمالی هنگام راه رفتن حفظ کنید. مطالعات دانشگاه اویورن نشان می دهد افرادی که با کفش تابستانی راه می روند قدم های کوتاه تری برمی دارند و مرتب پاشنه پای خود را به زمین می کوبند این شیوه راه رفتن ظرف چند ساعت می تواند به قوزک پا، زانوها و ران ها و حتی کمر شما آسیب وارد کند.
منتظر شکستن استخوان ها باشید
غالب صندل ها هیچ قسمتی برای جذب ضربات ناگهانی به پا ندارند به همین دلیل استفاده طولانی مدت از آن ها باعث ظاهر شدن ترک های بسیار ریز در استخوان های پا می شوند که شما هیچ گاه متوجه وجود آن ها نمی شوید. کف صندل ها هم معمولا نازک و کاملا مسطح است و هنگام راه رفتن تمام انرژی حاصل از برخورد پا به زمین را به داخل کفش منتقل می کند چند سال می گذرد و روزی فرا می رسد که یک ضربه ناگهانی و نسبتا شدید یکی از این ترک های کوچک را تبدیل به یک شکستی بزرگ می کند.