به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، یکی از آپشن هایی که در برخی از خودروهای امروزی وجود دارد، چراغ دی لایت است. همان طور که از اسم این چراغ ها مشخص است، چراغ روشن خودروها در طول روز را دی لایت می نامند. حتما شما هم خودروهای لوکس و خارجی را در خیابان مشاهده کرده اید که با چراغ روشن در روز حرکت می کنند، اما شاید ندانید که دلیل استفاده از چراغ های دی لایت چیست؟
چراغ های دی لایت معمولا به صورت LED در جلوی خودرو تعبیه شده و با روشن شدن موتور روشن می شوند. این چراغ ها را نمی توان به طور دستی روشن یا خاموش کرد (مگر با دست کاری در سیم کشی خودرو)؛ البته نیازی هم به این کار نیست، چراکه مصرف برق آن ها به ویژه در نمونه های LED بسیار پایین است؛ ضمن آن که با توجه به روشن بودن خودرو، به باتری فشاری وارد نمی شود.
دلایل استفاده از چراغ های دی لایت
این وسیله در واقع برای افزایش امنیت عابران و دوچرخه سواران و خودروهای دیگر و… طراحی شده و اثبات شده است؛ که وجود این منبع نور در طول روز، وقتی که عابران و دوچرخه سواران می خواهند عرض خیابان را طی کنند، تاثیر کاملا مثبت و محسوسی بر جلب توجه آنها داشته و بدین طریق میزان قابل توجهی از آمار تصادفات کاسته می شود.
نور چراغ های دی لایت طوری طراحی شده است، که در روشنایی روز به خوبی دیده می شود و می تواند این هدف را کاملاً بر آورده سازد.
این تکنولوژی همانطور که گفته شد، به خصوص در موقعیت های خاص جغرافیایی، مانند مه آلود بودن هوا، یا برفی بودن آن، مثل کشورهای واقع در نیمکره شمالی و یا حتی آب و هوای ابری، مثل شهرهای شمالی کشور خودمان، یا شهرهایی که این سال ها دچار مسئله ی ریزگردها شده اند، می تواند بسیار موثر عمل کند؛ و جهت بهبود دید رانندگان و جلب توجه دیگران نیز مفید باشد و گامی در جهت افزایش امنیت در رانندگی محسوب شود.
پس استفاده از چراغ های دی لایت در بسیاری از کشورها به دلیل ایجاد امنیت و کاهش تصادفات و جلب نظر عابران و دوچرخه سواران و سایر افراد، نسبت به خودروهای در حال حرکت است.
تحقیقات نشان می دهد که استفاده از این صنعت در روز می تواند، تصادف هایی که به علت عدم توجه راننده ها و عابرین به خودروهای عبوری باشد را تا حد زیادی کاهش دهد.
شاید بتوان کمترین هدف استفاده از این تکنولوژی را زیبا سازی خودرو دانست.
که متاسفانه بیشترین کاربرد و توجه را در کشور ما از آن خود کرده است و تعداد کم و یا اندکی هم که از این چراغ ها استفاده می کنند، فقط جهت زیباسازی خودرو خود این کار را انجام می دهند و به مسائل ایمنی آن اهمیتی نمی دهند.
هر چند که جدیداً در بعضی از مدل های اتومبیل ساخت خودروسازان داخلی هم چراغ های جلو را به این سیستم مجهز کرده اند.
انواع چراغ های دی لایت کدامند؟
دی لایت یا همان چراغ های روشنایی در روز انواع مختلف و متفاوتی دارد؛ که می توانید نوعی کاملا هماهنگ با خودروی خود را در بازار بیابید. این چراغ ها معمولا به صورت ال ای دیLED در جلوی خودرو نصب می شوند و انواع استاندارد آن همراه با روشن شدن موتور اتومبیل روشن می شوند.
مصرف برق آن ها مخصوصاً در نمونه های ال ای دیLED آن بسیار پایین است و چون با روشن بودن خودرو روشن هستند به باتری هم فشار وارد نمی شود، یعنی در هنگام خاموش بودن اتومبیل نیز به باتری آن فشاری وارد نمی کند.
چراغ های دی لایت را نمی توانید خودتان به صورت دستی خاموش کنید. مگر اینکه در سیم کشی خودرو دستکاری کنید.
بعضی از چراغ های دی لایت معمولا از نوع چراغ های زنون هستند، تا با داشتن نور بسیار زیاد خود بتوانند هدف و منظور استفاده از این نوع تکنولوژی را برآورده کنند.
قابل ذکر است که همین ویژگی مثبت، به دلیل درخشش زیاد نور چراغ ها هنگام استفاده در شب، می تواند به شدت آزار دهنده هم باشد. حتی نور زیاد آن می تواند، دید رانندگان و عابران روبرو را مختل کند.
پس باید مراقب باشید، به صورت بهینه از این تکنولوژی استفاده کرده و موجب آزار دیگران نشوید.
در پایان جالب است بدانید که چراغ روشنایی روز یا همان دی لایت در بعضی از کشورهای پیشرفته، تبدیل به یک استاندارد در خودروها شده و نصب آن در بعضی از کشورها هم اجباری اعلام شده است.