دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / کودک /

خواص بی نظیر میوه خشک برای کودکان 

چهارشنبه، 05 مرداد 1401
بیشتر مادرها ترجیح می‌دهند که غذاها و خوراکی‌های متنوعی را به فرزندان خود معرفی کنند و ذائقه غذایی آنها را به تنوع بیشتر غذایی عادت بدهند. غذاهای مختلف، طعم‌ها و مهم‌تر از آن خواص متفاوت دارند. در این مطلب سعی داریم به بررسی خواص میوه خشک برای کودکان بپردازیم.

تغذیه، یکی از مهم ترین عوامل رشد و سلامت در کودکان است. کودک تا شش ماه اول زندگی فقط از شیر مادر تغذیه می کند اما پس از آن به مرور زمان باید به او غذاهای کمکی نیز بدهیم.شکی نیست که گنجاندن انواع میوه در برنامه غذایی تاثیر بسزایی در حفظ سلامت و تندرستی دارد. به همین دلیل همان قدر که مصرف میوه برای بزرگسالان لازم و ضروریست در کودکان هم این مسئله حائز اهمیت است.

کودکان باید روزانه ۲ تا ۵ واحد میوه دریافت کنند؛ چون میوه جات بخشی از نیاز آن ها را به مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها تامین می کند. خوشبختانه اغلب میوه ها خوش رنگ و خوشمزه و طعم شیرینی دارند و می تواند مورد توجه کودکان واقع گردد. اما نکته اینجاست که مصرف این گروه غذایی در کودکان باید با احتیاط باشد تا برای کودکانی که سیستم گوارش حساسی دارند مشکلی ایجاد نکند.

میوه خشک چیست؟

میوه خشک شده میوه ای است که تقریبا تمام آب خود را از طریق خشک کردن از دست می دهد و در فرایند خشک شدن حجم میوه کاهش پیدا می کند. یکی از مزیت های خوبی که میوه خشک نسبت به میوه ی تازه دارد در مدت زمان نگهداری آن است؛ میوه خشک را می توان برای مدت زمان بیشتری بدون یخچال نگهداری کرد.میوه ی خشک سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین است؛ بنابراین به عنوان یک میان وعده می تواند درصد زیادی از مواد مغذی موردنیاز بدن کودک را تامین کند.اما مشکلاتی در رابطه با میوه ی خشک وجود دارد که باید از آن ها آگاه باشید:

  • برخی از میوه های خشک حاوی لایه ای از شربت شکر هستند. این ویژگی می تواند باعث نابودی دندان کودکان شود.
  • به یاد داشته باشید که کودک شما نمی تواند مثل شما غذاها و خوراکی ها را بجود. میوه ی خشک ممکن است کودک را خفه کند. بنابراین، یادتان باشد که حتما میوه را به قطعات بسیار کوچک برش بزنید و زمانی که کودک آن را می خورد خودتان کنارش باشید.

این ها مشکلات ساده ای هستند که می توانید با کمی دقت و پیش بینی از به وقوع پیوستن شان جلوگیری کنید. اما فقط به دلایل وجود این خطرات احتمالی، نباید این ماده ی خوراکی مغذی را از رژیم غذایی کودک تان حذف کنید.

خواص میوه خشک برای کودکان

میوه های خشک از انواع خشکبار هستند که منبع خوبی از ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها، فیبر، مواد معدنی و پروتئین ها می باشند. لذا مصرف آن ها تقریبا تمام مواد مورد نیاز بدن را تامین می کنند. مصرف میوه های خشک در کودکان باعث بهبود عملکرد مغز، تقویت بینایی، استحکام استخوان ها و دندان و بهبود عملکرد حافظه می شود. در ادامه این مقاله، مهم ترین مزایای قرار دادن میوه های خشک در رژیم غذایی کودکان بیان شده است که عبارت اند از:

میوه خشک سرشار از ویتامین هاست.

میوه های خشک و آجیل ها دارای ویتامین های ضروری مانند ویتامین B1،B9، ویتامین E، A و غیره هستند. همان طور که می دانید ویتامین ها برای سلامت و آمادگی جسمی لازم هستند. به همین دلیل بهتر است که در میان وعده های کودکان خود میوه های خشک و آجیل را بگنجانید؛ زیرا این امر باعث می شود که کودک ویتامین های ضروری برای رشد را دریافت کند. در عین حال ویتامین هایی مانند ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

جلوگیری از کم خونی با مصرف میوه خشک

کودکانی که از شیر مادر تغذیه نمی کنند در معرض خطر ابتلا به کم خونی قرار دارند. با افزودن میوه های خشک به رژیم کودک نوپای خود می توانیم از بروز این مشکل جلوگیری کنیم. میوه های خشک دارای مقادیر زیادی آهن هستند که برای بهبود سطح هموگلوبین در بدن همه ی کودکان مفید است.

تامین انرژی و رشد مناسب کودک

میوه های خشک و آجیل ها حاوی پروتئین، فیبر، آهن، روی و بسیاری از املاح معدنی ضروری دیگر هستند. املاح معدنی برای رشد سالم هر کودکی در تمام سنین مهم است. نکته ای که در مورد املاح معدنی وجود دارد این است که نه تنها رشد کودک ما را تضمین می کنند بلکه باعث افزایش انرژی کودک نیز می شوند؛ بنابراین توصیه می شود بسته های میوه خشک را همیشه در خانه داشته باشیم. بهترین راه برای دادن میوه خشک به کودکمان این است که آن ها را در میکسر با شیر مخلوط کنیم تا یک میان وعده سالم برای تغذیه کودکان بسازیم.

تاثیر میوه خشک در سلامت دستگاه گوارش

میوه های خشک غنی از فیبر هستند، این ماده برای کودکان بسیار مفید بوده زیرا با مصرف میوه های خشک می توان به راحتی سلامت دستگاه گوارش آنان را هم تقویت کرد تا درمان شوند. فیبر موجود در میوه خشک و تاثیر آن بر سلامت دستگاه گوارش کودکان باعث شده تا مصرف آن روز به روز بیشتر از قبل شود. با فیبر این میوه ها می توان کاری کرد که معده و روده تقویت شوند و عملکرد بهتری از خود نشان بدهند.

با فعالیت درست سیستم گوارشی کودکان می توانند هم مصرف غذایی بیشتری در طول روز داشته باشند یعنی اشتهای آنها بیشتر خواهد شد، هم باعث می شود تا هضم غذا برای کودکان بهتر باشد و از همه مهمتر دفع هم بهتر خواهد بود و در نتیجه آنها از ابتلا به یبوست مزمن دور خواهند ماند و سلامتی خود را هم حفظ خواهند کرد.

میوه خشک سرشار از پروبیوتیک است.

اکثر میوه های خشک و آجیل ها دارای پروبیوتیک و باکتری های مفید برای روده ها هستند. پروبیوتیک به مواد غذایی موجود در دستگاه گوارش کمک می کند تا فرآیند هضم آن ها به درستی انجام شود. میوه های خشک سیستم گوارشی سالم را تضمین می کنند؛ اگر سیستم گوارشی یک فرد در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشد سلامت کل بدن نیز تا حد زیادی تامین خواهد شد.

جلوگیری از آسیب DNA با مصرف میوه خشک

کودک شما برای اینکه با سرعت مطلوبی رشد کند باید مواد غذایی متنوعی بخورد. با این حال در بعضی اوقات ممکن است بر اثر برخی عوامل باعث تشکیل رادیکال های آزاد در بدن می شود.

همه ما با مضرات رادیکال های آزاد آشنایی داریم ومی دانیم که می توانند باعث آسیب به DNA و حتی سرطان شوند؛ این مسئله به ویژه در مورد نوزادانی که زود به دنیا می آیند صادق است. میوه های خشک و آجیل ها حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که رادیکال های آزاد را از بین می برند و از آسیب دیدن DNA جلوگیری می کنند.

میوه خشک برای سلامت استخوان، چشم و مغز مفید است.

میوه های خشک حاوی کلسیم و ویتامین A هستند. کلسیم استخوان های کودک شما را قوی نگه می دارد در حالی که ویتامین A سلامت چشم های او را تضمین می کند.

میوه های خشک، به خصوص گردو، دارای مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این مواد مغذی ضروری به رشد مغز کودک تان کمک می کند.

مصرف میوه خشک از چه سنی برای کودکان توصیه می شود؟

بسیاری از میوه ها را می توان به راحتی خشک نمود و در طول روز به راحتی مورد استفاده قرار داد، ناگفته نماند که کودکان در یک رده سنی مشخص می توانند به راحتی آنها را مصرف کنند و تقویت شوند. پزشکان توصیه کرده اند که پس از یک سالگی که کودک تا حدودی دندان دارد می تواند به خوبی میوه ها را بجود و ببلعد می توان به کودک میوه خشک داد، لازم به ذکر است که در این سن باید به کودک کمک کرد تا تکه کوچک از میوه بردارد و آن را به خوبی بجود و دچار خفگی نشود.

این میوه را می توان با روش های مختلفی به کودکان داد، اگر سن آنها کم یعنی زیر دو سال هستند باید میوه را به تکه های کوچک تقسیم کرد، یا میوه را کمی خیس نمود تا بافت نرم تری پیدا کند و اگر بیش از دو سال دارد می توان آن را به دست کودک داد تا به آرامی آن را مصرف کند.

مصرف میوه خشک برای کودکان چاق مضر است؟

کودک ما در سال اول سرعت رشد بالایی دارد و وزن کودک یک ساله تقریبا 3 برابر وزنش هنگام تولد است. از سال سوم به بعد سرعت رشد، کند اما مداوم می شود؛ به طوری که سالانه بین 2 تا 3 کیلوگرم به وزن و بین 6 تا 8 سانتی متر به قد کودک اضافه خواهد شد. به همین دلیل میل به غذا اندکی کمتر می شود. اما مادران به اشتباه فکر می کنند دچار بی اشتهایی شده و با اصرار کودک را وادار به غذا خوردن می کنند.

این احتمال وجود دارد وقتی میوه خشک به کودک داده می شود بدنش میوه را به صورت بافت چربی ذخیره می کند. ۱۰۰ گرم از میوه های خشک درصد خیلی کمی چربی دارند؛ این در حالی است که یک عدد شیرینی خامه ای ۲۴ گرم چربی دارد.

علاوه بر این میوه های خشک منبع فوق العاده ای از مواد معدنی حیاتی برای رشد و نمو کودکان است؛ بنابراین توصیه می شود در مورد کودکان چاق به جای منع مصرف میوه، خوراکی هایی مانند تنقلات، شیرینی ها و شکلات از برنامه غذایی آن ها حذف شود.

میوه های خشک هم مانند میوه های تازه حاوی مواد مغذی هستند و انرژی لازم در طول روز را فراهم می کنند. از این رو می توان هر نوع میوه ای را در فصل خود خشک کرد و برای فصولی که در دسترس نمی باشد مورداستفاده قرار دهیم. میوه های خشک طعم خوبی دارند و می توانند به عنوان میان وعده ی مناسب جایگزین تنقلات مضر مانند چیپس و پفک برای کودکان استفاده کرد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل اکسپت مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
مراحل سابمیت مقاله
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی