ساعدنیوز
ساعدنیوز

کاربرد و وظایف انژکتور در خودرو

  یکشنبه، 24 اسفند 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
کاربرد و وظایف انژکتور در خودرو
انژکتورها قطعات کوچکی در خودرو هستند که در ورودی سیلندر خودرو قرار گرفته اند و در واقع باید گفت عملکرد آن ها به این صورت است که، بنزین با فشار زیادی پشت انژکتور قرار می‌گیرد، و با برقراری جریان الکتریکی خروجی آن باز شده و پاشش سوخت به داخل سیلندر انجام می‌پذیرد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، امروزه یکی از قطعاتی که در تمام خودروهایی که با سوخت کار می کنند وجود دارد، انژکتور یا سیستم پاشش سوخت می باشد. انژکتور خودرو قطعه ایست که در ورودی سیلندر خودرو قرار داشته و وظیفه آن تنظیم و پاشش سوخت به درون سیلندر بوده که نهایتا این سوخت طی فرایند احتراق به انرژی تبدیل و باعث به حرکت در آمدن خودرو می گردد. در حقیقت درست کار کردن انژکتور خودرو به معنای درست کار کردن کل موتور و سیستم احتراق خودرو می باشد. اگر انژکتور خودرو به درستی کار نکند یا به طور کلی از کار بیفتد، خودرو با مشکل مواجه شده و اصطلاحا ریپ می زند که این امر در نهایت منجر به خاموشی خودرو و از حرکت باز ایستادن آن خواهد شد. در ادامه قصد داریم اطلاعات کاملی را در خصوص انژکتور خودرو و نحوه کارکرد آن در اختیار علاقه مندان به بحث مکانیک خودرو قرار دهیم که می تواند در امر عیب یابی خودرو بسیار کارآمد باشد.

این قطعه سوخت را طی فرایند احتراق، به انرژی تبدیل و باعث به حرکت درآمدن خودرو می شود. اگر انژکتور به درستی کار نکند، و یا از کار بیفتد اصطلاحا اتومبیل« ریپ » می زند و در نهایت سبب خاموش شدن خودرو خواهد شد. پس در واقع کار کردن درست انژکتور به معنی درست کار کردن کل موتور و سیستم احتراق خودرو است.

یکی از وظایف ECU یا مغز فعال موتور نحوه ی انتقال سوخت به داخل سیلندر ها و میزان هماهنگی و مخلوط شدن آن با هوا است و یکی از عملگرهایی که با ECU در ارتباط است، انژکتور خودرو است.

این وسیله در اتومبیل های جدید آن ها را بسیار کارآمد تر و بهتر کرده به نحوی که دیگر تنظیم موتور به ندرت دچار اختلال می شود.

این قطعه در اتومبیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در واقع یک شیر الکترونیکی دقیق است، که سوخت را در زمان تعیین شده به خودرو می رساند.

انژکتورها قطعات کوچکی در خودرو هستند که در ورودی سیلندر خودرو قرار گرفته اند و در واقع باید گفت عملکرد آن ها به این صورت است که، بنزین با فشار زیادی پشت انژکتور قرار می گیرد، و با برقراری جریان الکتریکی خروجی آن باز شده و پاشش سوخت به داخل سیلندر انجام می پذیرد.

با فشاری که وارد می شود بنزین به صورت پودر در آمده و به محفظه ی احتراق وارد می شود و سوخت خودرو با فشار زیادی به سیلندرها پمپ می شود. پودر شدن سوخت این خاصیت را دارد که منجر به احتراق کامل سوخته شده و در نتیجه مصرف سوخت هم کاهش می یابد.

سیستم سوخت رسانی انژکتور خودرو به دو شکل مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی شده که نوع غیر مستقیم آن متداول تر است.

نحوه ی عملکرد انژکتور خودرو

قطعات کوچکی در موتور خودرو هستند که سوخت را با فشار زیاد به سیلندرها پمپ می کنند این قطعه به نام سوپاپ هم نامیده می شود.

همانطور که گفتیم انژکتور خودرو ارتباط مستقیمی با کامپیوتر خودرو دارد، چون بهترین میزان پاشش سوخت از طریق کامپیوتر تنظیم خواهد شد؛ به صورت الکترونیکی قابل کنترل است و از طریق کامپیوتر کنترل می گردد. سوپاپ ها چند بار در ثانیه باز و بسته می شوند تا به کمک پمپ، سوخت بنزین را با فشار به محفظه ی احتراق برسانند.

بدین گونه که موقع تزریق سوخت یک آهنربای الکتریکی میله ای را حرکت می دهد و سوپاپ انژکتور خودرو باز می شود. به این ترتیب سوخت با فشار از نازل سوپاپ به صورت قطرات بسیار ریزی به داخل سیلندرها با فشار پاشیده می شود.

این نازل به گونه ای طراحی شده که سوخت را به طور کامل پودر می کند و این روش سبب می شود، که احتراق سوخت به طور کامل صورت گیرد و حاصل آن هم آلایندگی کمتر برای محیط زیست خواهد بود.

یا به عبارت ساده تر می توان گفت: که وقتی دریچه ی هوای خودرو باز می شود؛ همزمان و بر اساس برنامه های دقیق، سیستم انژکتور عملیات پاشش سوخت را انجام می دهد. بعد شمع اتومبیل جرقه زده و سبب احتراق هوا و سوخت موجود در سیلندر می شود.

چون انرژی که توسط این عمل ایجاد می شود محل و جایی برای خروج ندارد، سیلندر خودرو را به سمت پایین هل داده که همین کار باعث حرکت در اتومبیل و راه افتادن آن می شود. سپس سوپاپ هوا به جای خود بازگشته و دریچه ی مخصوص خروج دود با باز شدن سوپاپ باز خواهد شد.

در نهایت دودی که به وجود آمده به بیرون هدایت شده و مجدداً عملیات احتراق از سر گرفته و تکرار خواهد شد. اما دریافتن اینکه آیا انژکتور به درستی کار می کند یا نه با دیاگ خودرو است و با دیاگ زدن می توانید به نحوه ی صحیح کار انژکتور پی ببرید.

اجزاء سیستم انژکتور خودرو

مهمترین اجزای سیستم انژکتور خودرو عبارتند از:

  • بدنه ی انژکتور
  • ریل سوخت
  • درپوش محافظ
  • فیلتر ورودی
  • اورینگ
  • سلونوئید
  • سوزن انژکتور
  • دسته سیم
  • سوراخ خروجی

مزایای سیستم اَنژکتور خودرو

مزایایی که این سیستم دارد عباتند از:

توزیع مناسب سوخت خودرو: در این سیستم برای هر سیلندر معمولاً یک انژکتور وجود دارد، که خود باعث توزیع یکنواخت و یکدست سوخت در بین سیلندرها می شود. پس توزیع سوخت، مناسب تر صورت خواهد گرفت.

راندمان حرارتی بالا: در مقایسه با خودروهای کاربراتوری راندمان سوخت هم به سبب توزیع سوخت بهتر، بالاتر خواهد بود.

کاهش مصرف سوخت: میزان مصرف سوخت به دلیل پودر شدن سوخت و احتراق کامل بنزین و توزیع مناسب کاهش می یابد.

کاهش میزان آلودگی: مسلما وقتی سوخت، مناسب توزیع شده و مصرف آن کاهش یافته و خام سوزی بنزین نیز کاهش یابد، آلاینده ها هم کاهش خواهند یافت.

روشن شدن سریع خودرو در شرایط نامناسب جوی و آب و هوای سرد.

عمر بیشتر خودرو: تمام مزایایی که بر شمردیم در نهایت منجر به عمر بیشتر موتور و خودرو خواهد شد.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (25 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل
چگونه شوهرم را متقاعد به کاری کنم؟ / 9 راهکار برای مطیع کردن همسر
علت اختلاف محمود احمدی ‌نژاد با برادرش بر سر چه بود؟/ تشبیه رابطه احمدی نژاد و مشایی به لیلی و مجنون توسط برادر مرحومش
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 4 دی 1403
فال روزانه امروز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال ابجد روزانه سه شنبه 4 دی 1403
پزشکیان از نسخه جدیدش برای تهران رونمایی کرد: توسعه ممنوع!
فال انبیاء روزانه سه شنبه 4 دی 1403
سقف قیمت دلار در بازار ارز تجاری 64 هزارتومان است
دانلود آهنگ غمگین ویژه پرواز ابدی ژاله علو، مادر مختار در سریال «مختارنامه»/ همدردی ساعدنیوز با درگذشت هنرمند پیشکسوت
فال حافظ با تفسیر امروز سه شنبه 4 دی 1403+فیلم
برگزاری 22دومین دوره مسابقات قهرمانی کشوری شیتوریو شوبوکان طی مدت دو روز به میزبانی تهران
بهنام مریدی سرپرست دفتر فنی استانداری خوزستان شد
علی دایی: با من مذاکره نشده ولی قصد بازگشت به فوتبال را ندارم ؛ الان مربی ایرانی برای پرسپولیس بهتر است
منتخب روز   
سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل نکات خانه‌داری/ روش تهیه و نگهداری پودر گشنیز در خانه بدون اینکه به هم بچسبند و گلوله شوند+ میدونین واسه چه غذاهایی مناسبه؟ تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنگ😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مریم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای جذاب آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید انگشتر فیروزه‌ای رهبر معظم انقلاب، یادگاری ماندگار برای پسر شهید سیدحسن نصرالله+ویدیو (ویدئو) محاله این ویدئو از علی ضیا و مادرش رو ببینی و اشک تو چشمات جمع نشه/ امروز، همه آرزوم این بود که مامانمو ببینم