برنامه زندگی یک خانم شاغل بسیار سخت و خسته کننده و طاقت فردا است مگر اینکه بداند چطور تعادل را بین زندگی و کار خود رعایت کند. یک همسر یا مادر شاغل همچنان که وظیفه سنگین مراقبت از کودک و فراهم کردن فضای مطلوب برای رشد کودک را بر دوش خود می بیند، در عین حال مسئولیت های کار حرفه ای خارج از خانه را نیز برعهده داشته و مهم تر از همه برنامه نظافت کردن خانه و تامین آرامش فضای زندگی برای خانواده نیز اولویت بسیار بزرگ او است. مادران و خانم های شاغل همیشه سعی کرده اند به برنامه نظافت کردن خانه ایده آل دست یابند که با بهره مندی حداکثر از فرصت ها، همیشه خانه ای پاکیزه داشته باشند و کارهای منزل را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهند. به عبارتی دیگر، ایده آل ترین شرایط برای مادر یا همسر شاغل رسیدن به نقطه ای است که درحالی که زمان زیادی از روز را مشغول فعالیت خارج از منزل هستند، اما باز هم همیشه خانه ای پاکیزه و آماده پذیرایی از مهمان دارند. در بیان خودمانی تر هیچ وقت استرس مهمان سرزده را تجربه نمی کنند.
چگونه در کارهای خانه زرنگ باشیم؟
شاید خانه داری در نظر خیلی ها فعالیتی کم زحمت و آسان به نظر برسد، اما اینکار یکی از پر زحمت ترین کار های دنیا است. خانه داری نیز مانند سایر کار ها برای هرچه بهتر انجام شدن نیاز به یک برنامه دقیق دارد. این برنامه دقیق موجب می شود در کار های خانه زرنگ باشید و هرفعالیتی را به سرعت انجام دهید. برای تمیز و آراسته نگه داشتن خانه نیز باید برنامه مخصوص به خود را داشته باشید. بعد از نوشتن برنامه نظافت روزانه منزل باید لوازم مخصوص پروسه آن را تهیه کنید. اگر تمام تجهیزات و مواد شوینده لازم را با خود داشته باشید، تمیز کردن کل خانه، از سقف تا کف می تواند کاری آسان باشد. برای تهیه این لوازم سخت نگیرید، برحسب نیازی که دارید انتخاب کنید. این لوازم می تواند از بهترین مواد شوینده صنعتی بازار باشد و یا از مواد پاک کننده طبیعی مانند جوش شیرین یا سرکه که در هر خانه ای یافت می شود تهیه شده باشد. جوش شیرین با خاصیت ضدعفونی که دارد باکتری ها را از بین برده و سرکه نیز با قابلیت چربی زدایی که دارد بوی بد را از بین برده و محیط را از آلودگی پاک می کند. استفاده همیشگی از مواد طبیعی در نظافت روزانه منزل علاوه بر پاکیزگی خانه چندین امتیاز بزرگ دارد، اول اینکه برای تمیز کردن خانه مجبور به خرید مواد شوینده صنعتی گران قیمت نیستید و مقداری پول صرفه جویی و ذخیره خواهید کرد. دوم اینکه به کاربردن مواد پاک کننده طبیعی در جریان نظافت روزمره منزل هیچ لطمه ای به سلامتی شما وارد نخواهد کرد.
برنامه ریزی روزانه یک زن خانه دار
بدون شک در برنامه روزانه یک کدبانو زمانی برای نظافت روزانه منزل وجود دارد. این برنامه ریزی که شامل زمان بندی و انتخاب فضا ی مورد نظر است از اتلاف وقت جلوگیری کرده و به خانم خانه انرژی و روحیه می دهد. در برنامه ریزی روزانه یک زن خانه دار تمیز کاری و نظافت منزل به سه دسته روزانه، هفتگی و ماهانه تقسیم خواهد شد. کار های روزانه شامل لباس شستن، جاروکشیدن خانه در آخر شب و تمیز کردن سریع آشپزخانه است. کار های هفتگی به معنی تمیز کردن کامل اتاق پذیرایی، اتاق خواب و سرویس بهداشتی و حمام است. کار های ماهانه به معنی تمیز کردن شیشه و لبه های پنجره ها، تمیز کردن مبلمان و جابه جایی آن ها برای جاروکشیدن زیر آنها است. اگر می خواهید خانه ای تمیز و مرتب داشته باشید، باید لیست کارهای روزانه که برای نظافت منزل ضروری است را تهیه کرده باشید. با این لیست شما اطمینان حاصل خواهید کرد که هیچ جایی از خانه کثیف و فراموش شده باقی نمانده است. علاوه بر تمیزی همه نقاط خانه لیست کارهای روزانه به شما در مدیریت زمان نیز کمک خواهد کرد. لیست نظافت روزانه منزل باید متناسب با نیاز شما باشد، بنابراین اولین نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که باید چه کاری در چه زمانی انجام شود.
چگونه کارهای خانه را تقسیم کنیم؟
باید بدانید که لازم نیست فقط خودتان به جنگ با کثیفی بروید.همه افراد خانواده را به این چالش دعوت کنید. اگر باهم به نظافت منزل بپردازید، می توانید اطمینان حاصل کنید که خانه شما از نظر بهداشتی با بقیه اعضای خانواده نیز هماهنگ است. حال سوال اینجاست که چگونه کارهای خانه را تقسیم کنیم؟ ابتدا لیست کار های خانه را در نظر بگیرید، از بیرون بردن زباله ها، جارو کشیدن روزانه خانه و شستن ظرف ها شروع کنید. این موارد در دسته نظافت روزانه منزل قرار می گیرند. حالا باید مشخص کنید هر کسی باید کدامیک از این کار ها را انجام دهد. هدف شما به کار کشیدن اعضای خانواده برای نظافت منزل و عادت دادن آن ها به این مسئله است، پس از کم به زیاد شروع کنید. اگر در همان ابتدا به هرکدام کار زیادی را محول کنید، نباید انتظار داشته باشید در نظافت بعدی شما را همراهی کنند. اگر در نظافت روزانه، هفتگی و یا ماهانه منزل به مشکل خورده اید و یا احساس خستگی می کنید از اعضای خانواده خود کمک بخواهید. بیشتر اوقات افراد نمی دانند که شما احتیاج به کمک دارید. پس افراد خانواده را صدا کرده و مشکل خود را با آن ها در میان بگذارید. از کار اعضای خانواده و کمکی که به شما در نظافت می کنند ایراد نگیرید، ایراد و غر زدن تنها باعث می شود افراد نسبت به کار دلسرد شوند. از همسر و فرزند خود تشکر کنید و بگویید که چطور با کمک کردن در نظافت روزانه خانه، آرامش و راحتی را برای شما فراهم می کنند. بچه هایتان را فراموش نکنید، کودکی آن ها را بهانه نکنید و در نظافت خانه از آن ها نیز کمک بگیرید. آنها باید از همین سن کم معنا و انجام این کار ها را یاد بگیرند. مرتب کردن اتاق خودشان، تمیز کردن میز اتاق نشیمن و خشک کردن ظروف می تواند برای آن ها مناسب باشد. اگر بچه ها بزرگ شده اند با شروع هفته جدید به آن ها بگویید، که در آخر هفته برای نظافت هفتگی خانه وقت خود را خالی کنند. می توانید برای نظافت هفتگی خانه یک ساعت خاص را مشخص کرده و با فرزند خود به صورت گروهی به تمیزکاری بپردازید. هم با یکدیگر صحبت و معاشرت کنید و هم خانه را نظافت کنید.
چک لیست جامع برای تمیزکاری خانه
برای هر خانم خانه دار دانستن روش های ساده و راه مستقیم برای تمیز کاری خانه لازم است ، پیش از این بارها و به صورت کامل و جامع در نمناک در مورد روش ها و ترفندهای تمیز کردن خانه صحبت کرده ایم اما این بار قصد داریم در مورد چک لیستی که برای این کار نیاز دارید بگوییم. یک چک لیست مناسب طبق آنچه در این بخش از نکات خانه داری ساعد نیوز می خوانید به شما کمک می کند تا چیزی را فراموش نکنید. شما می توانید هر زمان و در هنگام تمیز کردن چک لیست خود را مشاهده کنید تا اطمینان حاصل شود همه چیز را تحت پوشش قرار داده اید.
اتاق نشیمن
اولین اتاق خانه و منطقه شما است که اولین تاثیر را بر مهمانان می گذارد. آنها می گویند:"اولین حس آخرین حس است". بنابراین، اگر اتاق کثیف باشد، در نظر بگیرید چه تاثیری بر مهمانان می گذارد
- تمامی وسایل را برای اولین بار با پارچه خشک تمیز کنید.
- حالا هر آیتم را با یک پارچه مرطوب پاک کنید، به طوری که آنها درخشش را به دست می آورند.
- لوستر و تابلو سوئیچ را با مواد تمیزکننده پاک کنید.
- مبل ها را جارو بکشید، مخصوصا گوشه ها را.
- چراغ های روشنایی را برای نور بیشتر بشویید.
- گلهای مرده و پژمرده را بردارید، گیاهان خانه را حرص کنید.
- قاب عکس ها باید تمیز شود.
- تنظیم مجدد اقلام پراکنده مانند کتاب ها، قلم ها، راهنماها، سیم، تلفن، فرش و جداول.
- پوشش های بالشتک مبل را تغییر دهید و کوسن ها را پف دهید.
آشپزخانه
آشپزخانه به علت پخت و پز کثیف می شود. دیوارها سیاه می شوند و یک بوی مداوم در اتاق به دام افتاده است. چک لیست تمیز کردن خانگی باید تمرکز ویژه ای بر روی مناطق آشپزخانه داشته باشد، زیرا باید بهداشتی تمیز شود.
- تمام ظروف را بشویید، در ماشین ظرفشویی یا دستی.
- ترجیحا آنها را در آب گرم بشویید.
- کف آشپزخانه را با آب و مواد شوینده تمیز کنید.
- درهای کابینت و به ویژه دستگیره ها باید پاک شوند.
- ظروف / چینی / شیشه ها و غیره، باید به طور منظم تمیز شوند. همچنین، سطوح قفسه ها در کابینت باید تمیز شود.
- لوازم خانگی نیز باید یک بار شستشو داده شوند.از استفاده از آب به طور مستقیم بر روی آنها اجتناب کنید. در عوض از یک پارچه مرطوب استفاده کنید.
- پنجره ها و علائم روغن روی شیشه را پاک کنید.
- هر روز زباله ها را خالی کنید و سطل را به طور مرتب بشویید.
- از هرکدام از سطل های خالی استفاده کنید و آنها را با هم جا به جا کنید.
- پاک کردن میز ناهار خوری و صندلی.
- مهمتر از همه، یخچال را تمیز کنید.
- هر آیتم غیر ضروری را خارج کنید.
اتاق خواب
اتاق خواب فضای فردی است. همچنین فضایی است که در آن وسیله آویزان میکنیم یا بر روی تخت دراز میکشیم. پس چگونه خواهد بود اگر ملحفه کثیف، و تخت تمام وقت نامرتب باشد؟
- تمیز کردن فرش باید با جاروبرقی انجام شود.
- تخت ها را مرتب کنیدو ملافه تخت و پوشش روکش را تغییر دهید.
- بالش را عوض کنید و پف دهید و آنها را روی تخت درست کنید.
- تمام سطوح و اقلام موجود در اتاق خواب را گرد گیری کنید.
- لامپ های رنگی و وسایل روشنایی را تمیز کنید.
- فن را از گرد و غبار پاک کنید.
- آینه ها را تمیز کنید و اقلام اضافی را از روی میز دور کنید.
- پنجره ها را تمیز کنید.
- پرده ها را تغییر دهید و آنهایی که قبلا شستشو داده شده اند را جایگزین کنید.
- گرد و غبار و کمد لباس را از داخل و خارج پاک کنید.
حمام
- تمام مراحل تمیز کردن در حمام باید با یک ضد عفونی کننده و با آب گرم انجام شود.
- سینک را بشویید و ضد عفونی کنید. پاک کردن کابینت ها و پاک کردن قفسه ها.
- حمام باید ضد عفونی شود، شستشو داده شود .
- حوله را عوض کنید و آنهایی که قبلا شستشو داده شده اند را جایگزین کنید.
- داخل، خارج، لبه و پایه توالت را با ضد عفونی کننده قوی تمیز کنید.
- آینه را پاک کنید و از تمامی لکه ها خلاص شوید.
- وسایل حمام باید با یک ضد عفونی کننده شسته و تمیز شوند، زیرا بسیاری افراد آن را لمس می کنند.
- کف را با یک پارچه پاک کنید و خشک کنید.
- حمام را در صورت استفاده نکردن خشک نگه دارید.
- اطمینان حاصل کنید که منابع مانند صابون، شامپو، تهویه مطبوع، روغن، و رول توالت در صورت نیاز دوباره پر می شوند.
- روزانه اجازه دهید هوا در حمام گردش کند تا رطوبت نگیرد.
راهروها یا لابی ها
معمولا راهروها و لابی ها به خاطر اندازه آنها نادیده گرفته می شوند، اما از قسمت های مهم خانه هستند که به چشم میایند و به توجه نیاز دارند.
- تمام سطوح را گرد گیری کنید و آنها را با یک پارچه مرطوب پاک کنید.
- تمام لامپ ها، لوسترها، گلدان ها، قاب عکس ها، دیوارها و غیره را تمیز کنید.
- پنجره ها و پرده ها باید تمیز شود.
- از آنجا که قفسه کفش معمولا در لابی نگهداری می شود، مطمئن شوید که تمیز باشد.
- تمام قطعات نمایشی و مجسمه / کلکسیون با مراقبت و توجه به جزئیات تمیز شوند.
هنگامی که خانه داری را با چک لیست شروع کنید دیگر دچار استرس نمی شوید و چیزی را فراموش نمی کنید. خانه زمانی معنا واقعی می گیرد که تمیز باشد. امیدوارم از محتوای خانه داری نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که به خانه داری علاقمند هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سبک زندگی ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.