خواص سمنو
مجموعه ی عظیمی از ویتامین ها و عناصر مفید و حیات بخش در سمنو کنار هم جمع شده اند تا این خوشمزه ٔ نوروزی را به اکسیری انرژی بخش تبدیل کنند. پتاسیم، کلسیم، آهن، پروتئین، کربوهیدرات، روی، مس، سلنیوم و… از مواد مغذی سمنو هستند که خوشمزگی آن را ثمربخش کرده اند. ویتامین E، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین B و ویتامین A سمنوی نوروز را تبدیل به اکسیر جوانی کرده اند و خواص خوشه ی طلایی گندم را به این دسر خوشمزه بخشیده اند.
خواص سمنو برای تقویت استخوان ها
سمنو دسری خوشمزه و درعین حال اکسیر زندگی بخش سفره نوروز است که دنیایی از ویتامین ها آن را تبدیل به ماده ی غذایی ارزشمند کرده اند. این دسر گندم گونِ سرشار از خاصیت، برای بسیاری از مشکلات و بیماری های جسمی شفابخش است. سمنو سرشار از کلسیم و پتاسیم است و به همین دلیل داروی بیماری هایی همچون پوکی استخوان خواهد بود. کسانی که میان سالی را سپری کرده اند و کم کم نشانه های پیری در جسم شان بروز می کند، با مصرف به انداره ٔ سمنو می توانند به تقویت استخوان های خود کمک و بیماری پوکی استخوان را در زندگی خود کم اثر کنند.
خوشمزه ای مفید برای کودکان و جنین
سمنوی خوش عطر هفت سین، اکسیری برای رشد کودکان و جنین در دوران بارداری است. مواد مغذی موجود در این دسر نوروزی، به رشد مغزی و تقویت استخوان های کودک کمک می کند. خوردن این دسر برای زنان باردار بسیار مفید است و به تکمیل رشد جنین کمک می کند و به دلیل آن که سرشار از آهن است، درمانی برای کم خونی در دوران بارداری نیز خواهد بود. جادوی سمنو برای تولد و رشد نوزاد هنوز تمام نشده است؛ ویتامین ها و مواد مغذی آن به درمان نازایی هم کمک می کند.
خواص سمنو برای زیبایی موها، طراوت و سرزندگی جوانی
فراوانی ویتامین C و E در این دسر، این بار به کمک سرزندگی و شادابی پوست می آید و همچون اکسیری انرژی بخش، جوانی را به ما برمی گرداند. حال نوبت ویتامین های گروه مفید B است که در این معجون نوروزی، سهمی در زیبایی ما داشته باشد؛ اگر مشتاق موهایی پرپشت و خوش نما هستید، سمنو را به سبد غذایی خود اضافه کنید.
از دیگر شفابخشی های سمنوی خوش رنگ وبو
هزاران خاصیت درون این اکسیر نوروزی نهفته است که هر کدامش، داروی یک معضل جسمی یا روحی است. درمان بی خوابی،سوء هاضمه، تیروئید، سرگیجه های مداوم، پارکینسون، بیماری های ریوی، یبوست، واریس، ضعف حافظه، ضعف اعصاب، عوارض یائسگی، هپاتیت، کم خونی و… از جمله خواص بسیار مفید و حیات بخش سمنو است. همچین سمنو برای درمان بیماری خود ایمنی پسوریازیس بسیار مفید عمل می کند. شیرینی طبیعی و مفید این معجون برای بیماران دیابتی مضر نیست، اما مصرف بیش ازحد سمنو، به دلیل کالری آرد گندم موجود در مواد آن، برای این بیماران مشکل ساز خواهد شد. فراموش نکنید که اعتدال در مصرف، شرط مفید بودن این ماده است.
سین خوشمزه ای که سفره هفت سین را رنگ می بخشد
وجود سمنو بر سر سفره ی هفت سین حال وهوایی از برکت و زندگی را به نوروز می بخشد و در بین سین ها، حضور این دسر اهمیت بالایی دارد. اکنون که در چند قدمی بهار هستیم و آوای خوش نوروز به گوش می رسد، روزها را در تکاپوی رسیدن به عید سپری می کنیم. در این روزها، ایرانیان با رسوم فراوانی همچون، خانه تکانی، تهیه رخت نو و برگزاری مراسم چهارشنبه سوری، به استقبال آیین باستانی نوروز می روند و فرا رسیدن سال نو را باشکوه تر جشن می گیرند. در کنار اجرای این رسم ورسوم دوست داشتنی، امسال را با پخت سمنوی شفابخش تجربه کنید و سفره ی هفت سین را با دست پخت خودتان بیارایید. برای پخت این معجون باستانی همچون یک آیین کهن رفتار کنید و جمعی از دوستان تان را برای اجرای گروهی این آیین خوشمزه دعوت کنید. در حین پخت و هنگام هم زدن سمنو، به رسم گذشتگان مان، شمردن آرزوهای نیک را در دل فراموش نکنید.
نحوه مصرف سمنو
اولین قدم برای تهیه سمنو، خیساندن دانه های گندم در یک ظرف بزرگ است. بعد از این مرحله، دانه ها را روی سینی پخش می کنیم و پارچه مرطوبی روی آن می کشیم. نزدیک به ۳ روز زمان نیاز است تا دانه ها آرام آرام سر بیرون آورند و جوانه بزنند. تا پیش از سبز شدن ساقه های بیرون زده فرصت دارید که گندم را برای بیرون کشیدن شیره ی آن آماده کنید. گندم ها باید حسابی کوبیده شود و درنهایت با کمک ظرف صافی و پارچه ای تورمانند، شیره ی خالص آن جدا شود.
حالا آرد سبوس دار را به ترکیب آب و شیره اضافه کنید و با دقت و صبوری این مخلوط خوش عطر را مدام هم بزنید تا صاف و یک دست شود. بعد از آن که این مواد را داخل دیگ، روی حرارت گذاشتید، همچنان به هم زدن ادامه دهید تا رنگ آن به قهوه ای تغییر کند و سفت شود. در این مرحله باید آب را کم کم به این مخلوط سفت و سرخ شده اضافه کنید و با صبر و حوصله مدام مخلوط را به هم بزنید تا درنهایت ترکیبی صاف و غلیظ به وجود آید. با اضافه کردن بادام به سمنو، هم زدن را همچنان ادامه دهید تا در آخر، مخلوط داخل دیگ کِش بیاید و پیش روی تان یک سمنوی اعلاء ظاهر شود. بعد از اتمام هم زدن، به این سمنوی خوشمزه، حدود یک ساعت فرصت استراحت روی حرارت ملایم را بدهید تا تبدیل به طعمی فراموش نشدنی شود.
5 سال پیش